olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Fırın bacaları denetlenmiyor mu? (VİDEO)

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde Yavuz Selim Mahallesinde bir fırından yükselen duman Mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.Vatandaşlar, belediyelere seslenerek sorunun çözülmesini istedi.

AZİZ ÇİFTÇİ/ŞANLIURFA OLAY

ŞANLIURFA'NIN Haliliye ilçesinde Yavuz Selim Mahallesinde faaliyet gösteren fırında yükselen siyah dumanlar mahalle sakinlerinin tepkisi çekti.Fırının bacasından çıkan dumanın sağlıklarını tehdit ettiğini, yangın riski ile sürekli karşı karşıya oldukları ve evlerinin balkonunda oturamaz hele geldiklerini belirten apartman sakinleri, belediyeye defalarca kez şikayet etmelerine rağmen bir sonuç alamamaktan yakındı. Şanlıurfa Olay Gazetesi Whatsapp ihbar hattına gelen bir video'da ise fırın bacasından yükselen dumanın çevre kirliliğine neden olduğu ve yaşlı bir çiftin rahat bir uyku alamadıkları görülüyor.

“Görüntüleri Nihat Çiftçi'ye gönderecem”
OLAY'a konuşan bir mahalle sakini Mehmet Karaköz,  “ Urfa'daki fırınların haline bakın, vatandaş evin damına oturamıyor.  Şu yaşlı adamın hali nedir? Yani yaşlı adam evinin damında oturamıyor ve sırtı tamamen dumanda kirlenmiş. Bu görüntüleri Nihat Çiftçi'ye gönderecem. Baksın yani bu vatandaşın suçu nedir?” dedi.

“Fırın baca temizliği 3 ayda 1 yapılmalı”
Uzmanlar ise,  fırın bacalarının belli periyotlarla temizlenmesi gerektiğini söyledi.  İşte uzmanları baca temizliği hakkında görüşleri: “İster doğalgaz kullanılsın isterse de odun kullanılsın fırın bacaları belirli periyotlarlatemizlenmesi gereken bacalardır. Ekmek fırın bacası, lahmacun fırın bacası, pide fırın bacası vs.benzeri  fırınların bacaları yakıt türü doğalgaz odun kömür  ne kullanılırsa kullanılsın; zamanla kül ve kurum bağlamaktadır.Bacalara yapışan bu kül ve kurumlar bacanın daralmasına ve tıkanmasına neden olmaktadır.Tıkalı bir baca çekmeyeceği için dışarıya atılması gereken zehirli gazlar  ve kötü kokuların tahliyesi gerçekleşememektedir.Bu durum baca yangınlarına  zehirlenmelere neden olmaktadır.Ayrıca  bacanın yanması büyük çaplı maddi kayıplara ve çevre kirliliğine neden olmaktadır.
Yapılması gereken yetkili firmalara fırın baca temizliklerinin zamanında yaptırılmasıdır.
Fırın baca temizlikleri 3 ayda 1 düzenli periyotlar halinde yapılmalıdır. Fırın baca temizliklerinin yapıldığına dair sertifikayı hizmet aldığınız yetkili firmadan mutlaka almanız gerekmektedir.”

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!