olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Fırat Mahallesinde hizmetler sürüyor

Fırat Mahallesinde hizmetler sürüyor
28 yıllık geçmişiyle yeni yerleşim alanlarının başında yer alan Fırat mahallesi, Siverek Belediyesinin hizmetleriyle kalkınıyor.

Fen İşleri Müdürlüğü, yeni yerleşim yeri olması nedeniyle birçok bölgesinde yolu olmayan Fırat mahallesinde yürüttüğü yoğun çalışmalarla mahalledeki alt yapı çalışmasını tamamlayarak, yaptığı yeni yollarla birçok mahalle sakininin yol problemini çözüme kavuşturdu.

Kısa bir süre önce mahallede başlatılan sıcak asfalt çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülürken, Belediye Başkanı Resul Yılmaz, devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek mahalle sakinleriyle bir araya geldi.

-"Canlı hayvan pazarı ekonomimizin ana damarlarından biridir"

Mahallede sürdürülen çalışmalar hakkında vatandaşlara bilgi veren Başkan Resul Yılmaz, mahalle sakinlerinin taleplerini dinledi. İncelemelerin ardından çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Yılmaz, "Fırat mahalle gelişime açık yerleşim alanlarımızın başında geliyor ki ekonomimizin ana damarlarından biri olan canlı hayvan pazarımıza da ev sahipliği yapıyor. Hayvan pazarımız hemen hemen her gün açık olan pazarların başında geliyor. Günde yaklaşık bin 500 vatandaşımız bu pazarda alış veriş yapıyor" dedi.

Fırat mahallesinde kısa süre önce başlatılan sıcak asfalt çalışmalarına değinen Yılmaz, "Biz sadece Fırat mahallemizde yaklaşık "10 kilometre" sıcak asfalt döşedik. Bu söylenmesi kolay bir rakam olsa da ciddi bir çalışmadır. Öyle sanıyorum ki arkadaşlarımız kısa bir süre içinde buradaki çalışmalarını tamamlayacak. Muhtarımıza ve mahalle sakinlerimize söz vermiştik ve hamdolsun verdiğimiz sözü yerine getirmiş olmanın mutluluğuyla aralarında bulunuyoruz" diye konuştu.

Çalışmalar sırasında mahalle ayrımı yapmaksızın aynı kalitede hizmet götürdüklerini vurgulayan Yılmaz, "Diğer mahallelerimizdeki yol kalitesi neyse burada da aynısı olacak demiştik, bugün de aynı kalitedeki bir yolla burada oturan vatandaşlarımızı buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

-"Organize Besi Merkezi için çalışmalar sürüyor"

 

Yol çalışmalarının hemen akabinde yeşil alan ve park yapım çalışmalarının başlatılacağını belirten Yılmaz şunları söyledi: "Güzel yeni parklarımızın projeleri hazırlanıyor ki bir parkımızın yapımı devam ediyor, onu da kısa sürede tamamlayarak mahalle sakinlerimizin hizmetine sunacağız. İleri ki dönemlerde de canlı hayvan pazarını da Allah'ın izniyle Organize Besi Merkezini yapmak suretiyle buradan taşıyacağız. Organize Besi Merkeziyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor ki bugün kurum amirlerimizle bir toplantı yaptık, yer tespitiyle ilgili çalışmalarımız da sürüyor."

Daha önceki dönemlerde hizmet alamamaktan şikayetçi olduklarını dile getiren mahalle muhtarı Ahmet Özbakan şöyle konuştu: "Sayın başkanıma çok teşekkür ediyorum, Fırat mahallesi Siverek'in üvey mahallesi idi, 28 yıllık bir mahalleye daha önce hizmet yapılmadı. Resul başkanım 3 yıldan beridir geldiği görevi boyunca her gün yanına gittim ve sonuç aldım. Binlerce kez teşekkür ediyorum başkanıma, bugün Fırat mahallesi Siverek'in en güzel mahallelerinden biri oldu ki mahalle öyle güzel bir hale geldi ki eski sakinleri gelse tanıyamaz herhalde. Yeşil alanlarımız ve parklarımız var, mahallemizin cadde ve sokakları sıcak asfaltla kaplanıyor. Alt yapısı zaten tamamlanmıştı. Yaptığı hizmetler nedeniyle Allah başkanımızdan razı olsun."

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!