olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Faruk Çelik'e Adnan Oktar Suçlaması...

Faruk Çelik'e Adnan Oktar Suçlaması...
İçişleri eski Bakanı Sadettin Tantan döneminde ve 1999 yılında Adnan Oktar'a yönelik operasyonu eleştiren ve ‘'İnsanların boş yere gözaltına alınıp rencide edildiğini'' savunan ismin, o dönemin Fazilet Partilisi, AK Parti hükümetlerinde 5 kez bakanlık yapan Şanlıurfa eski Milletvekili Faruk Çelik olduğu iddia edildi.  

Sözcü‘nün haberine göre Çelik, operasyondan sonra TBMM'de Fazilet Partisi grubu adına 24 Aralık 1999 günü bir konuşma yapmış ve tutanaklara da giren konuşmasında şunları söylemişti: “Bilimsel çalışmalarıyla bilinen Bilim Araştırma Vakfı üyeleri tutuklanır tutuklanmaz, yargılanmadan ve hâkim önüne çıkarılmadan, İçişleri Bakanımızın ‘Apo'dan daha tehlikelidir' şeklindeki beyanatı, birçok kesimi üzmüştür. Bu operasyonda 2 bine yakın polisimiz görevlendirilerek birçok insanımız, daha sonra anlaşılmıştır ki, boş yere evinden barkından alınmış, rencide edilmiş, aile mahremiyeti ihlal edilmiştir.”

1999'da Adnan Hoca grubuna yönelik yapılan operasyonda, siyasilerden gelen baskılarla karşılaştığını açıklayan dönemin İçişleri Bakanı Sadettin Tantan ise, “Sadece Fazilet Partisi yöneticilerinden değil, diğer partilerin önemli isimlerinden de tepkiler, baskılar geldi. Al birini vur ötekine‘ ifadelerini kullanmıştı.

 

FARUK ÇELİK: 'BU, SİYASİ BİR OPERASYONUN PARÇASIDIR'

 

 

 

 

 

 

Faruk Çelik iddialar üzerine yazılı bir açıklama yaptı ve şunları kaydetti:

’‘Ömrüm boyunca hiçbir zaman hiç bir şekilde görüşmediğim, konuşmadığım ve tanışmadığım kişi ve oluşumları sahiplenmem ve savunmam söz konusu olmamıştır. 

’Adnan Hocacılar‘ olarak adlandırılan oluşuma yönelik son operasyon üzerinden, bundan 19 yıl önce Meclis kürsüsünden yapmış olduğum konuşmamın bir bölümünü alarak ’Adnan Oktar‘ı siyasilerin koruduğu ortaya çıktı‘ şeklinde vermek, hem basın hukukuna hem basın ahlakına, hem de temel hak ve hürriyetlere aykırıdır. Söz konusu konuşmamda, ne kimseyi koruyorum ne de sahipleniyorum. Sadece, muhalefet partisi milletvekili olarak İçişleri Bakanlığı bütçesi üzerine yaptığım konuşmada gözaltı sürecindeki olumsuzluklara ve dönemin İçişleri Bakanı'nın yargısız infaz mahiyetindeki beyanlarına dikkat çekip, bunun yanlışlığını ortaya koyuyorum. Suçu ve suçluyu korumak manasına gelmediği açıktır.  Bunun şahsımı hedef alan bir siyasi operasyonun parçası olmaktan başka mantıklı bir açıklaması yoktur‘

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!