olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Faruk Çelik 763 projeye ne dedi

Faruk Çelik 763 projeye ne dedi
Tarım eski Bakanı, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, Şanlıurfa'da katıldığı ortak yayında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakanlık döneminde partisinin Şanlıurfa için vadettiği 763 projeyle ilgili topu Büyükşehir'e atan vekil Çelik, kendisiyle ilgili "Çıkar için etrafında dolaşanlar var" iddiasına sert yanıt verdi. Tugayın yeriyle ilgili de önemli çağrıda bulunan vekil Çelik, Nihat Çiftçi ile ilgili iddiaları da değerlendirdi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Eski Bakanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik'in haftasonu Şanlıurfa'ya gerçekleştirdiği ziyaretin yankıları sürüyor.

Kabine değişikliğinde bakanlık görevini Ahmet Eşref Fakıbaba'ya devreden vekil Çelik, 7 ay sonra Şanlıurfa'ya geldi. Gelişinden önce Ceylanpınar, Akçakale ve Harran’da protesto edilmesi konusunda "Tezgâhı kuranlar etiketi olup ahlakı olmayanlardır. Pantolon giyiyorlarsa çıkıp adam gibi siyaseti yapsınlar, desinler ki; Sayın Bakanım Urfa’da bunu yapıyorsunuz.’ Eğer bunu demiyorsanız o zaman etek giyin gezin, neden pantolon giyiyorsunuz. Adam gibi çıkıp deyin; AK Parti’den benim bu hedefim var" diyerek etek tartışmasını başlatan Çelik'in Şanlıurfa'da nasıl karşılanacağı merak konusuydu. 

 

BAKAN GİBİ KARŞILANDI

 

Vekil Çelik, kamuoyunda tepkiyle karşılanacak diyenlerin aksine coşkuyla karşılandı. Özel uçakla gelmesi dikkat çeken Vekil Çelik'e gittiği her ilçede de sanki bakanmış gibi davranıldı. 2 gün boyunca kentte temaslarını sürdüren vekil Çelik 2019 seçimlerinin de startını vermiş oldu. 

 

Hakkında merak edilenleri ise kendisiyle ortak yayın yapan Edessa TV, Güneydoğu TV, Duru TV ve Kanal Urfa TV'nin program sunucuları aracılığı ile yanıtladı.  Programda en çok dikkat çeken başlıklardan biri de Güneydoğu TV sunucusu Müslüm Çap'ın soruları oldu. 

Vekil Çelik ilk olarak Müslüm Çap'ın "Daha düne kadar Bakan'ın etrafında belki bir parça bir yerden koparırım diyenler dönüp dolaşanlar şuan Fakıbaba'nın etrafında dolaşıyor" yorumuna yanıt verdi.

 

"KİMSE BENDEN MENFAAT SAĞLAMADI"

Vekil Çelik bu algının değişmesi gerektiğine vurgu yaparak "Benim peşimde koşan insanlar kim ben bilmiyorum. Bir Allah'ın kulu çıksın desin ki ben şu menfaati temin ettim. Bir  Allah'ın kulunu gösteremezsiniz. Bir belediye başkanı çıksın desin ki bakan bey bende şöyle hukuksuz veya hukuk çerçevesinde bir talepte bulundu. Türkiye'nin hiçbir yerinde söyleyemezsiniz. Siyasetçinin tanımını yapıyorum ama Şanlıurfa'ya anlatmakta zorlanıyorum. Siyasetçi millete hizmet için soyunuş ve bulunduğu dönemde millete taahhütleri konusunda hesap veren insandır. Ben böyle siyaset yaptım. Ben bu işin reklamında, palavrasında değilim.

 

"BU ALGIDAN ÇIKIN!"

Birileri geziyormuş da benimle fotoğraf çekiyormuş, beni hiç ilgilendirmiyor. Siz onu tweette gördüğünüz zaman sabah akşam onunla konuştuğumu mu düşünüyorsunuz. Bu algı yönetiminden çıkın. Herkesin bir kalibresi, gramajı var. Onu tespit etmediğiniz sürece doğruyu bulamazsınız. Basit basit insanlar sanki değer buluyormuş gibi oluyor ki böyle bir şey yok. Bizde hesabı olan insan değer bulmamıştır. Şanlıurfa siyasetteki bu olumsuz hayal dünyasından çıkmalı ve bu insanlarda sıyrılmalı" dedi.

 

"YEREL YÖNETİMDE TALİHSİZLİKLER OLDU"

"Fakıbaba'dan sonra da randıman tutmayan bir Büyükşehir var" diyen Müslüm Çap'ın, "Celalettin Güvenç geldi yarım yamalak gitti, ardından Nihat bey geldi. 400 proje vardı taahhüt ettiğiniz çoğu da hemen hemen yapıldı. Sizin kaptan olduğunuz dönemde 763 proje vardı.  Bu projeler durdu. Yapılamıyor mu?" sorusuna ise vekil Çelik Tugay'ın yeri projesine dikkat çekerek yanıt verdi. 

"Yerel yönetimlerle ilgili bir takım talihsizlikler yaşadık.  İlçe belediye başkanı büyükşehire geldi. Büyükşehir belediye başkanı vekil oldu. Bunların kişiselleştirmeye gerek yok" diyen vekil Çelik şöyle konuştu:

"TUGAY'DAN HİÇ VAZGEÇİLMEMELİ"

O süreçte hazırlanan ve hiç vazgeçmememiz gereken proje tugaydır. Tugay projesiyle ilgili Genel Kurmay Başkanlığı ile görüşüldü. Burada incelemeler yapıldı. Cumhurbaşkanımıza konu iletildi. Milli Savunma Bakanı hususi bu konuyla ilgili buraya geldi. Bu konunun zorluğu şu: Türkiye'nin cazibe merkezi haline gelecek olan bu yerle ilgili hemen oluversin demek zor. Burada tugayı bir yerleşmesi lazım. Ana sorun bu.

 

"ÇOK CİDDİ ZORLUKLAR VAR"

Bu sırada askeriyenin yaşadığı sorunlar oldu, darbe girişimleri oldu. Darbe girişimleri bazı şehirler için avantaj oldu. İstanbul gibi şehir içindeki askeri birlikler başka yerlere taşındı. Ama bizim açımızdan yeni yer oluşturmada çok ciddi zorluklarla karşı karşıyayız. O projeden kesinlikle vazgeçmiyoruz, vazgeçmemiz gerek. 9 milletvekiliyiz, 1 bakan arkadaşımız var. Tugay projesinin gerçekleşmesi için çalışmamız gerekiyor. "

 

"BÜYÜKŞEHİR DEYİP GEÇMEYİN"

"Diğer ayrıntılı projeleri Büyükşehir Belediye Başkanı ile konuşmak daha doğru. Çünkü bütçe orada. Büyükşehir Belediye Başkanı deyip geçmeyin." 

Vekil Çelik'e bu açıklaması üzerine program sunucuları Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi kastedilerek "Benden önceki projeler beni ilgilendirmez diye iddialar duyuyoruz ama hem ilçede hem kırsalda büyük projelere imza atılıyor" yorumunda bulundu. Vekil Çelik iddialara sessiz kalırken, büyükşehirin çalışmalarıyla ilgili yoruma "Aynen katılıyorum" dedi. 

Mustafa ARISÜT-Özlem KOÇHAN ÇELİK/AJANS URFA

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!