olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Faraç: O tekmeler cehaletin çığlıklarıydı

Faraç: O tekmeler cehaletin çığlıklarıydı
Tüm Türkiye koronavirüs salgınıyla mücadele ederken, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın camileri kapatması, Şanlıurfa’da bir kişi tarafından protesto edildi. Caminin kapılarını tekmeleyen şahıs, Şanlıurfa’da olduğu gibi tüm Türkiye’de alay konusu oldu.

Ali ÇETİNKAYA / Şanlıurfa OLAY

Yeniçağ Gazetesi Köşe Yazarı Mehmet Faraç da, Türkiye’nin alay konusu olan bu durumu köşesine taşıdı. Balıklıgöl’deki Dergah camiine gelen şahıs, kapıların açılmasını isteyerek, Cuma Namazı kılmak istediğini söylemişti. Her kesimden tepki çeken bu harekete, Faraç şu yorumu yaptı: “Urfa'daki bir zavallının cami kapısına attığı tekmeler ise cehaletin çığlıklarını duyuruyordu”

Yeniçağ gazetesi yazarı Faraç, durumun ciddiyetinin kavranamadığını dile getirerek, İngiltere’de koronaya yakalanan bir hastanın çığlıkları ile Şanlıurfalı şahsın hareketini karşılaştırdı. Faraç, kaleme aldığı yazıda, şunları yazdı: “Mesele corona olunca, İngiliz'in de Türk'ün de korkusu aynı dedik ya;  sosyal medyaya İngiltere'den ve Urfa'dan dün aynı saatlerde yansıyan iki video arasındaki fark hepimizi uyarıyor aslında!..

Polonya'da hastalık kapınca, memleketi İngiltere'de tedavi altına alınan 39 yaşındaki Tara Jane adlı kadın, yoğun bakımda coronanın kendisine yaşattığı acıyı videoya alarak sosyal medyada paylaşmış...İngiliz kadının, "ciğerimde sanki cam parçaları var" şeklindeki çığlığını ve nefes almak için verdiği kahredici mücadeleyi üzülerek izledim.Peki; aynı saatlerde Urfa'da, bir caminin duvarındaki "Corona virüsü nedeniyle kapalıdır" yazısına isyan ederek, bir yandan "ey Müslümanlar, gelin bu kapıyı kıralım" diye halkı kışkırtan, diğer yandan da, caminin kapısını tekmeleyerek zavallılığını gösteren bir pervasıza ne denilmeliydi?..İşte Urfa'daki o manzara; bağnazlıkla bilimin 21. Yüzyılda da çatıştığı bir dünyada, İngiltere ile Türkiye arasında, bilişimin yanyana getirdiği iki videodaki kültür, dikkat özen ve duyarlılığın yanısıra, pervasızlığı, cehaleti ve kışkırtıcılığı da deşifre ediyordu...Tara Jane adlı kadının İngiltere'den yayınladığı video "dikkatli olun", yaşadıklarımdan "ders alın" dediği için insanlığa hizmet ediyordu...Urfa'daki bir zavallının cami kapısına attığı tekmeler ise cehaletin çığlıklarını duyuruyordu”

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!