olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Fakıbaba; Olmaz olsun böyle müttefik

Fakıbaba; Olmaz olsun böyle müttefik
AK Parti Şanlıurfa Mİlletvekili Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Haber Türk Televizyonunda Didem Arslan Yılmaz\'ın moderatörlüğündeki Türkiye\'nin Nabzı programında son günlerdeki Suriye ile ilgili gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

 AK Parti Şanlıurfa Mİlletvekili Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Haber Türk Televizyonunda Didem Arslan Yılmaz'ın moderatörlüğündeki  Türkiye'nin Nabzı programında son günlerdeki Suriye ile ilgili gündeme ilişkin konuları değerlendirdi.

Suriye'de dengeler değişiyor, Türkiye'de kara harekatı tartışılıyor. PYD Azez'de kalabilecek mi? Türkiye bu gelişmeye nasıl yanıt verecek? gibi konuların tartışıldığı programda Fakıbaba kendisine yöneltilen "Amerika Türkiye'nin müttefiki değil mi?" sorusuna "Olmaz olsun böyle müttefik" dedi.

Programa AK Parti Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, CHP Milletvekili Öztürk Yılmaz,  HDP Milletvekili Altan Tan, MHP eski Milletvekili Uygar Atkan ve gazeteci yazar Nasuhi Güngör'ün katıldı. Fakıbaba, Türkiye'nin Nabzı programında Türkiye'nin Kürtlerle herhangi bir sorunu olmadığını sorunun dış güçler tarafından Suriye'nin Kuzeyinde bir Kürt devleti kurma girişiminde olduğunu dile getirdi. Buna Türkiye'nin izin vermeyeceğini söyleyen Fakıbaba,  PYD'ye hükümetin bugüne kadar neden sessiz kaldığı yönündeki bir soruya "Artık bıçak geldi boğazımıza dayandı.Suriye'nin kuzeyinde şuan bir kürt devleti kurulmuyor. Kurduruluyor. Bunu ABD,Rusya,İran kurduruyor. Türkiye'ye rahatsızlık vermek  istiyorlar.Yani başımızda bir ateş var.Türkiye buna sesiz kalamaz. Sessiz kalırsak gelir bu ateş bizi de yakar " ifadelerini kullandı.

Fakıbaba'nın ABD'yi de suçlaması üzerine "ABD Türkiye'nin müttefiki değil mi" sorusuna muhattap oldu.Fakıbaba bu soru üzerine "Olmaz olsun böyle müttefik" dedi. HDP Milletvekili Altan Tan'ın, "Savaşa mı girmemiz gerekiyor" şeklindeki sorusuna Fakıbaba "Bizi buna mecbur bırakırlarsa elbette gireriz.Batacaksak onurlu bir şekilde batarız. Biz Kürtlerle kardeşiz. Akrabayız.Bu bir Kürt meselesi değil. Burada Kürtler devlet kurmuyor.Kürt devleti kurduruluyor. Bunu ABD kurdurturuyor. Rusya kurdurturuyor. İran kurdurturuyor "dedi.

Fakıbaba'nın bu çıkışlarına HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan teşekkür etti.Tan "Keşke AK Partililerin tamamı Fakıbaba gibi net konuşsa.Fakıbaba çok net konuşuyor.İçinden gelenleri söylüyor.Ben kendisine teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!