olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Fakıbaba, kapatılan hastaneler için net konuştu

Fakıbaba, kapatılan hastaneler için net konuştu
Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa’da yaşanan sağlık sorunların için “Mutlaka yeni önlemler almak zorundayız” dedi.

Haber: Hasan Ray

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba Şanlıurfa Ola Gazetesi’ne çarpıcı açıklamalarda bulundu. Şanlıurfa yaşanan başta sağlık sorunu olmak üzere eğitim ve uyuşturucu sorununa dair açıklamalarda bulunan Fakıbaba, OSM’nin kapatılmasıyla birlikte ortada kalan OSM Sağlık Lisesi Öğrencilerinin durumuna açıklık getirdi. Fakıbaba Şanlıurfa’da kapatılan hastaneler hakkında da çarpıcı açıklamalarda bulundu.

‘OSM Sağlık Lisesi öğrencilerine sahip çıkmak zorundayız’

OSM Sağlık Lisesi öğrencilerinin mağduriyetine yönelik konuşan Fakıbaba, Milli Eğitim ile ilgili sorunumuz FETÖ’den dolayı OSM Sağlık Lisesi kapatıldı. Orada okuyan yaklaşık 600 sağlık öğrencisi var. Bu 600 öğrenci bizim öğrencimiz bizim çocuklarımız bunlara sahip çıkmak zorundayız.  5 ve ya 6 kişilik guruplar halinde bu öğrenciler diğer okullara dağıtılmış olsaydı, bu çocuklar ve aileleri rahatsız edilmemiş olacaktı. Bunları da hızlı bir şekilde çözmemiz gerekiyor.” dedi.

‘Sağlıkta mutlaka eni önlemler almalıyız’

Şanlıurfa’da kapatılan özel hastanelerin durumu ve sebep oldukları mağduriyetler hakkında önemli açıklamalar yapan Fakıbaba, “Sağlıkta mutlaka ve mutlaka yeni önlemler almak zorundayız.  Almadığımız takdirde çok ciddi rahatsızlıklar olur. Ben bir hekimim görüyorum bunları. Yatak sayısında hakikaten eksiklik var. 850 yataklı hastane açıldı. Ama hekim sayısı da çok az. Yatak sayısı ne kadar fazla olursa olsun Urfa gelişen büyüyen bir şehir. Yatak sayısına ihtiyaç var.” dedi.

‘Özel hastanelerin kapanmaması gerekir’

 

Urfa’daki özel hastanelerin kapatılmaması gerektiğini söyleyen Fakıbaba, “Bu hastanelerin yeniden vatandaşımıza hizmet vermesi için her türlü çabayı göstereceğim. Burada kişinin suçu varsa yasalar çerçevesinde cezası verilir. İnsanların suç işleme özgürlüğü var ama devletin de bunlara cezasını verme görevi vardır. Mağdur olan hastalar, çalışanlar ve haksız yere parasını kaybedenler var. Sağlık Bakanlığının bunu derhal çözmesi lazım. El değiştirecek olanlar el değiştirsin cezalı olanlar içeri alınacaklar içeri alınsın.” diye konuştu.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!