olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Ev almak yerine, Urfa’nın çocuklarını düşündü

Ev almak yerine, Urfa’nın çocuklarını düşündü
Şanlıurfalı olup İstanbul’da yaşayan Yazar, Doktor Saadet Özdemir, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Urfa’nın okullarında harcanması için 500 Bin TL nakit bağış yaptı. Özdemir, “Ben çok mutluyum her şey çocuklarımız için. dünya fani hiç kimse arkasında bir şey götürmüyor. İnşallah memleketimize ve çocuklarımıza hayırlı olur” dedi.

Aziz Budak/Ahmet Meral/Şanlıurfa OLAY

 VALİLİK binasına İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ile beraber gelen Eğitimci, Yazar, Doktor Saadet Özdemir, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçüğün huzurunda Şanlıurfa’nın  okullarında ki ihtiyaçları giderilmesi adına 500 Bin TL bağışta bulundu.

 Kendisi kirada oturuyor

Aslen Şanlıurfalı olan Saadet Özdemir, kendisi kirada otururken İstanbul’da ev alma yerine Urfa’nın çocuklarının eğitimlerini düşündü. Hiç evlenmemiş olan Saadet Öztürk Anne ve babasının vefatının ardından yalnız yaşadığını söyledi. Esas mesleği doktorluk olan fakat iktisat okuduğunu ayrıca kültür ve sanat kitapları yazdığını belirten Saadet Öztürk, Memleketini unutmadığını ve buradaki çocuklara bir katkı sağlamak amacıyla gerek meslek hayatında ve gerekse yazdığı kitapların parasından kazandığını Urfa’nın çocuklarına hibe ettiğini aktardı.

 Urfalı olmaktan onur ve gurur duyuyorum

Peygamberler Şehri Urfalı olmaktan onur ve gurur duyduğunu belirten Saadet Özdemir şöyle konuştu: “ Ben Urfalıyım şuan İstanbul’da yaşıyorum. Kirada oturuyorum. Benim esas mesleğim doktorluk fakat iktisat okudum. Şimdi de yazı yazıyorum. Edebiyat fakültesinde öğrenciyim kültür ve sanat kitapları yazıyorum. Tür eğitim vakfına yazıyorum işte böyle hep okumakla geçti hayatım. Halada okuyorum. Okumaktan zevk alıyorum onun için eğitime önem veriyorum. Ayrıca Urfalı olmaktan onur ve gurur duyuyorum peygamberler şehrinde bu tarihi çok eski olan şehirde doğduğum için buralı olduğum için.  ben evli değilim, çocuğum yok, Annem, Babamı da kaybettim şimdi yalnız yaşıyorum. Ben şuan gerçekten çok mutluyum. Her şey çocuklarımız için dünya fani hiç kimse arkasında bir şey götürmüyor. Öyle bir söz var ‘başkasının izlerine basıp yürüyenler kendileri iz bırakamazlar’ herkes kendi çapında bir iz bırakmalıdır diye düşünüyorum. İnşallah memleketimize ve çocuklarımıza hayırlı olur.”

 Vali Küçük’ten teşekkür

Memleketini her şekilde ve her zaman hatırlayan bununla kalmayıp önemli olan bunu fiile döken Saadet hanıma teşekkürlerini dile getiren Vali İzzettin Küçük ise,  “Çok değerli hemşerimiz, hocamız, öğretmenimiz doktor hanım aynı zamanda hocamız diyorum çünkü gerçekten eğitime yaptığı katkıdan dolayı bu ünvanı hak ediyor. Okullarımız sınıf ihtiyacı için 500 bin TL nakit parayı milli eğitim teşkilatımıza hibe ediyor. Bizde bu teveccühü ve yardım severliği karşısında Karaköprüde ki Şenevler okulunun isim hakkını veriyor ve babasının ismi olan Hacı Abdullah Özdemir’in adını veriyoruz. Biz gerçekten böyle hemşerilerimizle gurur duyuyoruz. Memleketini her şekilde ve her zaman hatırlayan bununla kalmayıp bunu fiile döken bir hanımefendidir gerçekten ben şükranlarımı arz ediyorum” şeklinde konuştu.

 Babasının ismi verildi

Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü İlci ise,  “Urfa daki çocuklarımızı ve okullarımızı düşünüp burada babasının adını yaşatmak üzere Hacı Abdullah Özdemir isminde bir okulumuza ismini verdik. Bundan dolayı kendisine minnettarız. Saadet hanım okullarda kullanılmak üzere tam 500 bin TL nakit para hibe etti. Kendisine bu anlamlı bağışından dolayı çok teşekkür ediyorum Urfa adına teşekkür ediyoruz. Kendisi kirada otururken bu bağış yapmasını biz gerçekten tarif edemiyoruz. Urfa’da maddi durumu iyi olanlarında bu tür eğitim faaliyetlerine destek vermeleri gerekiyor. Kimse öbür dünyaya parasını götüremiyor. En azından insanın arkasında eserler bırakması gerekir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

 

 

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!