olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Eskiden mahkûmdular, şimdi devlet dairesindeler

Eskiden mahkûmdular, şimdi devlet dairesindeler
Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı’nın aldığı karar ve Şanlıurfa İşkur İl Müdürlüğü ile yapılan protokol çerçevesinde, Şanlıurfa Adliyesi ve Denetimli Serbestlik Müdürlüğü bünyesinde çalıştırmak üzere 18 eski hükümlü 4 denetimli serbestlik yükümlü Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında çalışıyor.

Şanlıurfa’da çeşitli suçlardan hüküm giyen 2’si bayan toplam 22 eski mahkum Şanlıurfa Denetimli Serbestlik Müdürlüğü binasında temizlik yapıyor, dosya taşıyor ve hademelik yaparak evlerine ekmek götürüyorlar.

2015 yılı Kasım ayı içerisinde yapılan protokol ile 9 ay boyunca Denetim Serbestlik Müdürlüğü’nde çalışacak olan eski hükümlüler çalışma sürelerinin Haziran ayında biteceğini belirttiler.

BU İŞ SAYESİNDE HAYATIMIZ DEĞİŞTİ

Yapılan bu uygulamadan faydalandığı için mutlu olduğunu belirten eski hükümlülerden 35 yaşındaki Mustafa Kitik,  “Denetim Serbestlik Müdürlüğü’nde 4,5 aydır çalışıyorum. Daha önceden işlemiş olduğum bir suçtan dolayı ceza infaz kurumuna girdim ve cezamı çektikten sonra tahliye oldum. Şanlıurfa Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı’na iş müracaatında bulundum. Allah Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan razı olsun. Şanlıurfa İşkur İl Müdürlüğü ile görüşüp bizi işe aldılar. Bu iş sayesinde 7 kişilik bir ailem var ve onlara bakıyorum. Bu iş sayesinde hayatımız değişti. Bu işin daimi olmasını ve bir daha ki alımlarda tekrar bizi almalarını istiyoruz” dedi.

TEK İSTEĞİMİZ BU İŞİN DEVAMLILIĞINI SAĞLASINLAR

Kurumda dosya getirip götürdüğünü ve temizlik işi yaptığını belirten Hüseyin Yılmaz,(31) ise  “Haftanın 6 günü sabah 08.00’da mesaiye başlayıp akşam saat 17.00’da mesaimiz bitiyor. Cezamı aldığım bir Bakanlığa bağlı bir kurumda arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz ve şimdi buraya gelen mahkum arkadaşlarımıza da tavsiyelerde bulunuyoruz. Burası cezaevinden çok daha iyi bir yer. Cezaevini gören ve orada yaşayan ancak oranın zorluluğunu bilebilir. Buradan ailemize ekmek götürüyoruz. Bizim büyüklerimizden tek isteğimiz bu işin devamlılığını sağlasınlar” dedi.

300 ESKİ MAHKUMA İŞ İMKANI SAĞLANDI

Şanlıurfa Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı bugüne kadar açmış olduğu doğalgaz, klima tamir ve bakım, iş makinaları, oto elektrikçilik ve kaynakçılık, kepçe operatörlüğü kursları ile SODES Umut Elleri Merkezi Projesi kapsamında 303 kişiye sertifika vererek iş imkanı sağladığı ve ‘SODES Mutlu Gençler Umutlu Yarınlar’ projesi kapsamında denetim serbestlik kararı verilmiş olan kişilere madde bağımlılığıyla ilgili seminer, tiyatro gösterimi gibi sosyal ve kültürel etkinliklerle kişileri yeniden topluma kazandırmak için çalışmalarda yaptığı öğrenildi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!