olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Erman Toroğlu’na aşçıların tepkisi, büyüyerek devam ediyor

Erman Toroğlu’na aşçıların tepkisi, büyüyerek devam ediyor
A Spor Kanalı’nda 14 Mayıs 2017 tarihinde yayınlanan Takım Oyunu adlı programda aşçılar ve aşçılık mesleği üzerine incitici ithamlarda bulunan spor yorumcusu Erman Toroğlu’na Türkiye aşçılık camiasından büyük tepkiler yağmaya devam ediyor.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) Genel Başkanı Gökhan Tufan, gelişen bu olayın çok üzücü olduğunu, Erman Toroğlu tarafından özür beklediklerini aksi takdirde yasal yollar ile mesleki camianın incinen itibar ve onurunun onarılacağını belirtti.

Futbolun ve futbolcunun konuşulması gereken programda aşçılık mesleği ve bu mesleği icra eden kişilere yapılan rencide edici cümlelere bir anlam veremediklerini belirten TAŞPAKON Başkanı Tufan “A Spor Kanalı’nı defalarca aramamız ve ilgili konuda yazı göndermemize rağmen bir geri dönüş alamadık. Program esnasında diğer yorumcuların “aşçıları töhmet altında bırakıyorsun” diye uyarmasına rağmen Erman Toroğlu’nun durmayarak mesleğimiz ve meslektaşlarımız adına genelleme yapıp sarf etmiş olduğu asla sözler kabul edilebilir değildir. Biz aşçıları adam satan, fırsatçı ve mesleki etik kurallardan uzak birer cahil gibi gösteren talihsiz cümlelerin sahibi Erman Toroğlu’nu ve olaya sessiz kalan A Spor Kanalı’nı şiddetle kınıyor, tepkimizi bildiriyoruz. Herkes haddini bilmeli ve ağızdan çıkan kelimelerin nereye gideceğini ve kimleri rencide edeceğini düşünerek buna göre davranılmalı, insan haddini bilmelidir. O zaman herkes hakkında atıp tutsun, incitsin, hakaret etsin, sonrada bir şey yokmuş gibi konu kapansın gitsin. Bu hangi hakka sığar. Burada bu sözlere muhatap kalan 1 kişi değil, son yılların en popüler mesleki gruplarından biri olan, sayısı 100 binleri aşmış biz şefleriz. Ben Türkiye’de ekmeğini aşçılık mesleğinden kazanan ve sayıca yüksek camiamız adına RTÜK’ü göreve davet ediyorum. Ayrıca hukuksal olarak da mücadelemiz sürecek olup Erman Toroğlu’na elini vicdanına koyarak bizlerden özür dilemesi çağrısında bulunuyorum” dedi.

Erman Toroğlu ne demişti?

Aşçılar çok tehlikelidir diyen Toroğlu, “Aşçı var ya seni öyle bir günde satar ki Sneijder gibi, senin restaurantın 200 kişidir, o akşam 190 kişi yemek vardır, büyük para kazanacaksın, kitapsız (aşçı) var ya saat öğlen 12’de benim biraz paraya ihtiyacım var der. Ya o parayı vereceksin ya deveyi güdeceksin. O parayı bir defa verirsin. Seni var ya saat 15’de bir satar, 200 kişiye girer yemek yaparsın” demişti.

Güneydoğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Aziz Suveren “Ekmek kapımız olan ve yaklaşık 4 milyon aşçının bulunduğu Türkiye’de bu kabul edilemez sözlere, meslektaşlarımızın yeterli tepkiyi vermemesi üzücü bir durum. Federasyon olarak bu işin takipçisi olacağım” dedi.

Şanlıurfa Aşçılar ve Pastacılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz EDE “Tüm aşçılık camiasına, Türkiye’de ve yurt dışında bulunan tüm aşçı arkadaşlara sesleniyorum. Mesleğimizin onuruna sahip çıkmaya davet ediyorum. Ayrıca Türkiye’de bulunan ve hala hiçbir açıklama yapmayan federasyon ve derneklere de sesleniyorum. Mesleğinizin onuruna sahip çıkın lütfen” dedi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!