olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Engelliye engel koymayın

Engelliye  engel  koymayın
Şanlıurfalı ortopedik engelli vatandaşlar, maaşa bağlanmaları ve evde bakım ücreti için ağır özürlü raporu istiyor.

Mutlu Güneş/Şanlıurfa OLAY

Şanlıurfa ve Türkiye'nin diğer illerinde günlük yaşantılarında birçok engelle karşılaşan engelli vatandaşlar, sorunlarının çözülmesini bekliyor. Bu sorunların çözülmesi adına birçok dernek adı altında birleşen engelli vatandaşlar bunun mücadelesini veriyor. Bu derneklerden biri de Ortopedik Engelliler Derneği olarak karşımıza çıkıyor. Derneğin Başkanı Hüseyin Şat, “Bizler engelli kardeşlerimiz için sosyal, kültürel ve sağlık alanında faaliyetlerimize devam ediyoruz "dedi.

İş yapamaz durumda olanlara verilsin
Ortopedik engelli vatandaşların maaş ve evde bakım alabilmeleri için rapor almaları gerektiğini söyleyen Şat, “Engelli kardeşlerimize verilen evde bakım ücreti iptal oluyor. Maaşa bağlanmaları ve evde bakım ücreti için ağır özürlü raporu şarttır. Bu rapor olmazsa evde balkım ve maaş alamazlar biz bunun düzeltilmesini istiyoruz. Zaten hemen maaşa bağlasınlar diye bir şey de demiyoruz. Raporlarına baksınlar gerçekten iş yapamayacak durumdalar ise onlara yardımcı olsunlar “ dedi.

Kısa süreli veriliyor
En büyük sorunlarından birinin de ağır engelli vatandaşlara verilen raporun ise kısa süreli verildiğini belirten Şat, “ Raporu alan engelli kardeşlerimiz var onların da bu rapordan uğraşması nereden baraksanız üç ayı buluyor. Yetkililerden ricamız eğer sürekli ciddi bir sorunu varsa engelli olan vatandaşımızın sürekliliği geçerli rapor vermelerini istiyoruz.” diye konuştu.

Amacımız engelliler yaşam kalitesi arttırmak
Derneklerinin kurulduğu günden bu yana engelli vatandaşlarının hakları için çalıştığını söyleyen Şat, “Engelli kardeşlerimizin kalitelerini yükletmek amacıyla faaliyetlerimize devam ediyoruz. Asıl amacımız onları topluma kazandırmak ve yaşam kalitelerini yükletmektir. Hayata bir sıfır yenik başlayan bu engelli kardeşlerimize sadece bizlerin değil herkesin destek olmasını istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

Erişim konusunda sıkıntı yaşanıyor
Engelli vatandaşların erişim konusunda sıkıntılar yaşadığını anlatan Şat, “Engelli vatandaşlarımızın geçeceği kaldırım rampalarında arabalar park ediliyor. Engelliler bu kaldırım rampalarından yararlanamıyor. Karşıdan karşıya geçerken ciddi manada sıkıntılar yaşanıyor. Bir engelli bir ATM'ye bile gidemiyor. Bu anlamda yetkilileri ve diğer vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum.” İfadelerini kullandı.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!