olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Engelleri şiirle aşmaya çalışıyor

Engelleri şiirle aşmaya çalışıyor
Şiirleriyle engelleri aşan Mehmet Furkan, “Evet engelli olduğum için genelde kâle alınmıyorum. Kaç yere başvurduysam gittiysem benim durumuma bakanlar ne beni ne de sanatımı dikkate aldılar” dedi.

Röportaj: Mehmet Halhalli

Şanlıurfa’da yaşayan Mehmet Furkan Kısmet adlı engelli genç şiirleriyle bütün engelleri aşıyor. Engel durumunun bir şeyler yazmak ya da yapmak için engel teşkil etmediğini söyleyen Mehmet Furkan Kısmet, “Ben şiir yazıyorum ve bunu yaparken de çok mutlu oluyorum“ diyerek engelli arkadaşlarını eve hapsolmaması gerektiğini söyledi.

Öncelikle seni tanıyabilir miyiz?

Ben Mehmet Furkan Kısmet, Şanlıurfalıyım 22 yaşında ve ailenin en büyük çocuğuyum. Engelli KPSS adaylarından birisi olarak memur olmayı bekliyorum. Sosyal bir insanım. Kitap okuyorum, geziyorum ve en sevdiğim işim olan şiir yazıyorum.

Sizi şiir yazmaya sevk eden etken neydi?

Ben şiire lise ikinci sınıfta başladım. O dönemde Atatürk Lisesinde Çanakkale ile ilgili hem şiir hem de kompozisyon yarışması düzenlendi. Ben şiirde yeni olduğumdan o dönem şiirim dereceye girmedi ancak yazdığım kompozisyon ikinci oldu. İlk yazdığım şiirden sonra kendimi geliştirerek sürekli şiirler yazdım. 150 -160 civarında yazdığım şiirlerim var. Yazdığım bir şiir Erkan Çanakçı tarafından bestelendi. Bestelenen bu şiirim şu anda ilahi olarak okunuyor. Genelde okul içerisinde okunuyor.

 

Peki şiire olan merakınız ne zaman anladınız?

Aslında benim şiire merakım fazla yoktu. Benim müziğe çok büyük bir merakım vardı ve hala da var.. Hani bir söz vardır, “Aşk insanı şair yapar ya?” işte benim durumda o vaziyet. Ben müzikle uğraşmak istiyorum ama destek olan yok. Farkında olmadan şiire yöneldim. Bundan dolayı pişman değilim şu anda müzikle uğraşamıyorum ama şiir yazıyorum. Bunun için de çok mutluyum.

Ailen sana sanat ve edebiyat konusunda desteği oldu mu?

Ailem bana hiçbir zaman engel olmadı. Aksine bana çok büyük destek oldu. Hele hele annem bana her konuda hep destek oldu ve yanımda yer aldı. Şiir konusunda ise bu noktaya kendim geldim.

Peki sanatla uğraşıyorsunuz bu durumun sanata bir engeli var mı?

Evet engelli olduğum için genelde kâle alınmıyorum. Kaç yere başvurduysam gittiysem benim durumuma bakanlar ne beni ne de sanatımı dikkate aldılar.

 

150’nin üzerinde şiirin olduğunu söyledin. Peki ilerde bir kitap yazmayı düşünüyor musun?

Eğer şiirlerim bestelenirse kitap haline getirebilirim ama ben müziği seviyorum ve onunla uğraşmak istiyorum. Öncelikli isteğim ünlü sanatçıların şiirlerimi bestelemesini ve okumasını istiyorum.  

Yetkililere seslenmek istersen neler söylemek istersin?

Ben bir memur adayıyım ve bir iş fırsatı verilmesi isterim ama memurluğa da pek bel bağlamak istemem. Bir de sanatçı arkadaşlara seslenmek isterim ama yanlış anlaşılmasın, müzik piyasası adeta müptezel bir hale gelmiş. Benim amacım müzik piyasasını ihya etmek ve hızlandırmaktır. Eğer fırsat verilirse kendimi kanıtlamak isterim.  Eğer herkese piyasa da yer varsa bana neden olmasın?  Ben seksenli ve doksanlı yıllardaki müziklerle piyasayı canlandırmak istiyorum.

Son olarak neler söylemek istersin?

Engelli dostlarıma bir çalışma yapmak istiyorsa içindeki sesi dinlesin bu bir kabiliyet değil, bu Allah’ın bana verdiği bir yaşama hevesi ve şiir sayesinde hayata daha pozitif bakmaya başladım. Onlara şunu söylemek istiyorum, kalbinin sesini dinlesinler, hayata küsmesinler  ve neden diye diye canlarını sıkmasınlar. Rabbim böyle takdir etmiş. Elbette bununda bir mükafatı vardır. İbrahim Tatlıses, Safiye Soyman, Mahmut Tuncer ve Urfalı abilerimiz ne olur bir kere deneyin benim şiirlerimi, herkese yer var bana neden olmasın? Bende inanç var ve ben buna inanıyorum.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!