olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Emekçiler, gasp edilen haklarını istedi

Emekçiler, gasp edilen haklarını istedi
Şanlıurfa’da Büro Emekçileri Sendikası üyeleri SGK önünde eylem yaptı. Eş Başkan Ferdun Karaman, “ Büro emekçilerinin uğradığı bak gasplarına, baskılara ve mobbing uygulamalarına karşı eşitlik, adalet ve insanca yaşam talepleri ile yine alanlardayız” dedi.

Ahmet Meral/Şanlıurfa OLAY

 Sosyal Güvenlik Kurumu binası önünde eylem yapan Büro Emekçileri Sendikası üyeleri, SGK ve İŞKUR emekçilerinin 2012 yılından bu yana gasp edilen ikramiyelerinin ödenmesini talep ederek  basın açıklaması yaptı.

  Davaları kazandığımız halde …

Basın açıklamasını okuyan Büro Emekçileri Sendikası Eş Başkanı Ferdun Karaman, “Sosyal Güvenlik Kurumu ve İŞKUR emekçilerinin almakta olduğu yılda iki kez verilen ikramiye, fazla mesai, kısmi ek ödeme kayıpları, Genel İdare Hizmetleri sınıfındakilere verilen fatura inceleme farkı, İstanbul'da çalışanlara verilen ek ödeme farkının elinden alınmasına neden olmuştur. 3 yıla yakın bir zamandır yaptığımız her türlü eylem etkinlikle ikramiye talebimizi ortaya koyduğumuz gibi, hukuksal zeminde verdiğimiz mücadeleleri kazanıma dönüştürmeyi başardık. Gerek Anayasa Mahkemesinin, gerekse de sendikamız tarafından bireysel olarak açıp kazandığımız davalara rağmen yargı kararlarına uymayan Siyasi iktidara karşı talebimizde ısrarcılığımızı bir kez daha ortaya koymak için alanlardayız” dedi.

   SGK, çıkan açığını emekçilerin üstüne yüklüyor

Ülkede kayıt dışı istihdamın sürekli arttığını ve SGK açıklarının yükü emekçilerin sırtına yüklediğini  belirten Karaman, “ Taşeron sistemi ve kamuda farklı statülerdeki istihdam politikaları sonucunda, sosyal güvenlik sistemi bir şemsiye olmaktan çıkartılmıştır. Sosyal Güvenlik Sistemi giderek daha fazla paralı hale getirilmesine rağmen, sosyal güvenlik açıklan artmaya devam etmektedir. Sosyal Güvenlik sistemine dâhil oldukları halde, emekçilerin parasız teşhis ve tedavi imkânları ortadan kalkmaktadır. Kurumun sunduğu sağlık hizmetleri tamamen kar/zarar ilişkisine dayandırılarak, piyasalaştırılmıştır. Başta emekçiler ve yoksul halkımız olmak Üzere; sağlık harcamalarına ödenen katkı paylan her geçen gün artmaktadır. Mezarda emekliliğin yürürlükte olduğu bir dönemde gençlerimiz için emekti olmanın koşulları tamamen ortadan kalkmıştır. Tüm bu gelişmeler karşısında SGK bütçesi açık vermeye devam etmektedir. SGK'nın iyi yönetilmediği ortadadır, emekçilerden toplanan pirimler Özel hastanelere kaynak olarak aktarılmaktadır. Emekçilere ise bireysel emeklilik dayatılarak emeklilik bile paralı hale getirilmektedir” şeklinde konuştu.

 Haklarımız, siyasi partilerin hep vaatlerinde kaldı

Genel seçimlere sayılı günler kala siyasi partilerin seçim beyannamelerinde emekçiler için birçok vaat ortaya atıldığını ifade eden Karaman, “ Özellikle 13 yıldır bu ülkeyi yöneten Siyasi İktidar, seçim beyannamesinde emekçiler için haktan hukuktan, adaletten bahsedebilmektedir. Emeklilere yılda iki defa ikramiye verilip verilemeyeceği kaynak meselesi haline getirilirken SGK ve IŞKUR emekçilerinin 3 yıldır gasp edilen ikramiyeleri yargı kararlarına rağmen ısrarla ödenmemektedir. SGK ve IŞKUR yetkilileri ikramiye talebimiz konusunda topu Maliye Bakanlığı'na atarken aynı zamanda haklılığımızı da teyit etmektedirler, özellikle SGK. kamuya ait ne varsa haraç mezat satarken yetkide sınır tanımızken, iş emekçilerin talebine gelince topu taca atmaktadır. SGK emekçilerini temsilen yönetimde yer alan Memur Sen temsilcisi de yönetim kurulunda emekçilerin değil Hükümetin temsilcisi gibi davranmaktadır. Sermaye kesimlerine gelince kaynakta sınır tanımayan SGK ve İŞKUR yöneticilerini ve Siyasi iktidarı bir kez daha uyarıyoruz. Haklarımıza sonuna kadar sahip çıkacağız, 7 Haziran Genel Seçimlerinden sonra hangi hükümet kurulursa kurulsun, mücadelemizde kararlılıkla yürüyecek, büro emekçilerinin onurlu sesi olmaya devam edeceğiz. Her türlü ayrımcılığa, kadrolaşmaya, hak gasplarına, mobbing uygulamalarına karşı eşitlik, adalet ve insanca yaşam mücadelemizde kararlılıkla yürüyeceğiz” açıklamalarında bulundu.

Basın açıklaması yapıldıktan sonra sendika üyeleri sessiz bir şekilde eylem

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!