olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Ellere Şehir Hastanesi, alkışlamak bize kaldı!

Ellere Şehir Hastanesi, alkışlamak bize kaldı!
Türkiye’de 13 tanesi faaliyete geçen Şehir Hastanelerinin sonuncusu Başakşehir’de açıldı. Sağlık alanında ülkenin en son sıralarında yer alan Şanlıurfa ise Başakşehir Şehir Hastanesinin açılışını alkışlarla destekledi.

Ali ÇETİNKAYA - İbrahim Halil ASLAN / ÖZEL Haber - Şanlıurfa OLAY

AK Parti’nin en güçlü olduğu illerin başında gelen Şanlıurfa’ya şehir hastanesi yapılmazken, başka illere yapılan hizmetler ise kentte bir kesim tarafından destekleniyor. Şanlıurfa’ya hizmet getirilmemesini eleştirenler de, Şanlıurfa’nın başka illere yapılan hizmetlerle mutlu olup kendini avuttuğunu belirtiyor.

ALKIŞLAYANLARA TEPKİ GELDİ

Yıllardır yapıldı yapılacak denilen Şanlıurfa Şehir Hastanesi için defalarca temel atma töreni de düzenlendi ancak tek bir çivi bile çakılmadı. Ancak buna rağmen Şanlıurfa’da bir kesim, Başakşehir Şehir Hastanesi başta olmak üzere başka illerde yapılan hizmetleri alkışlıyor. Büyük bir kesim de bu duruma tepki gösteriyor. Başakşehir Şehir Hastanesi’nin açılışı, Şanlıurfa Şehir Hastanesini bir kez daha gündeme getirirken, kente bu hastanenin yapılmamasını eleştirenler, İstanbul’daki hastaneye alkış tutanlara tepki gösterdi. Kasım Şaşkın adındaki vatandaş, “Başakşehir Şehir Hastanesine sevinen arkadaşlar, Başakşehir Hastanesi İstanbul’da açıldı, Şanlıurfa’da değil. Oradakine sevineceğinize, burada neden yapılmadı onu sorgulayın” diyerek tepkisini dile getirdi. Şaşkın, tepkisini şöyle sürdürdü: “Şanlıurfa’nın derdini, eksikliğini Şanlıurfalılar çeker, İstanbul çekmez. Urfa’ya gelince bütçe yok, başka şehre gelince borç alınıp yapılıyor. Bence eleştiri sorgulama ancak hizmet getirir. Padişahım çok yaşa demekle olmadığını gördük maalesef.”

“KENT PLANINDAKİ HASTANE ARSALARI SATILIYOR”

Şanlıurfa Şehir Hastanesinin açılacağı düşünülerek, kentte bazı hastane planları iptal edildi. Karaköprü Seyrantepe ile Mehmetçik Mahallelerinde yapılması planlanan hastaneler de şehir hastanesi bahanesiyle iptal edildi. Yusuf Sabri Dişli de bu durumu hatırlatıp, “Hastane yatak sayısında da son sırada, kentin hukuksal hakkını savunanları rahat bırakın. Şehir Hastanesi yapılıyor diye Urfa kent planındaki hastane arsaları konut alanına dönüştürülüp satılıyor” dedi. Başakşehir Şehir Hastanesine sevinen Urfalılara gelen bir tepki de şöyle; “Sadece hastane mi? İstanbul’da yol yapılınca biz çevik kuvvet kavşağı yapılmış gibi seviniyoruz.” Mehmet Cafer ise, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Birkaç yıl önce Marmaray için de Osman Gazi Köprüsü için de aynı kişiler seviniyordu. Nüfusu 150 bin olan Yozgat Şehir Hastanesi için sevinenler de aynı. Urfa’da hala çevre yolları bitirilmemiş, köprülü kavşağı, şehir hastanesini geçtik.”

TEPKİLERİN ARDINDAN TEKRAR ‘YAPILACAK’ DENİLDİ

Daha önce birçok kez temel atma töreni gerçekleştirilen ancak tek bir çivi dahi çakılmayan Şanlıurfa Şehir Hastanesi projesi uzun zamandır yetkililerin dilinden düşmüştü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Şanlıurfa’da düzenlenen mitingde, yanlış bilgi verilmesi üzerine çalışmaların son sürat devam ettiğini açıklamıştı. Bu bilgiyi veren kişi ortaya çıkmadı ancak mitingin hemen ardından bir televizyon programına katılan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Cumhurbaşkanı’na yanlış bilgi verildiğini söylemişti. Yaklaşık iki yıl önce konuşan Özcan, Şehir Hastanesi çalışmalarının çok yakında başlayacağını aktarmıştı. Aradan onca zaman geçmesine rağmen hiçbir gelişme yaşanmadı. Gündemden düşen Şanlıurfa şehir Hastanesi, Başakşehir Şehir Hastanesinin açılışıyla birlikte gelen tepkiler üzerine bir kez daha gündeme geldi.

TEMEL ATILACAK AÇIKLAMASI GELDİ

Şanlıurfa’ya hizmet getirilmediğini belirten Şanlıurfalıların yoğun olarak tepki göstermesinin hemen ardından AK Parti MKYK Üyesi Vildan Polat, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı ve daha önce de çok söylendiği gibi, şehir hastanesinin temelinin hemen atılacağını söyledi. Daha önceki yıllarda da benzer çok açıklama yapılmıştı ve yapılan bütün açıklamalar havada kalmıştı. Vildan Polat, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'ya Şehir Hastanemizin yapımına başlanması için yetki verdi, hemen temel atılacak. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

AK PARTİ İL BAŞKANLIĞINDAN DA AÇIKLAMA GELDİ

Şehir Hastanesinin durumuyla ilgili AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız da bir açıklama yaptı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Tanıtım Medya Başkanı Mahir Ünal ile telekonferans yöntemiyle görüşen Yıldız, Şehir Hastanesi talebini de bildirdi. AK Parti İl Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız şehir hastaneleri konusunda Mahir Ünal’a vatandaşların taleplerini iletti. Konu ile ilgileneceğini söyleyen Ünal dün yapılan AK Parti MYK toplantısında konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a arz etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda gereğinin yapılması için talimat verdi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!