olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Elektrik Borcu Bakanlar Kuruluna Taşındı

Elektrik Borcu Bakanlar Kuruluna Taşındı
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin DEDAŞ’a olan borcu dün toplanan Bakanlar Kurulu’nun gündemine geldi.

Geçtiğimiz günlerde DEDAŞ Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğü’nün borcundan dolayı elektriğini kesmiş yüzlerce köy ve çok sayıda ilçe saatlerce susuz kalmıştı. DEDAŞ’ın bu uygulaması Güneydoğu’daki birçok ile sıçramış ve ciddi krizlere neden olmuştu. İşte bu konu dün bakanlar kurulunun gündemine geldi. Bakanlar kurulu toplantısının ardından hükümet sözcüsü Bülent Arınç’ın yaptığı açıklamada yalnızca Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin DEDAŞ’a 76 Milyon borcu olduğu ortaya çıktı. Bu arada Şanlıurfa’daki Sulama Birliklerinin de 57 Milyon civarında DEDAŞ’a borcu bulunuyor.

BÜLENT ARINÇ’A GÖRE HER HANGİ BİR ELEKTİRİK KESİNTİSİ YOKMUŞ

Hükümet sözcüsü Bülent Arınç’ın bakanlar kurulu kararlarının ardında yaptığı açıklamalar bazı televizyonlar tarafından da canlı yayınla verildi. Bülent Arınç’a göre DEDAŞ bölgesinde herhangi bir elektrik kesintisi yoktur şu anda. Oysa Şanlıurfa’da birçok sokak, mahalle ve ilçe zaman zaman saatlerce karanlıkta kalıyor ve en son örneği ise Haşimiye bölgesi Cumartesinden Pazar gününe kadar elektriksiz kaldı. Birçok iş yerinin elektriği olmadığı için alarm sistemi ve güvenlik kamerası çalışmadı. Pazar günü olması hesabıyla bir çok iş yerinde risk oluşturan elektrik kesintileri halen BİMER’e şikâyet konusu olmaya devam ediyor.

DEDAŞ’IN 255 MİLYON ALACAĞI VAR

Arınç, DEDAŞ ile borç sorununa ilişkin şunları aktardı; ”Sadece bugün değil geçmişten gelen bazı borçlar var. Firmaların iyi niyetli yaklaşımı olduğunu biliyoruz. Ama kişi ya da kurumların bedelini ödememek gibi bir ısrarı var. Toplam 255 milyon lira borç var bölgede. DEDAŞ’ın tüm çabalarına rağmen bu borçlar ödenmedi. Bunun üzerine DEDAŞ elektrikleri kesti ve belediyeler bir direnişe başladı. hoş olmayan görüntüler kamuoyunun gündemine geldi. Diyarbakır’da 87 milyon borçları bulunuyor belediyelerin. Şanlıurfa’da 76 milyon liralık borçlarla ilgili görüşmeler devam etmektedir. Şanlıurfa borçlarını iyi niyetle ödemeyi taahhüt etti. Mardin belediyesiyle ilgili görüşmeler sürüyor. Mardin borcumuz borçtur ödeyeceğiz dediler. Siirt’te borçlar ödendi. Şırnak’ta 25 milyon borç var ama ödeme taahhüdü alındı. DEDAŞ bölgesinde herhangi bir elektrik kesintisi yoktur şu anda…Hiçbirşey ödemem denirse bu doğru değil yasalar da buna izin vermiyor.”

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!