olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Eğitime verilen değer bu mu?

Eğitime verilen değer bu mu?
Şanlıurfa Rehberlik ve Araştırma Merkezinde başlayan Müftülük tadilatı özel eğitim kurumlarından tepki aldı.

Muhittin Yener/Şanlıurfa OLAY

Şanlıurfa Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) binasının Şanlıurfa İl Müftülüğüne verilmesi Şanlıurfa gündemini uzun süre meşgul etmişti. Binanın devredilmesi girişiminden dolayı çığ gibi tepkiler oluşmuştu. Ancak buna rağmen geri adım atılmadı. Müftülük RAM binasının üst katlarında tadilata başladı. Tadilata tepki gösteren Şanlıurfa Özel Eğitim Kurumları Dernek Başkanı Sezai Baydilli, işlerinin aksadığını belirtti.

RAM Binasında tadilat başladı
Özel eğitim alan çocukların kaliteli bir eğitim alması adına önemli bir kapı olan Şanlıurfa RAM'ın şuan bulunduğu bina müftülüğe devredildi. Müftülük binayı kendine göre ayarlamak için tadilata başladı. Ancak bu tadilata tepki geldi. En büyük tepki Şanlıurfa Özel Eğitim Kurumları Dernek Başkanı Sezai Baydilli'den geldi. Baydilli, yapılan tadilatın kendiişlerini aksattığını belirterek, tepkisini dile getirdi.

RAM tek kata sığdırıldı
Duruma tepki gösteren Şanlıurfa Özel Eğitim Kurumları Dernek Başkanı, "Rehberlik Araştırma Merkezi'nin yeri il müftülüğüne verildi. Müftülükte ikinci katında tadilat yapımına başladığı için tek kat bize bırakıldı ve her hangi bir yer tahsis edilmediği için de iç içe bir hizmet veriyoruz. Yetkililerin bir an önce bu duruma müdahale etmelerini bekliyoruz. Burada çok önemli bir görev üstleniyoruz. "dedi.

Çok hassa hizmet veriyoruz
“Rehberlik eğitim merkezleri olarak çok hassas ve önemli bir hizmet veriyoruz” diyen Baydilli, “RAM gelişimsel geriliği olan ya da olmasından şüphe duyulan çocuklar ile üstün zekalı olduğu düşünülen çocukların inceleme ve değerlendirme işlemlerinin yapıldığı bölümdür. Özel gereksimi olan zihinsel yetersizlik, otizm, görme kaybı, işitme kaybı, bedensel yetersizlik, öğrenme güçlüğü, dikkat eksikliği, hiperaktivite bozukluğu, üstün yetenekli gibi çocuklar için okullarda uygun eğitimsel hizmetin sağlanması konusunda da destek vermekteyiz” diye konuştu.

İl Müftüsüne seslendi
İl Müftüsü İhsan Açık'ın kendilerini yardımcı olmasını beklediklerini söyleyen Baydilli, “Eğitim her alanda çok önemlidir ve eğitime verilen değer de ön planda olmalıdır. Şanlıurfa il müftülüğüne devir edilen binamız şu an iç içe bir durumda ve çok ciddi bir mağduriyet söz konusudur. Sayın müftümüzün de yanımızda olmasını ve bu eğitim için desteklerini bekliyoruz. Çözüm için beraber bir yol bulmamız ve ya üst karıda bir yer tahsil edilene kadar tekrardan hizmete açmamız yönünde bir önerimiz var. eğitim için her kesin birlik ve beraberliğini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Hocalar iç içe çalışıyor
Yer tahsisin bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini belirten Baydilli, “bu kadar hassas bir eğitim verdiğimiz kurumda her hocamız iç içe çalışıyor, psikoloji çok önemli bir algıdır ve sakin bir ortamda olması gerekmektedir. Bu yüzden de çok ciddi sorunlar yaşanıyor.  Müftülük üst katı boşalttığın da bu yana yer tahsisi yapılmadığı için eşyalarımızda kullanım dışı kaldı. Çürümeye bırakıldı. Bunun için bir an önce şu yer tahsisini yapmaları ya da bu konuya bir el atmalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!