olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

“Eğer adalet varsa bu ceza tahkimden döner”

“Eğer adalet varsa bu ceza tahkimden döner”
* Şanlıurfaspor Kulübü tarafından yapılan itirazda, taraftarların söz konusu maçta küfürlü tezahüratta bulunmadığı belirtilerek, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından verilen cezanın iptal edilmesi istendi.

Faruk Deveci/Şanlıurfa OLAY

Şanlıurfaspor Kulübü, 2-0 kazandığı Hacettepespor maçında ‘kötü tezahürat’ yapıldığı gerekçesiyle verilen ‘seyircisiz oynama’ cezasını ‘Tahkim Kurulu’na götürdü.  Taraftarlar da, 'Eğer adalet varsa bu ceza tahkimden döner' diyerek verilen cezanın haksızlık olduğunu ve Tahkim kurulunun doğru kararı vereceğine inandıklarını belirttiler.

Şanlıurfaspor Kulübü tarafından yapılan itirazda, taraftarların söz konusu maçta küfürlü tezahüratta bulunmadığı belirtilerek, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından verilen cezanın iptal edilmesi istendi.

Urfalılara hakarete ceza yok

Şanlıurfaspor Kulüp Başkanı Emin Yetim, bir maçlık seyircisiz oynama cezasını Federasyondan gelen 2 temsilcinin önyargılı tutumuna bağladı.

Başkan Yetim, “Daha maç başlamadan, ‘bize iyi bir ev sahibi değilsiniz. Urfa böyledir, şöyledir’ şeklinde bir tutum takınıldı. Bu ne demek oluyor?” diyerek şöyle yorum yaptı;

“Maçtan önce taraftarlara gerekli uyarıları yaptık. Dedik ki; bunlar bize tavırlı. Bir pet şişesi atsanız dahi ceza verecekler. Onlarda dikkatli davrandılar. Bütün maçlara 1 temsilci, bizim maçlara daima 2 temsilci gönderiliyor. Yönetim olarak İbrahim Halil Haktankaçmaz'ı görevlendirmiştik. Temsilcilerin, ‘iyi bir ev sahibi değilsiniz’ ifadeleri karşısında, 'Otele geldiniz sizi ağırladık, maça geldiniz sizi ağırlıyoruz. İyi bir misafirperverlik göstermedik de ne yaptık?' diye haklı olarak sorduk. Üzülerek söylüyorum önyargılı geliyorlar. Gümüşhane'de bizi vurdular. Futbolcumuzun kulak zarını patlattılar. Hocamıza saldırdılar. Hakeme ayakkabı fırlattılar hiç bir ceza verilmedi. Pendik maçında Gümüşhaneliler hakemi, yardımcılarını, futbolcuları dövdüler hiç bir ceza yemediler. Gümüşhane - Kahramanmaraş maçına baktım. Maraş kalecisinin yediği goller şüpheli. Altay'a bakın, son 6 maçını penaltıyla alıyor. Ne oluyor böyle yahu. Hakemin raporunda kötü tezahürat yapıldığına ilişkin bir ifadenin yer aldığını sanmıyorum. Cezalar temsilcilerin raporundan kaynaklandı. Protokol tribününde Hacettepeli yönetici, temsilcilerin yanı başında Urfalılara ana-avrat küfür etti. Görüntüler var elimizde, ‘sizi şampiyon yaptırmayacağız’ diyor. Temsilciler bunları dikkate almamış.”

 

Bu ceza haksız...

Şanlıurfaspor Futbol Şube Sorumlusu Mehmet Giray Küçük ise, Hacettepespor maçında cezayı gerektiren bir olumsuzluğun yaşanmadığını belirterek, “-Şu kadar süre, şu kadar saniye küfürlü tezahürat yapıldı- diye bir ifade var. Bu doğru değil. Sadece her futbol maçında olabilecek ufak tefek protestolar yaşandı. Ceza boyutunda olmadı. Seyircisiz oynama cezasının protokol tribününde yaşanan gerginlikle hiç bir ilgisi yok. Ondan dolayı zaten Kulübümüze ayrıca para cezası verildi. Bu tur cezalar genellikle Tahkim Kurulundan dönmüyor. Buna rağmen biz itirazımızı yaptık” dedi.

  Şanlıurfaspor Futbol Şube Sorumlusu Küçük, seyircili olsun, olmasın oyuncuların Gümüşhanespor'u yenmek adına sahada tüm güçlerini ortaya koyacaklarına inandığını söyledi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!