olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Duraklar iskeletten ibaret

Duraklar iskeletten ibaret
Eyyübiye’de bulunan bazı durakların çatıları olmasına rağmen oturup otübüs bekleyecek oturak yok. Bu durumdan şikayetçi olan vatandaşlar, otobüsleri sürekli ayakta beklemekten yorulduklarını belirtti.

Haber: Mehmet Kaması

Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde bitmeyen durak sorununa her gün bir yenisi ekleniyor. Birçok cadde ve sokaklarda bulunmayan otobüs durak sorunları yanında mevcut duraklar da tam anlamıyla kullanılmaya müsait değil. Çatısı olan durağın oturağı olmamasının yanında oturağı olan durağın da çatısı yok. Bundan dolayı duraklarda bekleyen vatandaşlar, bu tür  durumların oluşmasında rahatsızlık duyduklarını belirtti.

Duraklardaki en büyük kural ayakta beklersiniz

Her gün yüzlerce vatandaşın otobüs beklediği yerler  olan duraklardaki sıkıntı ve sorunlar en çok yaşlı ve ayakta bekleyecek durumda olmayan insanların işini zorlaştırıyor. Eyyübiye'de bulunan Eyüp Peygamber Caddesi'ndeki bazı duraklarda oturacak yer bulamayan vatandaşlar, otobüsün gelmesini dakikalarca ayakta bekliyor.

Şanlıurfa’nın birçok semtinde en büyük sorunlardan biri olan duraklarda oturacak bir yerin olmaması, vatandaşı bir yandan güldürüyor, diğer yandan sabrını taşıyor. Vatandaşların otobüs beklediği bazı duraklarda oturacak yerin yapılmaması, durağın ne amaçla yapıldığı sorusunu cevapsız bırakıyor.  Vatandaşların bu durakların çatısının durduğuna şükredelim dediği bazı duraklar, sadece kaldırımda yapılmış ve iskeletten ibaret.

Her bir durakta ayrı sorun

Sadece duraklarda oturacak yerler değil, yazın güneşten, kışın ise yağıştan korunacak bir çatısı olmayan duraklar da vatandaşı canından bezdirmiş durumda. Çatısı olmayan duraklarda dakikalarca otobüs bekleyen vatandaşın başına ya güneş çarpıyor ya da yağmur altında ıslanıyor.

Çilesini yaşlı vatandaşlar çekiyor

Şanlıurfa’daki duraklarda sorunların mağduru, yaşlı vatandaşlar oluyor. Otobüs duraklarına geldiğinde oturacak yer bulamadıkları için ayakta beklemek zorunda kalan vatandaş, zor anlar yaşıyor. Dakikalarca otobüs bekleyen yaşlı vatandaşların çoğu, ayakta duramayacak halleri bile olmuyor. Bundan dolayı şikayetlerini dile getiren vatandaşlar, Gençlerin yine idare edebildiğini ama yaşlı insanların ayakta duramadıklarını ve duraklarda olmayan oturaklardan dolayı yeşlıların zorluk çektiğini vurguladılar.

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!