olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

'Düğün salonları ne kadar güvenli?'

'Düğün salonları ne kadar güvenli?'
Gaziantep'te 20 Ağustos kına gecesine düzenlenen canlı bomba eyleminden sonra sokakta düğün, nişan ve kına gecelerini yasakladı. Bu kararın ardından akıllara şu soru geldi; ‘peki düğün salonları ne kadar güvenli?’

Haber: Hasan Ray

Gaziantep'te 20 Ağustos günü sokakta yapılan kına gecesine yönelik intihar saldırısının ardından güvenlik gerekçesiyle sokakta düğün, nişan ve kına gecelerini yasakladı. Yasağın ardından sosyal medyada farklı tepkiler oluşurken, akıllara maddi durumu iyi olmayanların düğünü nerede yapacağı sorusu gündeme geldi. Özellikle başta Şanlıurfa olmak üzere Doğu ve Güneydoğu illerinde düğünler sokak aralarında yapılıyor.

Sokakta düğün ve kına geceleri yasaklandı

Gaziantep'in Beybahçe Mahallesi'nde, geçen 20 Ağustos günü bir kına gecesine yönelen IŞİD intihar saldırısında çoğunluğu çocuk 56 kişi yaşamını yitirmiş yüze yakın kişi de yaralanmıştı. İçişleri Bakanlığı 25 Ağustos tarihli bir kararla, sokak ve mahalle aralarında yapılan düğün, nişan ve kına gecesi etkinliklerini yasaklamıştı. Bakanlık şimdi bu kararı İller İdaresi Genel Müdürlüğü aracılığıyla tüm il valilikleri ile ilçe kaymakamlıklarına tebliğ etti. Valilik ve kaymakamlıklar da alınan bu kararı halka yerel medya, anons sistemi ve muhtarlar aracılığıyla duyurmaya başladı.

Karar farklı tepkilere neden oldu

İçişleri Bakanlığı kararının duyulmasıyla birlikte sosyal medyadan farklı tepkiler gelmeye başladı. Facebook ve Twitter'da kararı memnuniyetle karşılayanların çoğunluğu, geceleri sokaktan gelen gürültülerin son bulacak olmasından dolayı sevinçlerini dile getiriyordu. Eleştiriler ise daha ziyade bu kararın parasız insanları çok zor bir durumda bırakacağı görüşüne odaklandı. Bir kısım kullanıcı ise sokak kutlamalarının yasaklanmasının güvenlik açısından bir etkisi olmayacağı inancını dile getirerek ve hükümeti asıl alması gereken önlemleri almamakla suçluyor.

Güvenlik açısından sıkıntılara neden oluyor

Şanlıurfa genelinde onlarca düğün salonu var. Ancak düğün salonlarının fiyatlarını yüksek olması ve düğün yapma süresinin çok az olması nedeniyle tercih yeteri kadar tercih edilmiyor. Bu iki olumsuzluktan dolayı düğünler genelde sokaklarda ve evlerin geniş bahçelerinde yapılıyor. Ancak bu da güvenlik açısından sıkıntılara neden oluyor. Kimi zaman gürültüden dolayı komşularla kimi zaman da konvoydan dolayı sürülerle sıkıntılar yaşanıyor.

Düğün salonları ne kadar güvenli?

Bütün bu olumsuzluklara rağmen sokakta düğün yapan vatandaşların yasaklama gelmesiyle birlikte yetkililere tepkisi de olumsuz oldu. Şanlıurfa’da bulunan onlarca düğün salonu var. Ancak bunların kaçında güvenlik görevlisi var? kaçında yeteri kadar güvenlik önlemi alınıyor? Kısacası kaçı standartlara yakın hizmet veriyor? Sorularını akla getiriyor. Vatandaşlar, düğün salonlarının da güvenli olmadığını söylüyor.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!