olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Döngeloğlu;Urfa\'da Medine kokusu var

Döngeloğlu;Urfa\'da Medine kokusu var
Şanlıurfa’ya ramazan hazırlığı kapsamında program çekimleri için gelen Kanal7 programcısı Ömer Döngeloğlu Urfa’yı ve Urfalıları anlattı.

Döngeloğlu ve Kanal7’den yönetmen Fatma Güngör kameraman Hasan Paydaş ve Ali Kabak ile  Hz İbrahim peygamberin ateşe atıldığı yer olan Halilürrahman gölü ve Hz. Eyüp Peygamber’in çile çektiği mağarada çekim yaptı.

Ramazan ayı içinde sahur programında yayınlanacak olan görüntülerin ilki Şanlıurfa’dan başladı.urfaha’dan Muhammed Taşçılar ve Ahmet Kolsuz’a konuşan Ömer Döngeloğlu Şanlıurfa’yı anlatırken, bu kentin mübarek olduğunu dile getirerek Medine’ye benzetti. Hz. İbrahim’i, Hz. Eyüp’ü peygamberi çekmek için geldiklerini ifade eden Döngeloğlu “Yerinde en azından izleyicilerimize aktaralım dedik. Bu vesile ile Urfa’mızı güzel bir daha görmüş olduk. Urfa’yı bizim anlatmamız ne mümkün Allah peygamberini layık görmüş buraya.  Peygamberler silsilesi koyduğu, Peygamberlerin babası İbrahim peygamberi burada yaşatmış Allah. Sevgili peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa S.A.V. İbrahim peygamberin evladıdır.” diyerek sözlerini sürdürdü. 

BENİM İÇİN URFA MEDİNE KOKULU ŞEHİR

 Şanlıurfa’nın Medine kokulu bir şehir olduğunu ifade eden Döngeloğlu “İbrahim peygamberin teşrif ettiği bu güzel şehirde ben hep Medine kokusu aldım. Böyle Medine münevverinin o havasını, o maneviyatını, o huzurunu, o insana huzur veren havasını aldım. Benim için Urfa Medine kokulu şehir diyebilirim.Urfa’da halkımız İslam’a dine çok ilgili. Allah razı olsun milletimiz hem dinine çok düşkün hem dinine sadık olan hocalarını seviyorlar. Allah bizi onların sevgilerine layık dinimizi yaşayan hocalar olmayı nasip etsin.” dedi.

 BEN ANLIYORUM Kİ İBRAHİM PEYGAMBER BURADAN GEÇMİŞ

Urfalıların Hazreti İbrahim gibi misafirperver olduğunu aktaran Ömer Döngeloğlu “Urfa halkı bir başta sıcakkanlılığıyla misafirperver insanlar. Gerçekten çok cana yakın. Batı illerimiz, hatta Orta Anadolu insanımız bile alınmasın ama Urfa’daki bu samimiyeti ben memleketimin diğer illerinde bu kadar yoğun görmedim. Çok daha cana yakın. Belki o doğunun şartları zayıfta olsa, belki adamın evinde çoluğu çocuğu ile rahat bir geçimi yoksa bile ‘Hocam gel yemek yiyelim’ diyor. Gören hemen ikram ben anlıyorum ki İbrahim peygamber buradan geçmiş yani. Hani bazı İslami kaynaklarda derler ya İbrahim peygamber burada mı? Başka yerde mi? Belli değil. Evet doğru belli değil kesin bir video kaydımız yok, kesin bir delilimiz yok, ama benim delilim, Urfa halkı. Yani Hz. İbrahim cömertti ya, misafirsiz sofraya oturmazdı. İnanın ayarlama değil, öğütleme değil. Kendi adamı yolda görüyor ikramda bulunuyor. Allah aşkına hocam gelin bir yemek yiyelim ikramda bulunuyor. Ben Tokatlıyım. Bizim oralarda gel bir çay içelim derler. Burada yemek yiyelim diyor. Onun için Urfa İbrahim peygamberin yolunda. Urfa Nemrudunu öldürmüş gerçekten. Her toprakta Ebu Cehil de vardır, Peygamberde vardır. Ama gerçekten Urfa hem nemrudunu öldürmüş hem de Hz. İbrahim’in yolunda cömert, merhametli, sempatik, sıcakkanlılığını, sıcaklığını halim sıfatını halen sürdürüyor” şeklinde konuştu.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!