TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Uygulamalarımız appstore googleplay
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Döğmeci: Çözüm için her zaman hazırız

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı İsa Döğmeci, Şanlıurfa’nın sorunlarından ülke sorunlarına kadar tüm sorunları dile getirerek, sorunların çözümü için istişarelerde bulunduklarını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2021 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.1970 02:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.sanliurfaolay.com/
Döğmeci: Çözüm için her zaman hazırız

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa il başkanlığı olarak çalışmalarını pandemi sürecinde bile sürdürmeye devam ettiklerini ve yapılacak ilk seçime girmeye hak kazandıklarını dile getiren Döğmeci, Şanlıurfa’daki istihdamdan altyapı sorununa kadar tüm sorunları tek tek sıraladı.

Partilerinin yeni olmakla birlikte seçime hazır olduklarını söyleyen Döğmeci, yaptığı açıklamada, “Yeniden Refah Partisi olarak kuruluşumuz 1 yılı geçti. Yeniden Refah Partisi olarak Şanlıurfa teşkilatımızı kurduk.  13 ilçemizde atamalarımızı yaptık ve 13 ilçemizin kongresini yapmış bulunmaktayız. Tabii 13 ilçemizin kongresini yaptıktan sonra il kongremizi yaparak genel merkez Kongresi’ne hazırlandık ve genel merkezine organizede bir yıl önce çok ciddi bir katılımla 43. Bin kişinin üzerinde resmi kayıtlara göre katılımla gerçekleştirdik. Tabii şu an Yargıtay sistemine girildiği zaman Yeniden Refah Partisi seçime girebilecek yetki almış bir partidir. Bundan sonraki yapılacak bütün seçimlerde Yeniden Refah Partisi yer alacaktır. Şanlıurfa il teşkilatı olarak geldiğimiz günden beri esnaf ziyaretlerimiz yapıyoruz. STK’larımızla sürekli görüşüyoruz, kurumlarımızda sürekli görüşüyoruz. Vatandaşlarımızdan aldığımız problemleri de ilgili kurumlara iletiyoruz düzeltilmesi açısından” diye konuştu.

“40 YILLIK SÜRECİMİZ VAR”

Prof. Dr. Necmettin Erbakan liderliğinde 40 yıllık siyasi geçmişlerinin olduğu belirten Döğmeci, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yeniden Refah Partisi olarak Yeni kurulmuş bir parti olmasına rağmen aslında yeni bir parti değil Bir önceki 40 yıllık sürecimiz var, önceki 40 yıllık Necmettin Erbakan hocamız Allah rahmet eylesin önceki süreçte 40 yıllık bir hizmeti var. Tabii ikinci 40 yılı da Dr. Fatih Erbakan Başbakanımızın liderliğinde başlatmış olduğumuz bir yürüyüş olarak görüyoruz.  Milli görüş davasında Bilensiz gömleği çıkarttılar, diğer partiler milli görüşten uzaklaştı genel başkanımız da bunu görünce milli görüş gömleğini tekrar üzerine giydi ve milli görüşün bundan sonraki kırk yılında İnşallah bizler Yeniden Refah Partisi olarak gündemde milletimiz için çalışmaya devam edeceğiz.”

DÖĞMECİ: URFA’NIN ÇOK PROBLEMİ VAR

Tarımdan istihdama, eğitimden sağlığa Şanlıurfa’nın birçok sorununun ololduğunu kaydeden Döğmeci, “Urfa’mızın birçok problemi var biz bununla ilgili sürekli anketler yaptırıyoruz, mahalle temsilcilerimiz var ilçe teşkilatlarımız var, buradan gelen problemleri sürekli raporluyuz.  Bunu gerek yerel basında gerekse de gelen merkezlerde dile getirip bu problemlerin de çözülmesi adına sürekli dile getirme anlamında ciddi çalışmalar yapıyoruz. Urfa’mızla ilgili zaten çok sorun var. Biliyorsunuz tarım işçileri şu an tarım işçileri biz hiçbir zaman unutmayacağımızı söyledik. Tarım döneminde dile getirilip ölümler yaşanınca konu gündeme gelir ondan sonra da tarım dönemi bitince bu tarım işçilerinin unutuluyor” diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“ Biz Şanlıurfa'daki istihdam eksikliğini çok ciddi bir sorun olarak görüyoruz, ciddi bir istidam eksikliği var. Bir türlü sanayileşemiyoruz sanayileşemediğimiz için de doğru bir istihdam oluşturamıyoruz. Çok fazla işsizimiz var, tarım işçisi demek işsiz olarak çalışmayan insanların başka yerlere gidip tarım dönemlerinde burada çalışmaları demek. Burada istihdam olursa burada iş bulabilseler başka illere gidip böyle bir eziyet içerisine girmezler. Çünkü gittikleri yerlerde bizim yaptığımız incelemelerde çadırlarda yaşıyorlar herhangi bir banyo yapacak tuvalet ihtiyacını görecek onlar çok böyle ilkel koşullarda kurulmuş bölgelerde yaşıyorlar bunu biz bir eziyet olarak görüyoruz fakat bu insanlar ihtiyaç sahibi oldukları için bu eziyete katlanıp orada kazandıklarını bir yıl yemek üzere tekrar Şanlıurfa’mıza geri dönüyorlar.”

“TARIMA DAYALI SANAYİ GELİŞTİRİLMELİ”

Yeniden Refah Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Döğmeci, tarıma dayalı sanayinin gelişmesi gerektiğini vurgulayarak, “Buradaki tarım potansiyeli değerlendiriliyor aslında değerlendirilmiyor değil. Burada biraz daha çok pamuk ve mısır üzerinden bir çiftçilik var. Onlar da biliyorsunuz makineleşme artınca burada ki tarım potansiyelimin çok üstünde işsizimiz var. İnsanlarımız burada da aslında değerlendiriliyor fakat işsiz sayımız çok fazla olunca Hepsi burada tarımda değerlendirilemiyor burada fazla kalan işsizlerimiz de başka illere gidip oradaki tarım sektöründe çalışmak zorunda kalıyorlar. O yüzden biz istihdamın artırılmasında tarafız yatırımların artırılmasından tarafız çünkü siz sanayileşmezseniz çünkü biz özellikle tarıma dayalı bir sanayileşmenin olmasından tarafız.

 Çünkü sanayi’ye dayalı bir gelişme göstermediğiniz zaman istihdam oranında ne kadar uğraşırsanız uğraşın çok fazla yükseltemiyorsunuz tanıyorsunuz.  Bugün ciddi bir sanayi kuruluşu oluşturduğu zaman binlerce kişi burada istihdam edilebilir. Siz bunu başka hiçbir sektörde yapamazsınız Genç iş gücümüz çok fazla gençlerimiz çok fazla işsiz nüfus anlamında da işsiz nüfusunun fazla o yüzden bu böyle Şanlıurfa’mızda ciddi anlamda böyle bir çalışmanın yapılması gerekiyor.  iktidarın hem merkezi yönetimin hem de yerel yönetimlerin bu konu üzerinde hassasiyet göstermelerini biz hep temenni ediyoruz. bizlerde gelirsek zaten 1. Önceliğimiz istihdam üzerine olacak.

İkinci en büyük problem elektrikle ilgili çok büyük problemler var biz bunu her platformda dile getiriyoruz. Özellikle döneminde biz yerinde basın açıklamaları da yaptık Viranşehir bölgesi Bozova bölgesinde elektrik kesintileri işte elektriğin olmaması biz bunu eleştiriyoruz,  çünkü altyapı yetersizliği söz konusu yapmış olduğumuz çalışmalarda Şanlıurfa’mızda elektriği dağıtımı ile ilgili bir altyapı eksikliği var diyelim ki siz yüz bin kişilik bir alt yapı oluşturmuşsunuz ama  şehrin nüfusu şuan bir milyonun üzerine çıkmış. İlçelere gittiğiniz zaman işte 50000 kişilik bir ilçe için bir alt yapı oluşturmuşsunuz ama ilçenin nüfusu üç yüz bin(300.000) civarlarına gelmiş hal böyle olunca altyapınız yetersiz gelince her yere doğru miktarda elektrik veremiyorsunuz elektrik sağlayamıyorsunuz.

 Tabii buna da biz acı bir tablodur geçmiş dönemden yani Şanlıurfa’mızda  yaşayan hemşerilerimizin tamamı bunu bilir biz de yaşımız itibariyle 20 yıldır 25 yıldır hep dile getirilir, her seçim öncesinde bakanlık düzeyinde, belediye başkanları düzeyinde, milletvekilleri düzeyinde işte biz bu işi çözeceğiz biz bu işi halledeceğiz derler ama seçimden sonra her ne hikmetse birçok vatandaşımız dan gelen şeyleri söyleriz şu an siyasilere gittiğim zaman TEDAŞ’la ilgili bize gelmeyin  hiçbir şey yapamıyoruz diyorlar biz bunu birkaç defa sorduk ya nasıl bir güçtür ki böyle kurumun arkasında nasıl bir güç var ki bakanlık düzeyinde bile çözülemiyor demek ki burayı koruyan kollayan büyük bir güç var bu güçte iktidarın gücü yani iktidar bu bölgede şu anda bu ihaleyi alan Dicle elektrik videosunu süslenip TEDAŞ olarak geçiyor. TEDAŞ’ın kullandığını görüyoruz ne kadar insanlar protestoda bulunsa bile hiçbir şey yapılamıyor siyasi partilerin iktidar partisini kendi yandaşları kendi taraftarları bile dile getirmesine rağmen herhangi bir çözüm üretilemiyor.

 En büyük problemimiz hastaneler

Halen biz hastalarımızı Büyükşehirlere götürmek zorunda kalıyoruz.  Hala Şanlıurfa'da yeterli düzeyde hekimimiz olmadığını görüyoruz.  Yani sağlık bakanlığının sitesine girdiğiniz zamanda bunu açık bir şekilde görebiliyorsun gizli bir bilgi değil herkesin ulaşabileceği bir bilgi halen hekim eksikliğimiz var.

 Uzman hekim eksikliğimiz var hiç çok ciddi ameliyatımızı burada yaptıramıyoruz.

Hastaneye yetersizliğini zor çünkü az önce nasıl elektrikteki altıya bundan bahsettiysek sağlık sistemindeki altyapıda da aynı problemler var. Sağlık sistemdeki altyapı ne?  Burada da yetersiz hastane sayısı yani şehrin merkezi nüfusu biliyorsun Suriyelilerle birlikte ya beş yüz bin (500000) Suriyeliyi ağırlayan bir Şanlıurfa’mız var onların da katılımı ile beraber hastanelerimize aynı hastane sayısında hastanelere gittiğiniz zaman çok ciddi yoğunluk var. Bir hekimin günde yüzün üzerinde hasta baktığını görüyorsunuz. Tabii bu da çok sağlıklı veriler oluşturmuyor hastalarımıza siz çok sağlıklı baktıramıyorsunuz. Çözümü nerede buluyorsun?  Şanlıurfa’da binip arabasına işte büyükşehirlere gidip Büyük şehirlerde kendi hastalarını tedavi etmek zorunda kalıyorlar.

 Sağlık sektörü ile ilgili acil bir şekilde özellikle her ilçemiz içindesin 500 yataklı Akif İnan hastanesi var işte Eyyubiye’de bir hastane yapıldı. Acilen Kara köprü bölgesinde bir hastanenin yapılması lazım. Süleymaniye açık su tarafı dediğimiz yeni yerleşim yeri olan bölgede bir hastanenin yapılması lazım ve acilen Türkiye'de birçok ilde şehir hastaneleri biliyorsunuz her ne kadar biz ihale usulüne çok uygun görmesek de yap-işlet modelini uygun görmesek de şehir hastanesinde yapılıp uzman hekimlerin getirilebilmesi lazım.

Yani hastane yaptınız ama hastanenin içi boş uzman hekiminiz olmadığı zaman problem yaşıyoruz personel eksiğinin tamamlanması lazım bizlerde hastaneleri kullanıyoruz hastanelere gittiğimiz zaman hastaneleri yüzdeki temizlik oranı çok düşük çok fazla ciddi anlamda hasta gelince oradaki personel sayısındaki düşüklük veyahut kontrol mekanizması doğru kontrol edilmiyor olabilir hastanelerde ciddi anlamda kirlilik var temizlik söz konusu değil Rabbim pandemi döneminden geçiyoruz biliyorsun sağlık çalışanları da zor bir süreçten geçer biz onların da hakkını teslim etmemiz lazım fakat sonuç itibariyle de bu memlekette yaşayan insanlara bir hizmet kalitesi sunulması lazım şanlıurfa'daki sağlık hiz çok düşük eksilerde bunu bir an önce düzeltilmesi lazım bununla ilgili de birçok lafımdan biz bunu dile getiririz bunun yanında şehirleşme yol trafik problemleri çok fazla gündeme gelir özellikle Bahçelievler Balıklıgöl platosu bölgelerinde otopark problemi var akşam saatlerinde çok ciddi anlamda trafik sıkışıklığı var yani yeni yerleşim yerleri olmasına rağmen mesela hadi eski yerleşim yerlerinde çok yapacak bir şey yok biraz daha iyileştirme yapılabilir fakat çoğunlukla uzun birçok yeni yerleşim bölgesinde bile hala yollarda yani çok geniş yollar açılmayınca o günkü nüfusa göre ya orada 10 bina yapıldı.”

İl Başkanı Döğmeci, konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: “Sağlık önemli, sağlığımızı korumalıyız her şeyi devletten beklememeliyiz Kandemir konusunda mutlaka ve mutlaka vatandaşlarımızın uzmanların vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda bilgileri uymaları gerektiğini dikkat etmeleri gerektiğini düşünüyorum.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
google-site-verification=17JdBYTmCkOQ47__lWfiskKil_Sy4SbKNeDzgk4fPXs
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.