olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Dizi Urfa’da çekiliyor, kaymağı Antep yiyor

Dizi Urfa’da çekiliyor, kaymağı Antep yiyor
TRT 1'de her Çarşamba (20.00) yayınlanan ’Benim adım Melek‘ Urfa’nın Halfeti ilçesinde çekilmesine rağmen Antep’i tanıtıyor.

(Haber: Faruk DEVECİ)

Bu durum sosyal medyada eleştirilere neden oldu.

İşte o paylaşımlar:

Kadir Kırcı: İşte, Gaziantep`te TRT tarafından çekimi gerçekleştirilen dizi. Bir memlekete kültür ve turizm anlamında kazandıracak katkıyı varın siz hesaplayın. Bir dizi çekimini Urfa`ya kazandırmayan yöneticilere ithaf ediyorum. Biz ancak birbirimizi helak etmek ve ayağını kaydırmakla uğraşalım. Kendi yavrumuzu yemekte mahiriz.

Halil Balıkçıoğlu: TRT 1'de "Benim adım Melek" diye bir dizi başladı. Gaziantep unutulmaya yüz tutmuş örf adetini, eski evlerini, yiyeceklerini, şivesini su yüzüne çıkarmış, Halfeti’yi mendil büyüklüğündeki mozaiğini baklavasını ciğer kebabını, hayatlı evlerini ön planda iyi kullanmışlar. Esnaflıklarını iyi sergilemişler, biz halen Antebin güya bizden çaldıklarının peşindeyiz....Dizi çekim ekibinin akıl danışacağı Antepli bir ekip var, dizinin her sahnesinde en ufak bir görüntüde son sözü o donanımlı insanlar söylüyor...

Ecz.Ramazan Çadırcı: Dizi müziği; Ben sana yandım gelin, Gaziantep elinde öldürdün beni gelin.. Tüm kullanılan araçlar 27 plakalı.. Dizideki replik ne yüzle geldin antebe, şivesi Halfeti.. Plakamız 27 degil 63.. Antebe ne yüzle geldin değil, Urfa’ya ne yüzle geldin replik olmalı.. Dizi müzigi olacak içinde Urfa gecen yüzlerce türkü - şarkımız var. Gelde yorma kafayı.. Bunlar tesadüf mü sizce? Halfeti’yi Antep gösterme çabası değil mi sizce.. Eminim ki tüm oyuncular Antep havalanına inip tüm dizi ihtiyacını otel, yeme - içme vs Antep‘ten temin etmiştir.

Mehmet Öncel: Bizler küçük menfaatlerimizin peşine kapılıp gidersek ilçede gider yatırımlarda gider ve sonra başkalarını suçlar dururuz.

Rüstem Tatar: Antep 50 sene yerinde saysa biz bir arpa boyu ilerleyemeyiz. Urfa herşeyi ile çözümsüz, iyi olan neyimiz var.

Ali Taş: Biz de fazlasıyla olan değerleri bir güzel işlemişler. Biz Urfalılar olarak birbirimizi takip etmekten, dedikodu yapmaktan öteye yaşama ait hiç bir değer üretemiyoruz maalesef. Antepli boş şeylerle uğraşmak yerine daha güzel nasıl yaşarım daha çok nasıl kazanırıma kafayı yoruyor ve uzun yıllardır da bunu katlayarak sürdürüyor. Biz ne zaman bunu uygularız Allah bilir. Bari çocuklarımızı antep zihniyetiyle yetiştirirsek belki ilerisi Urfamız için daha hayırlı olur.

Zülfü Alımterin: İlk geldiğim yıllarda Urfa’nın her sokağında bir dizi çekimi oluyordu. Ama her ağzını açan şikayet ediyordu. Otel işletmecisi hizmeti iyi yapmıyor, yerel yönetim destek vermiyordu. Göbeklitepe yılı etkinliklerini sadece her şeye zam yaparak kutladık. Yetkililer oturup biraz da özeleştiri yapsınlar.

M Salih Sökmen: Urfalıları arıyorsunuz onlar gittiler, yoklar. Hani misafirine ceketini minder eden, yemeyip yediren, konuşurken terleyen onlar gittiler...

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!