olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Dikkatler Federasyonun alacağı karara çevrildi

Dikkatler Federasyonun alacağı karara çevrildi
Şanlıurfaspor’da dikkatler şike konusunda karar aşamasında olan Futbol Federasyonu’na çevrildi.

FARUK DEVECİ/ŞANLIURFA OLAY

Tape ve görüntüleri inceleyen Etik Kurulu, ismi geçen kişilerin tek tek savunmalarını  dinledi.  Kurul bu konudaki raporunu yarın (18 Temmuz) Futbol Federasyonu yönetim kuruluna sunacak.

TARAFLAR NE DEDİ?

Şike ve teşvik primi iddialarına ilişkin Etik Kurulu raporu incelendikten sonra alınacak karar çerçevesinde disiplin soruşturması aşamasına geçilecek.  

Gaziantep cephesi ise ses kayıtlarının montajlanmış olduğunu ileri sürüyor.

Gazişehir Gaziantep'in eski başkanı Osman Toprak, ses kayıtlarında ismi geçen şahısların hiçbirinin kulübü temsile yetkili olmadığı ve kulüple hiçbir resmi bağının bulunmadığını ileri sürdü. Toprak, şunları kaydetti:

‘’Yaşanan gelişmeler, önceki yıllarda FETÖ'nün yaptığı yasal olmayan fiziki takip ve ortam dinlemelerini montajlayarak şantaj yaptığı tarzı hatırlatmaktadır. Bahsi geçen konuşma yine montajlanmış ve santaj unsuru haline getirilmiştir.

Kardeş ve komşu kentimiz Şanlıurfa ve çok sevdiğimiz Şanlıurfalılarla kurmuş olduğumuz tarihsel kardeşlik ve sevgi bağları bu gibi ucuz senaryolarla kesinlikle kopmayacaktır. Sağduyulu Şanlıurfa ve Gaziantepli hemşehrilerimiz bu oyunlara pirim tanımayacak ve nifak tohumu ekmeye çalışanlara gereken dersi fazlasıyla verecektir.

Kulüp olarak Şanlıurfaspor'un başarısız olmasını gerektirecek hiçbir çaba ve gayretin içinde olmadık. Futbol sahada oynanmaktadır, maçın oynandığı hafta düşme potasında olan her iki takım Manisaspor- Şanlıurfaspor maçı, galip gelenin ligde kalacağı, yenilenin düşme korkusu yaşayacağı bir maçtı. Manisaspor kendisi için önemli ve kazanması gereken bir maçı kazandı, Şanlıurfaspor kaybetti. Biz hiçbir rakibimizin durumuna bakmadan kendi maçlarımıza baktık ve her maça final havasında çıktık. Biz galip geldikten sonra diğer takımların ne yaptığına, ne yapacağına bakmamıza gerek yoktu. Nitekim takımın başına teknik direktör olarak Hüseyin Kalpar'ı getirdikten sonra oynadığımız futbol ve aldığımız puanlar ortada. Deyim yerindeyse kendi göbeğimizi kendimiz kestik. Takımımızın aldığı her puan alın teriyle alınmış tertemiz puanlardır ve ligde de hiçbir şaibeye bulaşmadan alnının akıyla kalmıştır."

 
Manisaspor Başkanı Abdullah Mergen, iddialar üzerine şu açıklamayı yaptı: 
''Süreç TFF Etik Kurulunda, şu anda bizim takımda sözleşmesi bulunan İsmail Haktan Odabaşı'nın teşvik primi iddiasında ismi geçiyor.  Bu nedenle kendisini süresiz kadro dışı bıraktık. Bu soruşturmadan aklanarak çıkması gerek aksi halde kendisiyle imzalanan mukavelenin şartları uygulanır, bu doğrultuda Manisaspor Kulübünden aldığı paraları iade etmesi gerekir. Manisaspor'un ceza alması söz konusu olamaz. Biz köklü bir camiayız. 3 yıllık başkanlık sürecimde, gece- gündüz çalışıyoruz. Görevimizi şerefimizle yapıyoruz. Manisaspor helal yoldan asla şaşmaz. Manisaspor'un tarihinde hiçbir kirlilik yoktur. Düşersek de kalkarsak da adam gibi yaparız"
 
ETİK KURULU SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Kamuoyundaki tartışmalar üzerine TFF’den şu açıklama yapılmıştı:

''Şanlıurfaspor Kulübü Derneği, Gaziantep Büyükşehir Belediye Spor Kulübü'nün müsabaka sonucunu etkilediğini iddia ederek, Gaziantep Büyükşehir Belediye Spor Kulübü ve diğer ilgili kulüp ve kişiler hakkında gereğinin yapılarak cezalandırılmaları ve kulüplerinin mağduriyetinin giderilmesi talebiyle Federasyonumuza başvurmuştur. Söz konusu başvuru 7 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen Yönetim Kurulumuzda görüşülerek incelenmek üzere aynı gün Etik Kurulu'na sevk edilmiştir. Etik Kurulu'nun, hazırlayacağı rapor Yönetim Kurulumuza sunulacak, Yönetim Kurulumuzun alacağı karar doğrultusunda disiplin yargılaması yapılması amacıyla ilgili kulüp ve kişiler disiplin kuruluna sevk edilecektir. Gaziantepspor Kulübü Derneği'nin Federasyonumuza göndermiş olduğu ihbar dilekçesi de aynı konu ile ilgili olduğundan Etik Kurulumuza iletilmiştir. Bu aşamada, başvuru Etik Kurulumuzun incelemesinde olup kamuoyunun bilgisine sunulur.’’

ŞAMİL TAYYAR ETİK KURULU ÜYELERİYLE GÖRÜŞTÜ MÜ?

Konuya ilişkin ihbarları değerlendirmeye alan Futbol Federasyonu Etik Kurulu üyelerinin Gaziantep AK Parti Milletvekilleri tarafından yakın markaja alındığı iddia edildi.  Sosyal medyaya yansıyan iddialara göre, AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, şike iddiaları konusunda Futbol Federasyonu yetkilileri ve Etik Kurulu üyeleriyle görüşme yaptı. 

BAKAN, 'KONUŞMAYIN' MI DEDİ?

Hükümete yakın yazılı ve görsel medya şike ve teşvik primi iddiaları haberlerine ilgisiz. 

AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ses kayıtları medyaya yansıdığında sosyal medyadan “Şike iddiasını  tüm vekillerimizle birlikte yakından takipteyiz. Gerekli ziyaret ve başvurular yapılacaktır. Urfaspor’umuzun yanındayız.” mesajını vermişti. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik bu konuda henüz bir açıklama yapmış değil...  

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, şike iddialarını soru önergesiyle Meclise taşırken; AK Parti İl ve ilçe örgütleri ve milletvekillerinin tepkisizliği eleştiri konusu oluyor.  Bunda, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın 'Konuşmayın' çağrısının etkili olduğu iddia ediliyor..  (Haber Merkezi)

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!