olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Desteklemeler Şubat sonunda ödeniyor

Desteklemeler Şubat sonunda ödeniyor
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının geçtiğimiz gün bazı tarımsal destekleme kalemlerine yönelik duyuruda belirttiği 55 il arasında Şanlıurfa bulunmuyor.

Konuya Şanlıurfa Ziraat Odası Meclis Başkanı Ali Kaya açıklık getirerek, Şanlıurfa çiftçisinin Mazot, Gübre ve Toprak Analizi desteklemelerine Şubat ayı sonunda kavuşabileceğini tahmin ettiklerini söyledi. Kaya, her şeyin normal seyrinde devam ettiğini ve Ziraat Odasının konuyla ilgili her gelişmeden çiftçileri haberdar edeceğini de vurguladı.

28.01.2016 günü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Faruk Çelik yaptığı açıklama ile Hububat, Baklagil ve yem desteklemelerinin 55 ilde başlatılacağı duyurusunun ardından bu illerde ödemler başladı. 
Ancak açıklanan 55 il arasında Şanlıurfa’nın henüz yer almadığı, devam eden bürokratik işlemlerin tamamlanması ile Şanlıurfa çiftçisi tahmini Şubat ayı sonunda desteklemelerini alabilecek. 
Konuya ilişkin açıklamada bulunan Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanlığı Meclis Başkanı Ali Kaya Bakanlığın açıkmış olduğu 55 il arasında Şanlıurfa’nın bulunmadığını devam eden bürokratik işlemlerin tamamlanmasının ardından desteklemelerin tahmini Şubat Ayı sonunda ödeneceğini vurguladı.
Kaya ilk etapta Şanlıurfa çiftçisinin Mazot, Gübre ve toprak analizi desteklemelerini alacağını ardından Pamuk ve hububat destekleme ödemelerine kavuşacağını belirtti. 
Bakanlığın son yaptığı 55 ili kapsayan tarımsal desteklemeye ilişkin açıklamada bulunan Şanlıurfa Ziraat Odası Meclis Başkanı Ali Kaya, ‘Bakanlığın destekleme ödemelerinin başlattığı 55 il arasında Şanlıurfa gibi daha büyük ve geniş alanda tarımsal faaliyetlerin yürütüldüğü illerdeki bürokratik işlemlerin tamamlanmasının ardından ödemeler gerçekleşecek. Bu nedenle Şanlıurfa için tarımsal desteklemelerin Şubat ayı sonunda ödenmesi tahmin ediliyor. Şu anda işlemlerde sona gelindi. Şanlıurfa Çiftçisi İlk etapta Mazot, Gübre ve Toprak Analizi desteklemelerine kavuşacak. Şanlıurfa Ziraat Odası Olarak destekleme ödeme takvimini ve kalemlerini yakından takip ediyoruz. Konuyla ilgili her gelişmeyi ayrıntılı bir şekilde çiftçimiz ile paylaşacağız.’ Dedi. 

Bakanlığın açıkladığı 55 il arasında Şanlıurfa Bulunmuyor
28.01.2016 günü Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, tarımsal destekleme ödemeleri kapsamında aşağıdaki açıklamayı yapmıştı:
“Hububat baklagil desteklemeleri kapsamında 55 ilde, 213.083 üreticiye 392 milyon TL ödeme yapılacaktır.
Yem bitkileri desteklemeleri kapsamında ise 54 ilde, 114.921 üreticiye 189 milyon TL ödeme yapılacaktır. Ödemeler, 29 Ocak 2016 tarihi itibarıyla Ziraat Bankası şubeleri aracılığıyla yapılacaktır. Üreticilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!