olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

DEP\'li Muhsin Melik mezarı başında anıldı

DEP\'li Muhsin Melik mezarı başında anıldı
Şanlıurfa\'da, 1994 yılında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden kapatılan DEP\'in İl Başkanı Muhsin Melik ölümünün 22\'nci yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

 Ayetullah Yüksel/Şanlıurfa OLAY

 DEP'in Şanlıurfa İl Başkanlığını yapan Muhsin Melik ile şoförü Mehmet Ayyıldız, 2 Haziran 1994'te uğradıkları silahlı saldırıda yaşamını yitirdi. Melik için ölümünün 20'nci yılı nedeniyle mezarının bulunduğu Eyyübiye Mezarlığı'nda anma töreni düzenlendi. Törene; HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan, Muhsin Melik’in eşi Şenay Melik ve HDP’li yöneticiler katıldı.

 ‘Demokrasi düşmanları tarafından katledildi’

Muhsin Melik’in eşi Şenay Melik, eşinin mezarı başında yaptığı açıklamada, “Bir halk severiydi A. Muhsin Melik, halk iyiliğini düşünmeyen demokrasi düşmanları tarafından öldürüldü. Tabi ölümden ölüme fark vardır, büyük anlam ifade eden ölümler vardır ki insan bu ölümlerle yeniden yaşıyor. Muhsin melikin ölümü de böyle bir ölümdür. Bundan 22 yıl önce ben okuldayken bana ‘Muhsin kaza geçirdi hastaneye yetiştiriliyor’ dediğinde ağzımdan çıkan ilk sözcükler ‘onu vurdular’ oldu. Sürekli tehdit alıyordu, birkaç kes öldürülme girişimlerinde bulundular, o bütün bunların farkında kendisini bekleyen tehlikenin bilincindeydi. Fakat insan haklarının ölümsüz savunucusu halkın ve insanlığın neferi olarak, halkına hizmet etmeye devam etti. Daha önceden pusuya yatan insanlık düşmanları, alçakça vurdular” dedi.

 ‘Çevresinde çok seviliyordu’

“Neden Muhsin Melik hedef seçilmişti?, çünkü o hiçbir ayrım gözetmeden bütün insanların onurlu ve insanca yaşamayalar için çaba gösteriyordu.” diyen Şenay Melik, “İnsanlık onurunun denizine akan beyaz ve temiz sularında boğuşup duruyordu. Çevresinde çok seviliyordu, kitleleri arkasında sürükleyebilecek bir potansiyele sahipti. Bütün bunlar karanlık ordu korkusu, amaç Muhsin’i ortadan kaldırmak ve birilerine gözdağı vermekti. Bugün ne kadar yanıldıkları ortada, Muhsin ülkesinin dağlarında, ovalarında ve rüzgârında yaşıyor. Onu öldüren katiller, sorumlular er geç tarih önünde hesap vereceklerdir. Muhsin’in mücadelesi barışın, güzelliğin, Kürt ve Türk halkının kardeşliğini simgesidir. Onun berrak aydınlatıcı çözümleyici kişiliği sonsuza kadar yaşayacaktır. Muhsin melik barışın bayrağını dalgalandıracak ve geleceği taçlandıracaktır.” diye konuştu.

 ‘Savaş güçleri tarafından katledildi’

 

Ardından konuşan HDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ise, “Bundan tam 22 yıl önce Muhsin Melik savaş güçleri tarafından mundarca Urfa’da katledildi. 90’larda halkımıza karşı yürütülen terör politikası sonucu olarak Muhsin Melik katledildi. Muhsin Melik’in katledilmesi Kürtlerin demokratik yasal mücadelesinin önüne geçmekti. Muhsin Melik’i katledenler Muhsin Melik şahsında Kürt halkının onu ve özgür yaşam mücadelesini ortadan kaldırmayı hedeflediler. Şu anda da Muhsin Melik’i katledenler halen ne yazık ki aramızda yaşamaktalar. Tam 22 yıl oldu Muhsin Melik’in katilleri ne yazık ki halen açığa çıkarılmadı. AKP hükümeti bu çeteci güçlerle birlikte kol kola girerek, halen 90’lardaki savaş politikasını çok barbarca halkımızın üzerinde sürdürmektedir.” ifadelerine yer verdi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!