olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Davutoğlu - Kılıçdaroğlu Görüşmesi Bitti, İlk Açıklama CHP\'den Geldi

Davutoğlu - Kılıçdaroğlu Görüşmesi Bitti, İlk Açıklama CHP\'den Geldi
\"Yeni Anayasa\" görüşmeleri kapsamında bir araya gelen Başbakan Davutoğlu ile CHP lideri Kılıçdaroğlu arasındaki görüşme 2 saat sürdü. CHP sözcüsü Koç, \"Uzlaşmaya vardık\" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, yeni anayasa, TBMM İç Tüzüğü ve reformları görüşmek üzere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşme sona erdi.Başbakan Davutoğlu, 2 saat 15 dakika süren görüşme sonrası Meclis'teki makamına geçti. Davutoğlu, Kılıçdaroğlu görüşmesinde yer alan heyet ile bir toplantı yapıyor.

Başbakan görüşmeye ilişkin "Gündem olarak yeni Anayasa, iç tüzük, reformlar ve kalıcı bir bütçeye kavuşulması için yardımcı olmalarını rica edeceğim." demişti.

İLK AÇIKLAMA CHP'DEN GELDİ: UZLAŞMAYA VARDIK

Görüşme sonrası ilk açıklama CHP Genel Başkanı Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç'tan geldi. Koç, iki lider arasında 12 Eylül mevzuatının ayıklanması için uzlaşmaya varıldığını söyledi.

Koç'un açıklamaları şöyle:

"Bizim bugün itibariyle ifade edeceğimiz hususları şöyle paylaşabilirim. Siyasi partilerimizden eşit sayıda milletvekilinin katıldığı uzlaşma komisyonu 60 madde üzerinde anlaşma sağlamıştı. Bu uzlaşma komisyonunun tekrar canlandırılması gündeme geldi.

"TÜRKİYE 12 EYLÜL AYIBINDAN KURTULMAK ZORUNDA"

İkinci olarak, Türkiye 12 Eylül ayıbından kurtulmak zorunda. Darbe yasalarından çıkmak zorunda. 12 Eylül'den kalan birçok mevzuatın ayıklanabilmesi için çalışmalar yapılacak. Birinci sınıf demokrasiye ulaşabilmek için tüm 12 Eylül hukuki engellemelerinin kalkması gerekiyor. Bu konuda anlaşmaya varıldı.

KILIÇDAROĞLU'NUN TORBA YASA RAHATSIZLIĞI

Sayın Kılıçdaroğlu Torba yasalardan rahatsızlığı iletti. Meclis içtüzüğü çalışmalarının devam etmesi gerektiği bildirildi.

CHP, AB ile getirilen tüm paketlere olumlu oy kullanmıştır. Vize muafiyeti konusunda, verilerin korunması konusu olsun TBMM'ye gelecek reform paketine CHP desteğini sürdürecek.

Demokratik temsili parlamenter sistemin güçlendirilmesi, kuvvetler ayrılığı ilkesinin güçlendirilmesini ifade ettik.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Başkanlık sistemi konusunda kendi düşünceleri olduğunu aktardılar. Başkanlık sistemi konusunda pozisyonumuzu koruyoruz. Herhalde onlar da kendi pozisyonlarını koruyorlar. Net bir açıklama yok. Kişi hak ve özgürlüklerini öne alan, her türlü vesayetten arınmış, özgürlükçü bir anayasa istediğimizi söylüyoruz. Bu çerçevedeki görüşümüz belli. Bu çalışmanın devam etmesi bir tek bize bağlı değil. İktidar ile muhalefet partileri arasında bir görüşmemezlik vardı. Sayın Başbakan burada iyi niyetini ortaya koyuyor. SayınKılıçdaroğlu da dialoga açık. Sayın Kılıçdaroğlu tutuklu gazeteciler ile ilgili rahatsızlığını dile getirdi. Sayın Başbakan da daha önce bu konuda görüşlerini ortaya koyduğunu ifade etti."

81 GÜN SONRA İLK GÖRÜŞME

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu en son Ankara'da yaşanan terör saldırısı sonrası bir araya gelmişti. İkili, 81 gün sonra yeniden bir araya geldi.

DAVUTOĞLU'NUN EKİBİ

Görüşmeye Davutoğlu ile birlikte Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı katıldı.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!