olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Darbeden destana dönüşen bir geceye yaşadık

Darbeden destana dönüşen bir geceye yaşadık
15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa’ya gelen ünlü şair ve televizyoncu İbrahim Sadri, “Bir destana dönüşen, yeniden istiklalimizin kazanması dönüşen bir onura dönüştü. Çok zor ve uzun bir geceydi” dedi.

MEHMET KAMASI/ŞANLIURFA OLAY

ÜNLÜ Şair ve televizyoncu İbrahim Sadri 15 Temmuz darbe teşebbüsünün 1. Yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa’da Topçu Meydan’ında Şanlıurfalı vatandaşlarla bir araya geldi. Sahne öncesinde Şanlıurfa Olay Gazetesine Yönetim Kurulu Başkanı Celal Çiftçi'ye özel açıklamada bulunan İbrahim Sadri, öncelikle 15 Temmuz şehitlerini andı. Ardından o gece hakkında duygu ve izlenimlerini paylaşan Sadri, o gecenin herkes için bir kâbus olduğunu ve ardından olayın gerçek yüzünü gördükleri gibi kendi görev yerlerine intikal ettiklerini belirtti. O gecenin bir destana dönüştüğünü belirten İbrahim Sadri, “Bir destana dönüşen, yeniden istiklalimizin kazanması dönüşen bir onura dönüştü. Çok zor ve uzun bir geceydi” dedi.

‘Urfa bizi her zaman mutlu ediyor’

Şanlıurfa hakkındaki duygu ve düşüncülerini de aktaran şair ve televizyoncu İbrahim Sadri, birçok ilde program yaptıklarını ama 15 Temmuz gününü bilerek Urfa’yı seçtiklerini söyledi. Urfa’nın kültürü, mutfağı ve İslam dini açısından Şanlıurfa’nın önemli bir yere sahip olduğunu belirten İbrahim Sadri, “İnsanların misafirperverliği içtenliği, sıcaklığı, havasının sıcaklığı hepsini alt alta yazdığımız zaman Urfa çok özel bir yer elbette. O neden ile hangi vesile ile olursa olsun bizi her zaman mutlu ediyor.” İfadelerini kullandı.

Çok zor ve uzun bir geceydi

“Bu ülkede yaşayan herkes için Şanlıurfa deyince özel bir anlamı ve değeri bulunuyor. Hem tarihsel değeri hem de İslam dinimiz açısından kıymeti önemi, onun yanı sıra mutfağı kültürü sizin gibi kıymetli insanların misafirperverliği içtenliği, sıcaklığı, havasının sıcaklığı hepsini alt alta yazdığımız zaman Urfa çok özel bir yer elbette” diyen şair ve televizyoncu İbrahim Sade, “O neden ile hangi vesile ile olursa olsun bizi her zaman mutlu ediyor. O heyecanlandırıyor. Ama bu kes tabi çok daha farklı duygularla buraya geldik. 15 Temmuz şehirlerimizi yâd etmek için 15 Temmuz gecesi bizler 5-6 gündür farklı illerdeyiz ama 15 Temmuzu özellikle burayı Şanlıurfa’ya ayırdık. O gece hepimiz için kâbus gibi başladı öncelikle yani üç aşağı beş yukarı tüm bu ülkede yaşayan yurttaşlarımız gibi memleketini seven bütün vatandaşlarımız önce ne olduğunu öğrenmeye ve algılamaya çalıştık. Ondan sonra işin rengi ortaya çıktıktan sonra doğru görev yerlerimize intikal ettik. Malum yanda habercilik gibi bir mesleğimiz olduğu için çok zor ve uzun bir geceydi. Ama sabahına uyandığımız zaman bugünde onu yâd ediyoruz bir destana dönüşen, yeniden istiklalimizin kazanması dönüşen bir onura dönüştü. Çok zor ve uzun bir geceydi, ama inşallah onunda bir hayrı olacağını düşünüyoruz. Şehitlerimizin kanlarının boşa dökülmediğine inşallah iyi olacak. Korkma anlamında değil de ne olduğunu anlama anlamında doğru haberi iletme açısından zor bir akşamdı. Ben tabi profesyonel bir haberci değilim ama tabi diğer arkadaşlarımızın gayreti ve çabası olağanüstündeydi. Bizde elimizden geleni kadar katkıda bulunmak istedik” diye konuştu.

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!