olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Çukobirlik pamuk üreticisini sevindirecek

Çukobirlik pamuk üreticisini sevindirecek
Çukobirlik, Tarım Bakanlığı ile birlikte pamuk çiftçisine sahip çıkacak fiyatlara müdahale yaparak çiftçiyi tüccarın eline bırakmayacak. Çukobirlik Genel Başkan Yardımcısı ve Ulusal Pamuk Konseyi yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Güneş Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Türkiye tarımı için büyük bir şans olduğunu belirterek “Üreticinin bu yıl yüzü gülecek” dedi.

Mutlu Güneş/Özel haber

Kütlü pamuk üretiminde Türkiye üretiminin yaklaşık % 50 sini tek başına karşılayan Şanlıurfa’da önümüzdeki günlerde hasat sevinci yaşanacak.Topraklarıyla sulanabilir arazileri ile ovalarıyla Türkiye tarımın göz bebeği Şanlıurfa’da çiftçiler önümüzdeki günlerde kütlü pamuk hasadına başlayacak.Yıllarca hasat döneminde kirlilikten yakınan Şanlıurfa’da son yıllarda biçerdöver ile yapılan hasat ile bunun önüne geçildi. Üreticiler yetiştirme döneminde göstermiş olduğu dikkati hasat döneminde de, gerek elle gerek makineyle yaptığı hasatta, ürünün hasarsız toplanması ve bu açıdan azami dikkat göstermeye başladı.Kütlü pamuk üreticileri fiyat ve rekoltede artış beklerken Çukobirlik Genel Başkan Yardımcısı ve Ulusal Pamuk Konseyi yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Güneş, pamuk üreticilerine her zaman olduğu gibi bu yılda fiyat artışı ve alım konusunda destek çıkacaklarını söyledi.

Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile bölgedeki durumu görüştüklerini aktaran Güneş, Çukobirlik olarak üreticimizin yüzünü güldürme çabası içinde olduklarını önümüzdeki günlerde açıklanacak fiyat ile bunu sağlayacaklarını dile getirdi.

Çiftçimize sahip çıkacağız”

Güneş konuşmasını şöyle sürdürdü;“ Çukobirlik bugüne kadar gerek ülke genelinde gerek ilimizde üreticilerimize tohum, gübre vb. tarım konularında destek olduğu gibi alım ve fiyat konularında çiftinin yanında olmuştur. Sayın Bakanımız Ahmet Eşref Fakıbaba ile de ülkemizin en çok pamuk üretimini yapan ilimizdeki üretici beklentilerini aktardık sayın bakanımız gerekli desteği vereceklerini söyledi.  Çukobirlik Tarım bakanlığımız ile birlikte pamuk çiftçisine sahip çıkacak fiyatlara müdahale yaparak çiftçiyi tüccarın eline bırakmayacağız. Şanlıurfalı çiftçilerimizin yüzü gülecek geçtiğimiz ve önceki yıllarda olduğu gibi yine en yüksek fiyatı biz verip çiftçimize sahip çıkacağız.”

Sawgın fabrikası kurdu

Güneş, bölgede çiftçiye destek olmanın yanı sıra yatırımda yaptıklarını belirterek kütlü pamukları çiğidinden ayırıp elyafa dönüştüren Sawgın teknoloji fabrika kurduklarını müjdeledi.Yatırımıyla istihdamda yaratan Çukobirlik bölge pamuğunun kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarda yaparak Urfa pamuğunun kalitesini Türkiye’de 1 numaraya taşımaya hazırlanıyor.

 

 

 

 

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!