olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Çuhadaroğlu: ŞURKAV kan kaybediyor

Çuhadaroğlu: ŞURKAV kan kaybediyor
Yazar Halil Çuhadaroğlu, ŞURKAV’ın sürekli kan kaybettiğini belirterek, “Alanlarında Türkiye'mizi, bir Urfalı olarak başarı ödülleriyle öne çıkarmışsa bu insanlar yeni mütevelli üyesi neden olmasın.” dedi.

Haber: Murat Doğan

Geçtiğimiz günlerde ilk mütevelli heyeti toplantısı gerçekleştirilen Şanlıurfa Kültür Sanat Eğitim Vakfı’nın  (ŞURKAV) toplantısına katılan yazar Halil Çuhadaroğlu,  ŞURKAV’ın kan kaybettiğini vurguladı. Çuhadaroğlu, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’nın Şanlıurfa halkı tarafından çalışmalarından dolayı sevildiğini belirten Çuhadaroğlu, “Urfa valisi Tuna’nın,  daha önceleri Türkiye'de örnek olmuş,  başarılarla dolu kısa adı ŞURKAV olan Şanlıurfa Kültür Sanat Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet toplantısının ilkini, 12 Kasım cumartesi günü saat 11:00 de vakıf evinde gerçekleştirdi.” dedi.

‘Vali Tuna halkın sevgisini kazandı’

Şanlıurfa valisi Güngör Azim Tuna’nın kentte kısa sürede halk tarafında sevildiğini söyleyen Çuhadaroğlu, “Şanlıurfa 'ya atanan Vali sayın Tuna’nın, şimdiden vatandaşların sevgisini kazandı. Urfalı esnafı ve yardım kuruluşlarını tek tek gezen, hal hatırlarını soran çaylarını içen sohbet eden yeni  Vali Tuna, samimi içten yaklaşımı, vatandaşlar arasında memnuniyet oluşturdu.” ifadelerini kullandı.

Mütevelli heyeti toplantısının önemi

ŞURKAV’ın seçimlerini de değerlendiren Çuhadaroğlu, Vali Tuna’nın bu konuda çabalarının takdir edilmesi gerektiğini belirtti. Çuhadaroğlu, “Urfa valisi Tuna’nın,  daha önceleri Türkiye'de örnek olmuş,  başarılarla dolu kısa adı ŞURKAV olan Şanlıurfa Kültür Sanat Eğitim Vakfı Mütevelli Heyet toplantısının ilkini, 12 Kasım cumartesi günü saat 11.00 de vakıf evinde gerçekleştirdi.” şeklinde konuştu.

‘Kan sürekli kaybediyor’

ŞURKAV’ın devamlı kan kaybettiğini söyleyen Çuhadaroğlu, “Devamlı kan kaybeden, eski performanslarını yitiren, sevilip sayılan, Türkiye'nin her memleketine örnek vakıf diye gösterilen ŞURKAV'ın ana mevzusu yeni mütevelli heyet üyeleriydi.” diye konuştu. Vali Tuna’nın kuruma verdiği önemin takdir edilmesi gerektiğini belirtti.

Vali Tuna’nın ilk konuşmasından örnekler veren Çuhadaroğlu Tuna’nın şu ifadeleri kullandığını söyledi;

"Bundan böyle ŞURKAV toplantılarını canlı olarak televizyonlarda yayınlayalım, vakfın o gün o saatte, neleri önerdiğimizi, nelerle ilgili kararlar aldıklarımızı, ayrıca bir yıl içerisinde ŞURKAV'ın, elinde bulunan, vakfın mülklerinden elde edilen gelir ve giderleri, yapılan harcamaları Urfalı ŞURKAV severleriyle, vatandaşlarıyla paylaşalım. Onlarda bunları bilsin öğrensin. Çünkü bu vakıf vatandaşlara hizmet vermektedir. ŞURKAV vakfında zaman içerisinde hakkın rahmetine kavuşanlar ve tayinler dolayısıyla kendi rızalarıyla ayrılanlar olmuştur. Ve uzun zamandır da, yeni mütevelli üye alınmamış olduğundan, Vakıf’a ve Urfa'ya genç, dinamik oturmayıp hizmet edebilecek mütevelli üye isimleri önermenizi istiyorum."

“İlginçtir ki, uzun zamandır doğru dürüst ŞURKAV toplantılarına katılmayan mütevelli heyeti üyeleri, bu konu üzerinde çok çalışmış.” diyen Çuhadaroğlu, Mütevelli heyeti için şu ifadeleri kullandı;

“Bir çoklarının önereceği isim listeleri A4 kağıdına yazılmış bile. Bazılarıysa, küçük guruplar halinde birlikte karar verdikleri isimler hakkında hem fikirler. Bir küçük gurup da, çok yerlerde rol almış, 60'lı yaşlara merdiven dayamış olan dostlarının, vakfın çatısı altında ön sırada oturup, çay yudumlayanlar arasında bulunmalarını istiyor."

"Yapılan toplantılarda, aynı ad ve soyadları acele olarak ön sırada valiye yakın otururlar, yapılması örnek teşkil edecek ve takdir görecek, araştırılıp ulusal bazda güzel platformlara taşınabilecek konulara değinmezken, gırgır ve şamatayla, bomboş amatör ruh ve düşünceyle, işlenmiş aktivitelerin tekrarlarıyla toplantıyı sonlandırmayı başarmaktadırlar."

"Önerilen isimler ve konuşulan konular baştan sona kadar kamerayla kaydedildi. ŞURKAV ŞURKAV olalı, ilk defa ateşli ve gergin bir toplantı yaşadı. Sebep, yeni mütevelli heyetine alınacak isimler. Peki, neden ısrarla ŞURKAV yönetiminde ve mütevelli üyesi olma arzuları?."

Vakıflar, gönüllü millete hizmet yeridir, hem bedenen gece gündüz çalışırsın hem de imkanlar derecesinde kazançlar sağlarsın. Vakıflardan elde edilen gelirlerin bir kuruşunu hak etmeyen bir şekilde kullanmak haramsa, buralardan da,  maddi kazançlar beklenilemediğine göre neden bu kadar ısrar.

"Kendi şahıssal göğüs gererek ben para yardımı sağlıyorum diye bar bar bağıramayacak, siyasi koltuk hazırlığı, donanımlı yatırım sağlanamayacaksa, ne işi olabilir ki. Kesin, başarılı yeni mütevelli genç kadro üyeleri isteniyorsa, önerilen isimler liste halinde ŞURKAV sahibi Urfalılara da sunulur. Madem bundan böyle her toplantı canlı olarak televizyonlarda yayınlanacaksa bundan da vatandaşlardan yardım alınabilir."

"Neden olmasın. Televizyonlarda halkın sevgisini kazanmış Urfa aşığı, Gazete yazılarında ya da röportajlarında hep Urfa tarafsızlığını belirleyip okuyucu sevgisi takdiri kazanmış ise, Okullarda öğrencilerin saygı ve sevgisini kazanan öğrenmen veya idareciyse, spor, müzik, bilim ve ilimde memleket ismine çok şeyler yapmış başarmış ödül almışlarsa, İthalat ve ihracatlarda iş alanlarında Türkiye'mizi, bir Urfalı olarak başarı ödülleriyle öne çıkarmışsa bu insanlar yeni mütevelli üyesi neden olmasın."

"Ben sayın valimin önerdiği bir şekilde 16 Mart ayında yapılacak yeni mütevelli heyet üyelerinden önereceği isimleri şimdiden açıklıyorum..." Bu isimler:

-Ömer Faruk = Bahçıvan İş adamı ve Ekonomist

-Mehmet Nuri Göçmen = İş adamı

-Celal Çiftçi = Eğitim Kurumu Sahibi ve Gazeteci

-Niyazi Kocadağ = Eğitimci ve Televizyon programcısı

-Hüseyin Güzel = Televizyon programcısı, Araştırmacı Yazar

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!