olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Coşkun: Terörün kaynağı da belli, amacı da

Coşkun: Terörün kaynağı da belli, amacı da
Memur-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun, 15 Temmuz’da Fetullahçı Terör örgütünün darbe girişimi sonrası terör saldırılarının tekrar artması ile ilgili bir yazılı açıklama yaptı.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası artan terör saldırıları ile ilgili Memur-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun, yazılı bir açıklama yaptı. Coşkun, yaptığı açıklamada “FETÖ’nün milletimize, devletimize, meclisimize, birliğimize ve beraberliğimize kasteden darbe girişiminin püskürtülmesinin hemen ardından PKK’nın kalleş terör faaliyetlerini tekrar artırarak sürdürdüğüne şahit oluyoruz. Biz biliyoruz ki, acıyla yoğrulmuş bir vatanın insanlarının birliğini, kardeşliğini bu tür saldırılar bozamayacaktır. Her saldırı bizi biraz daha kenetlemektedir. Acıda ve kederde kaynaşmış milletimiz, sabırla bu saldırılara direnecek tarihi ve manevi birikime sahiptir. Halkımız PKK terörüne 40 yıldır direniyor. 15 Temmuz’da FETÖ terörüne hep beraber direndik. Bundan sonra da direneceğiz, bu iradeyi bütün dünyaya gösterdik. Küresel güç odakları ve taşeronları da bu gerçeği bildikleri içindir ki, en kalleş saldırılara başvuruyorlar.” dedi.

PKK’nın Doğu ve güneydoğu’yu esir almaya çalıştığını öne süren Coşkun, şöyle konuştu: “Bölge insanının eğitimine, ekonomisine, inanç sistemine hülasa yaşam hakkına orantısız bir şekilde saldırmaktadır; bütün zararı bölge halkına vermektedir. Fakat bütün bunlara rağmen bölgede yaşayan insanlarımıza baş eğdiremedi; bundan sonra da eğdiremeyecektir. Terör her nereden, her kimden gelirse gelsin diyorduk bugüne kadar. Nereden, kimden geldiği herkesin malumu...”

Coşkun, “Artık her şey deşifre olmuştur. Ülkemize saldıran taşeron örgütlerin ortak bir proje oluğu bugün açık seçik bilinmektedir. FETÖ, DEAŞ ve PKK aynı küresel odakların stratejileri çerçevesinde hareket eden terör örgütleridir. Son zamanlarda bazı batılılardan gelen itiraf gibi açıklamalar, her üç örgütün de kaynağını göstermektedir. Amerikan Başkan adaylarından Trump, DEAŞ’ı Obama kurdu derken, FETÖ’nün CIA ile iş tuttuğunu cümle alem biliyor artık. Bu açıklamalar göstermektedir ki ülkemize ve milletimize diz çöktürmek isteyenler, bu cani örgütlerle stratejik ortak gibi hareket etmektedirler. Halbuki hepsinin amacı da aynıdır. İşte bu yüzden ülkemiz sadece terörle mücadele etmiyor, küresel güçlerin oyununu bozmak için de büyük bir savaş veriyor.” şeklinde konuştu.

PKK’nın, özellikle Avrupa ülkeleri tarafından nasıl kollandığına acı bir şekilde şahit olduklarını, bu yüzden Batı’nın terörle mücadele sözü ilke bazlı değil, çıkar esaslı olduğunun altını çizen Memur-Sen İl Başkanı İbrahim Coşkun,  “Özellikle 15 Temmuz’da demokrasiye yapılan darbe konusunda takındıkları tavır, onların da ikiyüzlülüğünü bir kere daha ortaya koymuştur. Emperyalist devletler hangi oyunu oynarsa oynasın, hangi terör örgütünü kullanırsa kullansın Türkiye diz çökmeyecektir. Türkiye’yi yalnızlaştırdığını zannedenler, mazlumları unutmaktadır. Mazlum milletler her an bu ülkeye, bu ülkenin insanına dua etmektedir.” ifadelerini kullandı. 

Coşkun, “Biz millet olarak Türkü, Kürdü Arap’ı, Alevi’si, Sünni’siyle irademizi kaybetmeyeceğiz.” dedi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!