olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Çocukların işçi olarak çalışması önlenecek

Çocukların işçi olarak çalışması önlenecek
Genç Hayat Vakfı, Türkiye genelinde yaptığı mevsimlik çocuk işçileri önleme çalışmalarını Şanlıurfa’da da sürdürecek.

Haber: Mehmet Kaması

Mevsimlik çocuk işçiliğinin yaygın olduğu iller arasında bulunan Şanlıurfa’da, Genç Hayat Vakfı tarafından çocuk işçiliğini önleme konusunda yapılacak çalışmalar ile ilgili toplantı düzenlendi. Çocuk işçiliğini önleme noktasında farkındalığın ön plana çıktığı toplantıya Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şubesi Başkanı İbrahim Coşkun, Eyyübiye Belediye Başkan Vekili İlhan Günbeyi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından temsilciler ve Genç Hayat Vakfı proje görevlileri katıldı.

Çocuk işçiliği önleme projesi hakkında bilgi veren Genç Hayat Vakfı Çocuk İşçiliği Önleme Projesi Yöneticisi Ozan Çetin, Biz genç hayat vakfı olarak 11-18 yaş gurubu çocuklar üzerine çalışmalar yürütüyoruz. 2008 yılında İstanbul merkezli kurulan kurumumuz, 2013 yılından itibaren mevsimlik işçi olarak çocukların çalışmasını önleme üzerine çalışmalar yapıyoruz. ilk etapta Düzce ve Sakarya bölgesinde çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Geçen yıl Ordu sahasını da açtık, araştırdığımız veriler, bize ailelerin çıkış noktaları üzerine de çalışmalara yapmamız gerektiğini belirtti. Biz de kaynakları harekete geçirerek bu yıl Şanlıurfa sahasında da çalışmalar gerçekleştirmeye başladık.” dedi.

‘Asıl sorun farkındalık alanındadır’

“Ailelerin, tarım iş aracılarının, öğretmenlerin sıkıntı yaşadığı nokta farkındalık alandır.” diyen Ozan Çetin, “Farkındalığın geliştirilmesi halinde bu çocuk işçilerinin önlenmesinde hep birlikte güç birliği oluşturacağımızı düşünüyorum. Biz Şanlıurfa sahasında öğretmen eğitimi, aile eğitimi, tarım iş aracısının eğitimini gerçekleştirdik. Gerçekleştirdiğimiz tarım iş aracısı eğitiminden 5 tarım iş aracısı kayıt altına alındı. Bu bizim için önemli bir konudur. Çünkü tarım iş aracılarının belgesini çıkarması, kayıt altına alınması aynı zamanda götürdüğü işçilerin de kendini güvende hissetmesini sağlıyor.” diye konuştu

‘Bütün kurumlarla birlikte bu çalışmaları yapacağız’

Çetin, “Biz Mayıs ayının sonuna kadar bu çalışmaları yürütmüş olacağız. Mayıs ayından sonra da fındık hasadı nedeniyle yine çalışmalara devam edeceğiz. Ağustos ayı içerisinde Ordu, Düzce, Sakarya’da çalışmalarımızı yürüteceğiz. Yaptığımız çalışmalar, bütün kurumların birlikte hareket ederek mevsimlik çocuk işçilerini önleme konusundadır.” ifadelerini kullandı.

‘Özellikle farkındalık yaratmaya çalışıyoruz’

“Yaptığımız projelerde asıl hedefimiz, aslında bugünden yarına çocuk işçiliği önlenecek bir durum değil. Biz özellikle bir farkındalık yaratmak istiyoruz.” diye ifade eden Ozan Çetin, şöyle konuştu:

“Çocuk işçiliğinin önlenmesi konusunda tüm hedef grupları farkındalık alanlarını geliştirmek noktasında destekleme çalışmaları yürütüyoruz. Bu hedef gruplar ise aile, öğretmenler, yerel yönetim ve aynı zamanda kamu kurumlardır. Bu alanda o farkındalık alanı geliştirdiğimizde el ele vermek adına çok önemli adımlar atmış olacağız.”

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!