olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Cin, “Adaletsizliğe karşı dur diyebilmeliyiz”

Cin, “Adaletsizliğe karşı dur diyebilmeliyiz”
Viranşehir Belediyesi Ağustos Ayı Meclis olağan toplantısı Belediye Eş başkanı Emrullah Cin başkanlığında gerçekleşti.

Viranşehir Belediyesi Ağustos ayı Meclis olağan toplantısını dün belediye meclis toplantı salonunda ilk oturumunu gerçekleştirdi. Toplantı salonunda meclis grupları yerlerini almasından sonra Belediye Eş başkanı Emrullah Cin'in açılış konuşması ile oturum açıldı. Eş Başkan Cin Ramazan Ayının ilk gününe denk gelen toplantının açılış konuşmasını 15 Temmuz darbe girişimine  değinerek "Geçen aydan bugüne kadar ülkede ve bölgede bazı gelişmeler oldu.15 Temmuz'da bir darbe kalkışması oldu ve başarısız oldu,iyi ki başarısız oldu. Demokratik değerlere saldırı, İnsan Haklarına saldırı, Seçilmişler dönük saldırı herhalde toplumun tüm dinamiklerinin kınaması gereken bir durumdur.Bizde bu durumu şiddetle kınıyoruz. Sorunları çözmek darbe ile değil, seçim ile hukuk ile adalet ile çözülür. Umuyorum bundan sonra da arayışlar demokratik yöntemlerde olur. Az gelişmiş ülkelerde genelde iktidarı eline geçirmek isteyenler; üste darbe yaparak iktidarı eline geçirir, bütün az gelişmiş ülkelerin ortak noktası budur. Gelişmiş ülkelerde ise darbe mantığı kafasında olsa bile seçim yolunu tercih edilir. Bu da bazı ülkelerde yaşandı. İtalya ve Hitler Almanya'sında Yaşandı. Seçim yolu ile geldiler ama yapılan uygulamalar halen dünya halklarının nefretle karşıladığı bir sonuçtur."dedi.

BİZLERİ YARGILAYAN HAKİMLER ŞUAN İÇERİDE

Önemli olan insanların kafasının demokratikleşmesi ve demokratik bir zihniyetin yaratılması gerektiğini savunan Cin "Hukuk ve Adalet, demokratik davranışın sergilenişi tıpkı ekmek ve su gibi hepimizin ihtiyaç duyduğu şeydir. Bundan 6 yıl önce bizleri yargılayan hakimler şuan içeride, o zaman onlara demiştik ki bir gün adalet size de lazım olur. Ama onlar o dönemde kendilerini iktidarda görüyorlardı ve iktidarın ortağı görüyorlardı. Astığı astık, kestiği kestikti. Bugün onların bir kısmı görevlerinde alınmış ama bir kısmı da içeride. Bizi o zaman soktukları duruma bugün kendileri düştü. keşke o ne de bu yaşanmasaydı. Keşke sorunların çözümünü demokratik yöntemlerde aramış olsalardı. Biz güçlü olduğumuzda hukuksuzluğu ve adaletsizliği başkasına karşı yaparsak yarın aynı durum karşımıza çıkabilir".dedi.

HEPİMİZİN ORTAK ÇIKARI DEMOKRATİK BİR ÜLKEDİR

Herkesin darbelere karşı olması gerektiğini ifade eden Cin " Darbelere hep birlikte dur diyebilmeliyiz, adaletsizliğe karşı dur diyebilmeliyiz. Hepimizin ortak çıkarı daha demokratik bir ülke, hukukun daha geliştiği bir ülke, suçlunun hukuk ve adalet çerçevesinde yargılanıp cezalandığı bir ülkedir. Son dönemlerde Milletvekillerimiz, Parti meclis üyelerimiz, Belediye Başkanlarımız ve halkımız şehirlere konulmuyordu. Demokratik tepkimizi ortaya koymak için bizi şehirlere koymayanlar bugün darbeci suçlaması ile içeride. Biz geçen yıl uygulanan hukukun hukuk olmadığını, darbeci bir hukuk olduğunu avazımız çıktığınca bağırıyorduk. Ama sesimizi duyan olmuyordu. Onun için hukuk devleti diyoruz ve herkes için olmalı" dedi.

Eş Başkan Cin bir aylık belediye çalışmalarına değinip " bu arada bizde boş durmadık, kilitli parke taşı döşeme işimiz devam ediyor. Şehir merkezi yolları ne ise kırsal mahalle yolları da öyle olacak deyişimize doğru gidiyoruz. Kırsal mahallelerde asfalt çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor." diye belirtikten sonra gündem maddelerine geçildi.

 

Ardından Meclise sunulan önergeler ve okunup oy birliği ile kabul edilip gündeme alındı.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!