olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Çile bülbülüm çile

Çile bülbülüm çile
Şanlıurfa Sarayönü PTT Merkez şubesine işlem yapmak için gelen vatandaşlar, yoğunluğun had safhada olmasından dolayı işlemlerini yapmak için saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kalıyor.

Haber: Mehmet Kaması

 

Şanlıurfa’nın sorunları gün geçtikçe bitmek bilmeyen bir hal almaya başlıyor. Hızlı bir şekilde artan nüfusa Suriye iç savaşından kaçarak Şanlıurfa’ya gelen sığınmacılar da eklenince şehirdeki sorunlar daha büyümeye başladı.

 

Bu sorunlardan biri de PTT Merkez Şubesinin hizmet vermede yetersiz olması. Her gün kapı önünde uzun kuyrukların oluştuğu Sarayönü Merkez PTT Şubesi vatandaşlara çile çektirmekten farksız bir hal almış durumda. Kentin en işlek caddesinde bulunan PTT’nin hizmet vermede yetersiz olmasından kaynaklanan kuyruk çilesi 1980’li yıllarında oluşan tüp ve ekmek kuyruklarını hatırlattı.

 

Genç, yaşlı, kadın, erkek demeden günde birçok vatandaş, banka veya posta işlemlerini yapmak için uğradığı PTT şubesinde saatlerce sıra beklemek zorunda kalıyor. Öğleden önce yapılamayan işlemler nedeniyle öğleden sonra mesainin başlamasını saatlerce bekleyen vatandaşlar, kapı önünden ayrılmıyor.

 

İşlem için değil; çile için yapılmış

 

Şanlıurfa’nın kalbi konumunda yer alan Sarayönü Merkez PTT Şubesi, yoğunluğun fazla olması ve buna karşı hizmetin yetersiz olması sonucu PTT şubesi çile şubesi haline gelmiş durumda. Tren vagonları gibi kuyruğun oluştuğu PTT Şubesine gelen vatandaşlar, her gün aynı çileyi çekmekten bıktıklarını belirtti.

 

Kadınlar kucağında çocuklarıyla sırada bekliyor

Her gün aynı manzaranın yaşandığı Sarayönü PTT Şubesinde, oluşan kuyruğun çilesini kadınlar çekiyor. Çocuklarıyla birlikte işlemlerini yapmak için geldikleri Sarayönü PTT Şubesinde saatlerce beklemek zorunda kalan kadınlar, her gün aynı manzaranın yaşanmasından şikâyetçi. Öğleden önce işlem sırası bulamayan kadınlar, kucağında çocuklarıyla saatlerce PTT’nin kapalı kapısı önünde kaldırıma oturarak öğlen mesaisinin başlamasını bekliyor. Anneleri ile birlikte çocukların da çile çekmek zorunda kaldığı PTT sorununun ne zaman giderileceği ise merak konusu.

 

Yaşlılar da bu çileden nasibini alıyor

Şanlıurfalı yaşlı kadın ve erkekler de sosyal yardım ücretlerini almak için zaman zaman oluşan uzun kuyruklarda bekleyerek yaşanılan çileden nasibini alıyor. Ayakta güçlükle durabilen yaşlılar, 1 dakikalık işlem için saatlerce sıra beklemek zorunda kalıyor. Saatlerce sıra bekleyen yaşlılar, duruma adeta isyan ediyor.

İçerideki yoğunluk dışarı sıçrıyor

Yoğunluğun fazla olmasından dolayı içeriye sığamayan vatandaşlar, dışarıda beklemek zorunda kalıyor. Yoğunluktan dolayı dışarıya taşan sıra bekleme kuyruğu, tren vagonlarını andırıyor. Dışarıya taşan kuyruğun kaldırımı kaplaması ile birlikte yoldan geçen vatandaşlar da zor anlar yaşıyor.

Vatandaşlar merkezde ek bir PTT şubesi istiyor

Sürekli yoğunluğun olmasından ve her gün aynı şekilde sıra beklemekten çilesinden bıkan vatandaşlar, yetkililere seslenerek yeni bir merkezde ek bir PTT Şubesi istediklerini belirtti. 5 dakikalık işlem için saatlerce sıra beklemek zorunda kaldıklarını ve bütün gününü sıra bekleyerek geçirdiklerini ifade eden vatandaşlar, yetkililerin bu çileye bir son vermesi gerektiğini vurguladı. Vatandaşlar, “Bizler her gün aynı çileyi çekiyoruz. Bunun en büyük mağdurları yaşlılar oluyor. Ondan dolayı buraya bir ek bir PTT şubesi daha yapılması lazım. En azından buranın yükünü hafifletmiş olur.” diye konuştular.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!