olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Çiğköfteye kurumlar yeterince sahip çıkmıyor

Çiğköfteye kurumlar yeterince sahip çıkmıyor
Tek seferde 600 kişilik çiğköfte yoğurmasıyla Şanlıurfa’da düğün ve özel günlerin aranan ismi olan Çiğköfte Makinesi lakaplı Halil Şeker, “ Çiğ köfteye kurumlar yeterince sahip çıkmıyor” dedi.

Aziz Çiftçi/Şanlıurfa OLAY

ŞANLIURFA'NIN vazgeçilmez çiğköfte lezzetini kendine has bir maharetle yoğuran ve misafirlere ikram eden Halil Şeker, kentte düğün, sıra gecesi ve özel günlerin aranan ismi oldu. Çiğköfte Makinesi lakabını alan Halil Şeker, kendini adeta çiğköfteye adamış. Şeker, sadece Urfa’da değil bir çok ilde de aranan isim haline geldi. Özellikle Ankara’da düzenlenen etkinliklerde çiğköfte yoğuran Şeker, hedefinin namını yurt dışına taşımak olduğunu söyledi.

Mesleğimi çok seviyorum

OLAY’a konuşan Çiğköfte Makinesi lakaplı Halil Şeker,   “Aynı anda 400-500 kişiye çiğ köfte yoğurduğum için bana b çiğköfte makinesi lakabını taktılar.20 yıldır düğünlerde,açılışlarda,sıra gecelerinde ve iftar yemeklerinde çiğ köfte yoğuruyorum. Mesleğimi çok seviyorum. Ayrıca talep üzerine yurt içinden bir çok şehirlere gidiyoruz. Bu şehirlerde Şanlıurfa’nın çiğ köftesinin tanıtımını da yapıyorum. Ancak Şanlıurfa’da kurumlar çiğ köfteye yeterince sahip çıkmıyor” dedi.

Yetkililere çağrı

Urfa çiğköftesini Urfa’ya gelen misafirlere ve isteyen herkese sunabileceği bir mekanın tahsis edilmesini isteyen Çiğköfteci Şeker, “Sayın Valimiz Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi, Ticaret ve Sanayi Odamız yöneticileri ve İlçe Belediye Başkanlarımızın bu fikrime destek vereceğinden şüphem yoktur. Urfa çiğköftesini hem Urfa içinde hem de Urfa dışında yapılacak etkinliklerde adıyla ve tadıyla tanıtmaya hazırım” diye konuştu.

Kısa sürede tüketilmesi gerekiyor

Urfa çiğköftesinin başka köftelerle karıştırılmaması gerektiğini belirten Şeker çiğköfte adıyla yedirilen baharat bulgur karışımının çiğköfte olmadığını söyledi. Çiğköfte Makinesi lakaplı Halil Şeker, “Çiğköfte, dövülmüş kara etin Urfa isotu ve salçasıyla yoğrulurken terbiyelenmesi şeklinde yapılır. Urfa çiğköftesi, öyle bir kümbet yapılım günlerce satışa sunulamaz. Çiğköfte yoğrulduktan sonra anında tüketilir. 15-20 dakika bile bekletemezsiniz” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!