olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Çiftçimizin hakkı ödenmez

Çiftçimizin hakkı ödenmez
Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, oda Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri adına 14 Mayıs Dünya Çiftçiler gününü kutladı. Eyyüpoğlu, ‘Tüm zorluklara rağmen tarlasında, bağında ve bahçesinde emeğini ortaya koyup bizleri doyuran çiftçimize ne kadar teşekkür etsek azdır.’ Dedi.

Gün dolayısıyla çeşitli kurum ve kuruluşlar Şanlıurfa Ziraat Odasın ziyarette bulunarak çiftçiler gününü kutladı.

14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü dolayısıyla Şanlıurfa Ziraat Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri Adına Başkan Ahmet Eyyüpoğlu bir mesaj yayınladı. Mesajda çiftçiliğin ülke ekonomisi açısından önemine işaret edilirken, tarımsal desteklemelerin artarak devam etmesi talep edildi. Gün dolayısıyla Tarım Kredileri Kooperatifi başkanı Ahmet Göksü ve Deniz Bank Şube müdürü Adnan Nakışçı ve banka personeli ziyarette bulunarak çiftçiler gününe ilişkin dileklerini sundu.

 ‘ÇİFTÇİLERİMİZE NE KADAR TEŞEKKÜR ETSEK AZDIR’

Kutlama mesajında Eyyüpoğlu, ‘Bu gün 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günüdür. Şanlıurfa Ziraat Odası Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri Olarak tüm çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Gününü kutluyoruz. Her öğün soframıza gelen her gıdada emeği olan çiftçimize minnet borçluyuz. Tüm zorluklara rağmen tarlasında, bağında ve bahçesinde emeğini ortaya koyup biz insanları doyuran çiftçimize ne kadar teşekkür etsek azdır.’ Dedi.

DOĞAL AFETLERİN SONUCUNA KARŞI ÖNLEM

Karşı karşıya kalınan doğal afetler nedeniyle çiftçilerin zor durumda kaldığını ve hükümetten destek isteyen Eyyüpoğlu çiftçilerden de tarımsal sigortalarını yapmaları çağrısında bulundu.

Eyüpoğlu, ‘Don, dolu, sel ve kuraklık gibi doğal afetler nedeniyle çiftçimizin bir yıllık emeği yok olurken, bazı yıllar önemli miktarda toprağın işlenememesine neden olmaktadır. Çiftçilerimize de çağrımız olası doğal afetlere karşı tarımsal sigortalarını yapmaları gerekmektedir. Aksi takdirde yasal olarak ne yazık ki elimizden bir şey gelmiyor.’ Şeklinde konuştu.

‘DESTEĞİN ARATARAK DEVAM ETMESİ GEREKİYOR’

Tarımın ülke ekonomisi için önemli bir kol olduğunu vurgulayan Eyyüpoğlu, çiftçinin daha kaliteli ürün elde etmesi ve toprağından kopmaması için hükümetin çiftçiye desteğinin artarak devam etmesini istedi. Eyyüpoğlu, ‘Çiftçiler yüksek tarımsal maliyetlerden dolayı emeğinin karşılığını alamıyor. Bu nedenle çiftçinin daha fazla desteklenmesi toprağa bağlı kalması için yeni çalışmalar yürütülmesi gerekmektedir. Ülke ekonomisinin lokomotifi durumundaki tarımın büyük bir kazanç kapısı olduğu da düşünüldüğünde çiftçimize çok şey borçlu olduğumuz görülecektir. Çiftçi camiası daha fazla destek ve doğru tarım politikaları ile yönlendirilmek istemektedir.’ Dedi.

‘ELEKTRİK SORUNUN ÇÖZÜLMESİ MEMNUNİYET VERİCİ’

Çiftçinin yaşadığı elektrik sorunun geçtiğimiz günlerde milletvekillerinin ve hükümetin girişimleri ile çözüme kavuşturulmasına değinen Eyyüpoğlu, tarımsal desteklemelerden ve elektrik sorunun çözüme kavuşturulmasından dolayı Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’na ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Mehdi Eker’e teşekkür ettiğini söyledi. Eyüpoğlu devamda, ‘Bilindiği gibi geçtiğimiz yıl elektrik ile ilgili sorunlar yaşanmıştı. Çok şükür hükümetimizin çalışmaları ile bu sorununda çözüldü. Ayrıca gerek başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu gerekse Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımız sayın Mehdi Eker’in tarımın iyileştirilmesi için verdiği destekten dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

TARIM KREDİ KOOPERATİFİ VE DENİZ BANK’TAN KUTLAMA ZİYARETİ

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla Şanlıurfa Ziraat Odasına tebrik ziyaretleri de gerçekleştirildi. Gün dolayısıyla Şanlıurfa Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Ahmet Göksu ve Deniz Bank Şube Müdürü Adnan Nakışçı ziyarette bulunarak Dünya Çiftçiler gününü kutladı.

Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla Şanlıurfa Ziraat Odasına ziyarette bulunan Şanlıurfa Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Ahmet Göksu, Ziraat Odası nezdinde tüm çiftçilerin gününü kutladığını söyledi. Ayrıca Göksu, sofralarımızda sahip olduğumuz her üründe çiftçimizin inkar edilemez bir emeğinin olduğunu bu yüzden kendilerine minnet duyduklarını kaydetti.

Deniz Bank Şube Müdürü Adnan Nakışçı, Satış Sorumlusu Yalçın Aslan ve Portfö Yöneticisi Ali Yeşildağ ziyarette bulunarak çiftçilerin Dünya Çiftçiler Günün kutladı. Hem insan hem de görevi gereği çiftçileri her zaman önemsediklerini dile getiren Adnan Nakışçı, Deniz Bank Genel Müdürlük adına günün anısına Başkan Ahmet Eyyüpoğlu’na bir plaket sundu.

 

Ziyaretlerden dolayı Başkan Eyyüpoğlu teşekkürlerini sunarken memnuniyetini dile getirdi. 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!