olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Çiftçiler tedirgin!

Çiftçiler tedirgin!
Şanlıurfa’da geçtiğimiz hafta DEDAŞ’ın yaptığı açıklama çiftçileri tedirgin etti. Çiftçiler, elektrik çözümünün sadece seçime endeksli olmaması gerektiğini ifade ediyor.

Ahmet Meral/Ayetullah Yüksel

 Geçtiğimiz günlerde Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Şanlıurfa Milletvekili Adayı Nurettin Nebati yaptığı bir basın toplantısında, DEDAŞ ile görüştüğünü elektrik kesilmesinin önüne geçilmesi için bir çözüme vardıklarını açıkladı. Bu açıklamadan mutlu olan Ovanın çiftçileri aynı haftada DEDAŞ’ın yaptığı açıklama ile tedirgin oldu. OLAY’a konuşan Çiftçilerden Ahmet Demir, DEDAŞ’ın elektrik kesilmesini yalnız seçim günü için tedbir aldıklarını söylemesinden rahatsız olduklarını ifade etti.

 Seçimden sonrada, çözüm devam etsin

Çiftçilerden Ahmet Demir, DEDAŞ yetkililerin yaptığı bu açıklamadan tatmin olmadıklarını belirtti. Demir, “ Bu yapılan açıklamayla sanki sadece seçim günü için alınmış bir tedbir var. Oysa bizim sürekli devam edecek pamuk sulamamız seçim günü olan 7 Hazirandan sonra başlıyor. Bu demek oluyor ki bunlar sadece seçim için yapılmış bir çözümdür. Geçen sene çiftçimizin yaşadığı o sorunu kuruyan binlerce pamuk tarlalarını unutmuşlar. Biz seçime endeksli bir çözüm değil sayın DEDAŞ yetkililerinde kalıcı bir çözüm bekliyoruz. DEDAŞ, Sulama Birliklerine olan faturasını çiftçiye kesmesin. Buradan da elektrik sorununu çözdük diyenler lütfen seçim sonrası da bu çözümün devam etmesi için çalışmalar yapmalarını bekliyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi.

 Tedbir alınsın

Bu arada DEDAŞ, faturasını ödenmeyen  çiftçinin elektriğini kesme kararı aldı.Çiftçi Ahmet Demir, " DEDAŞ ve Sulama Birlikleri arasında yaşananları faturası bize kesilmesin. Çiftçilerin bir çoğunun borcu bulunmadı halde elektrikleri kesilerek üstüne ürününü kurutmaya kimsenin hakkı yok. Onun için alınacak tedbirler şimdiden alınmasını rica ediyoruz” dedi.

 Geçen yıl faturası ağır olmuştu

Öte yandan geçen yıl kesilen elektriğin faturası çiftçiye ağır olmuştu.Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, Elektriklerin kesilmesinin faturası sadece Akçakale Ve Harran ovasında 100 bin dönüm pamuğun kuruduğunu söylemişti. Geçen yıl yaşadıklarını yaşamak istemeyen çiftçiler,  yetkilileri bir an önce kalıcı çözüme davet etti.

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!