kadir evliyaoğlu
olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
25 Eylül, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Çiftçi; ‘Gazeteciye yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum!’

Çiftçi; ‘Gazeteciye yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum!’
Şanlıurfa Gazeteci ve Yazarlar Cemiyet Başkanı, Küresel Gazeteciler Konseyi İl Temsilcisi Celal Çiftçi, Viranşehir ilçesinde yaşanan Gazeteci Mehmet Karakeçili’ye yapılan saldırıyı Şiddetle kınadı söyledi.

Önceki akşam Viranşehir İlçe Kaymakamı Önder Çengel'in onuruna verilen veda yemeğinin ardından Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci'nin yakın koruması ve akrabası olan İsmail Ekinci tarafından saldırıya uğrayan Gazeteci Mehmet Karakeçili, hastanede tedavi altına alındı.

Vücudunun çeşitli yerlerinde darp ve çizikler oluşan gazeteci Mehmet Karakeçili’ye yapılan bu saldırının ardından konuya ilişkin bir açıklama yapan Gazeteci Karakeçili, neden böyle bir saldırıya uğradığını bilemediğinin altını çizdi. 

Gerekli yasal sürecin başlatıldığına dikkat çeken Karakeçili, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Dün Akşam Viranşehir İlçe Kaymakamı Önder Çengel'in onuruna verilen veda yemeğinde basın olarak bizlerde davetliydik. Millet Bahçesinde verilen yemekten sonra oradan ayrılırken Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci'nin yakın koruması ve akrabası olan İsmail Ekinci tarafından saldırıya uğradım. Saldırıdan sonra Viranşehir Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındım. Gerekli yasal süreç başlamıştır. Gerek telefonla arayarak, SMS atarak ve sosyal medyadan geçmiş olsun dileklerini ileten Herkese sonsuz teşekkür ediyorum.” 

Çiftçi; ‘Saldırı, Tüm Gazetecilere Yönelik Bir Saldırıdır’

Şanlıurfa Gazeteci ve Yazarlar Cemiyet Başkanı, Küresel Gazeteciler Konseyi İl Temsilcisi Celal Çiftçi, gazeteci Mehmet Karakeçili’ye yönelik yapılan saldırının tün basın camiasına yapılan bir saldırı olduğuna dikkat çekerek yapılan saldırıyı Şiddetle kınadığının altını çizdi. 

Çiftçi, saldırının failinin bir an önce adli mercilerce gerekli cezaya çarptırılması gerektiğini belirterek; “Son yıllarda basın mensuplarına yönelik artan şiddet olaylarının önüne geçilmesi için gerekli yasal önlemlerin alınması gerekiyor. Yaşanan bu olay bölgede yaşanan yönetimsel krizler ve bu krizleri eleştiren gazetecilerin hedef haline gelmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Basın mensubu arkadaşımıza yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum.” dedi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!