olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
23 Ekim, 2024, Çarşamba
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Çiftçi; 2016 yılında hizmetler aksatılmadan yapıldı

Çiftçi; 2016 yılında hizmetler aksatılmadan yapıldı
2016 yıl sonu değerlendirme toplantısında konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 2016 yılının Türkiye ve Şanlıurfa açısında zor bir yıl olduğunu buna rağmen yerel yönetimde vatandaşlara gereken hizmetin aksatılmadan aktarıldığını belirtti.

Haber: Mehmet Kaması

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi olarak 2016 yılında yaptığı çalışmalar ve 2017 yılında yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verilmesi için yıl sonu değerlendirme toplantısı düzenledi. Cumhuriyet tesislerinde düzenlenen 2016 yılı değerlendirme toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin yanı sıra Genel Sekreter Abdülkadir Açar, Genel Sekreter Yardımcısı Emin Özçınar ile ulusal ve yerel basın mensupları katıldı.

‘Bin 471 personel ve 571 araçla kentimize hizmet veriyoruz’

Şanlıurfa Belediyesi olarak bütün kadrolarıyla birlikte 13 ilçe, bin 380 mahalle 1 milyon 892 bin kişiye hizmet vermekte olduklarını belirten Nihat Çiftçi, “Halkımızın bizlerden beklentisini biliyoruz. Bizler de bu beklentileri karşılama noktasında gerek insan kaynakları gücümüzü, gerek makine gücümüzü kullanarak Şanlıurfa’yı geleceğe taşıma anlamında büyük bir gayret sarf ediyoruz. Şanlıurfa değişiyor, gelişiyor, büyüyor ve büyüdüğünden dolayı da sorumluluklarımız daha da artıyor. 2016 yılı Türkiye ve Şanlıurfa için zor bir yıl oldu. Şanlıurfa bu zor yılı en doğru şekilde birlik ve beraberlik içerisinde değerlendirdi. 1 bin 471 personel ve 571 araçla kentimize hizmet veriyoruz.” diye konuştu.

Modern parklar yapılıyor

Yeşil alan çalışmaları, ŞUSKİ çalışmaları, alt yapı çalışmaları, stabilize yol çalışmaları ve kırsal kesimlerde yaptığı çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Çiftçi, Birçok ilçede yeşil alan projelerinin halen devam ettiğini ve vatandaşların daha rahat etmesi için modern parklar yaptıklarını belirtti.

‘Şanlıurfa bu zor yılı en iyi şekilde değerlendirdi’

2016 yılının Türkiye ve Şanlıurfa için zor bir yıl olduğunun altını çizen Başkan Nihat Çiftçi, “Şanlıurfa bu zor yılı en doğru şekilde birlik ve beraberlik içerisinde değerlendirdi. Bin 471 personel ve 571 araçla kentimize hizmet veriyoruz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan kuruluşlarla birlikte 2 milyon 162 bin 180 metrekare sıcak asfalt, 1 milyon 702 bin 765 metrekare kilitli parke taşı, 470 kilometre beton yol, 2 milyon 240 kilometre satı asfalt, 3 bin 217 kilometre stabilize yol yapıldı. Sıcak asfaltta bir rekor kırdık.” dedi.

‘İlçelerimizde yaşam alanları oluşturduk’

“Kent merkezi ve 13 ilçede büyük parklar ve yaşam alanları oluşturdu.” İfadelerini kullanan Nihat Çiftçi, “Kent merkezinde iki önemli köprülü kavşağa imza attık ve bu köprülü kavşak projesini tamamladık. Diyarbakır yolu üzerinde yapılan kavşaklara 15 Temmuz Şehitler Köprülü Kavşağı ve 15 Temmuz Demokrasi Köprülü Kavşağı isimlerini verdik. Gençlerimiz için spor  tesisleri, engelliler için Engelliler Koordinasyon Merkezi, kadınlarımız için Hamarat Eller Çarşısı ve 9 kadın destek merkezi ile hizmet veriyoruz. Su arıtma tesisi ve katı atık tesisimiz hizmete başladı.” diye konuştu.

‘Gençlerimiz için halı sahalar ve gençlik merkezleri açtık’

“GAP Sukay projesi ile 2’nci etabın yer aldığı GAP Vadisi Projesi, çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Gençlerimiz sosyal aktivitelere katılmaları ve boş zamanlarını iyi değerlendirmeleri amacıyla spor merkezlerinin yanı sıra gençlik merkezi ve semt sahaları yaptık.” diyen Çiftçi, “13 ilçemizde temiz ve hijyenik şartlarda vatandaşların rahat alışveriş yapabilmeleri için semt pazarlarını hazırlayarak hizmete açtık. Büyüyen Şanlıurfa’nın gelişmesi için kurumlarımızla birlikte koordineli bir şekilde çalışmalarımızı yürütüyoruz.” şeklinde ifade etti.

2017 yılının hizmetlerinin kat ve kat artarak devam edeceklerine vurgu yapan Nihat Çiftçi, yapılan konuşmalardan sonra sunum şeklinde 2016 yılında belediye olarak yaptıkları hizmetleri anlattı. Çiftçi, daha sonra basın mensuplarından kendisine yönetilen soruları cevapladı. 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!