olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Çiçek: Şanlıurfa sorun yumağı haline geldi

Çiçek: Şanlıurfa sorun yumağı haline geldi

Gelecek Partisi Haliliye İlçe Başkanı Mir Müslüm Çiçek, Şanlıurfa’nın yaşadığı sorunları dile getirerek, yıllardan beri bu sorunların çözülemediğini kaydetti. Şanlıurfa’da başta ekonomik olmak üzere sosyokültürel ve DEDAŞ gibi sorunlarla baş başa bırakıldığını söyleyen Çiçek, Gelecek Partisi’nin bu sorunları çözmek için hazır olduğunu söyledi.

Sorunları çözmedikleri gerekçesiyle AK Parti’yi eleştiren Gelecek Partisi Haliliye İlçe Başkanı Avukat Mir Müslüm Çiçek, “18 yıldır iktidar partisi Türkiye’de en fazla oyu Şanlıurfa’dan almasına rağmen, Şanlıurfa’nın sorunlarına sessiz kalmıştır. Bizler Gelecek Partisi olarak, Şanlıurfalı hemşerilerimizin bu sorunlarına çözüm için hazırız” diyerek, Şanlıurfa’nın mevcut durumda olmayı hak etmediğini kaydetti.

ÇİÇEK: SORUNLAR HEP GÖZ ARDI EDİLİYOR

Gelecek Partisi Haliliye İlçe Başkanı Çiçek, Şanlıurfa’da bir değil birçok sorun yaşandığına vurgu yaparak, “GAP’ın başkenti konumundaki Şanlıura gerek tarımda gerekse sanayide işçi bulma problemi yaşaması gerekirken, insanlarımız iş bulma sorunu yaşıyor. Başta ekonomi olmak üzere Şanlıurfa bugün sorun yumağı haline geldi ve ne yazık ki bu sorunlar sürekli göz ardı ediliyor” ifadelerini kullanarak sorunları şu şekilde sıraladı;

“DEDAŞ gibi özel bir kurum, ekonomik sıkıntılar yaşayan Şanlıurfa halkı için başlı başına bir sorun haline gelmiştir.

Yüksek gelen elektrik faturaları, uzun süreli elektrik kesintileri, altyapı sorunları, çiftçilere yatırılan hibelere el konulması, Şanlıurfalı halkımız için çekilmez bir hal almıştır.

Tarımsal üretimi teşvik etmek ve üretimi arttırmak amacıyla bakanlık tarafından verilen sulama destekleri çiftçilerin banka hesabına yattığı gibi DEDAŞ tarafından çekilmektedir. DEDAŞ bunu mevcut elektrik borcuna mahsuben yapmaktadır ancak bu durum çiftçinin daha baştan üretim yapamamasına neden olmaktadır.

Çiftçinin hak ettiği destek, borçlarına mahsuben elektrik şirketlerine aktarılmamalı, hesaplar üzerindeki blokeler kaldırılmalıdır. Çiftçilerimizin DEDAŞ’a olan mevcut borçları ya kamu borcu olarak devletçe karşılanmalı ya da büyük oranda karşılandıktan sonra kalan miktar ödenebilir makul düzeyde taksitlendirilmelidir

Bağımsız kurumlardan oluşan bir uzman heyet, DEDAŞ’ı denetelmeli denetledikten sonra süreci raporlaştırmalı ve bu raporu kamuoyuyla paylaşmalıdır ya da bu özel kurumun ivedilikle kamulaştırılması gerekir.”

 ŞANLIURFA’DA SAĞLIK KAOSU YAŞANIYOR”

Çiçek, Şanlıurfa’nın sorunlarını dile getirdiği açıklamasında, kentteki sağlık sorunlarına da değindi. Şanlıurfa’daki mevcut hastanelerin yetersizliğine dikkat çeken Çiçek, “Bir diğer yandan tüm dünyayı etkisi altına alan covid-19 Şanlıurfa’da üst boyutlara ulaşmış durumda ve Şanlıurfa’da bugün adeta bir kaos yaşamaktadır. Hastaneler ve çalışanlar yetersiz olmakla beraber test cihazları ve ekipmanlarda yetersiz, hastanelerdeki doluluk oranı % 100 oranında olduğu için bir çok kişi evinde tedavi görmekte ve bunlarla ilgili denetimler oldukça yetersizdir. Şehir Hastanesi yapılacak denildi ama havada kaldı. Bir an önce ya şehir hastaneleri kurulmalı ya da kapanmış olan hastaneler açılarak pandemi hastanelerine dönüştürülmelidir. Bu arada mevcut olan doktorlarımızın ve sağlık personellerin vermiş oldukları özverileri için de ayrıca ve açıkça teşekkür ederim” dedi.

“ŞANLIURFA, EĞİTİMDE EN GERİ SIRALARDA”

Yaptığı açıklamada, Şanlıurfa’nın eğitimde yaşadığı problemleri de dile getiren Çiçek, eğitim sorunlarının çözülmesi gerektiğine değinerek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Eğitim derseniz; her yıl ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda ilimiz Türkiye’nin en sonunda yer alıyor. Bunun altında yatan birçok sebep var. Sınıflar çok kalabalık, öğretmen açığı çok fazla, bir diğer yandan Suriyeli öğrenciler de eklenince ne sınıflar yeterli oluyor ne de öğretmenler. Kentimizin eğitim başarısını düşüren bir diğer neden ise mevsimlik tarım işçiliği, artık öğrencilerimizin büyük bir kısmı da mevsimlik öğrenci olmuş durumda, Mevsimlik tarım işçisi demişken, Şanlıura’nın yarısından fazlası tarım işçisi olarak farklı illere gidiyor. Yaşadığı sorunlar sıkıntılar bir tarafa her yıl onlarca vatandaşımızı trafik kazalarında kaybediyor. Bu insanlarımız neden kendi memleketlerinde iş bulamıyorlar? Türkiye’nin en verimli toprakları burada değil mi? Tarıma dayalı bir sanayimiz de yok. Dolayısıyla insanlar mağdur ediliyor ve Şanlıurfa sahipsiz bırakılıyor. Şöyle bir baktığımız zaman Türkiye’nin en genç nüfusu Şanlıurfa’da ama bu gençlerin büyük bir kısmı iş bulamıyor.

Şanlıurfa bu sorunları ve daha nice sorunu yaşarken, biz Şanlıurfa’nın kaderinin bu olmadığına inanıyoruz. Şanlıurfa’nın artık hak ettiği refah seviyesine ulaşması gerektiğini düşünüyoruz, Gelecek Partisi Şanlıurfa’ya iyi gelecek. Halkımızın bize duyduğu ve duyacağı güveni boşa çıkarmayacağız taahhüt ederiz.”

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!