olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Ceylanpınar’da STK’lar bir araya geldi

Ceylanpınar’da STK’lar bir araya geldi
Şanlıurfa Platformu Ceylanpınar temsilciliği, Ceylanpınar’ın güzelleşmesi ve kalkınması için neler yapılabilir, kendi aralarında vuku bulabilecek sorunların üstesinden nasıl gelinebilir düşüncesiyle Ceylanpınar’da bulunan tüm STK’ları bir araya getirerek bir ilke imza attı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Şanlıufa platformu Ceylanpınar temsilcisi göğüs hastalıkları uzmanı Dr. Şerif Kurtuluş şöyle dedi; “Merkezi Ankara’da bulunan genel başkanlığını Habip Çadırcı’nın yaptığı Şanlııurfa platformu Ceylanpınar temsilciliği tarafından düzenlenen, Ceylanpınar STK platformunun mevcut durumunu konuşmak, daha güzele, daha iyiye, daha verimli olmaya  taşımak için ne tür adımlar atılması gerektiği konusunda yapılacak çalıştaya hoş geldiniz. Şanlıurfa platformu Ceylanpınar temsilciliği olarak daha önce konuk olduğumuz STK’ları ve bu ortama yeni katılan STK’ları ağırlamaktan mutluluk duymaktayız. Şanlıurfa platformu 32 ilde organize olmuş bir platformdur. nitelikli sosyal işlerde rol aldığımızı belirtmek isterim. Sizinde malumunuz üzere Ceylanpınar da mevcut güzellikler yanında, olması istenmeyen bazı durumlar vuku bulmaktadır. Belirli bir süre içinde emek ve zaman verilerek oluşturulan Ceylanpınar STK platformu vuku bulan bazı olaylara müdahale edebilmiş ve pasif/aktif, olumlu/olumsuz, başarılı/başarısız sonuçlar alınmıştır. Son günlerde platformun bir kırılma yaşadığı ve işlevsiz hale gelmesi/getirilmesi söz konusudur. Şuan itibarıyla çalıştayımıza 28 adet stk temsilcisi katılım göstermişlerdir.

Biz Ceylanpınarda stk’lar arasında meydana gelen sorunları tespit etmek, tespit ettiğimiz sorunlara çözüm üretmek, ortaya çıkan sonuçları uygulamaya koymak ve kamuoyuna duyurmak için bu çalıştayı başlatıyor, katılımcılara teşekür ediyor, çaliştayın başta Ceylanpınar olmak üzere ülkemize hayırlı olmasını diliyor,saygılar sunuyorum,dedi.

STK’lar daha sonra çalıştaya geçildi.

Ceylanpınar geniş katılımlı STK çalıştay bildirgesi

ceylanpınar stk platformu 26 şubat perşembe günü  saat 21:00 da planlanan çalıştayı gerçekleştirdi. 28 stk’ nın bir araya geldiği çalıştay; daha çok  özeleştiri ve karşılıklı görüş alış verişi şeklinde gerçekleşti. ceylanpınar özelinde, mevcut ve oluşabilecek sorunlara karşı insan odaklı yaklaşımın benimsendiği ve bunun sürekli olmasının gerekliliğine vurgu yapıldı. çalışmalara devam edeceği ilan edilen çalıştay ilk toplantıda belirlenen hedeflere başarılı bir şekilde ulaştı.

toplantıya katılan kurum ve kuruluşların toplantı esnasında belirlenen mehmet yılmaz, selim altın ve fesih turgay’ dan oluşan çalışma kuruluna 02/03/2015 tarihine kadar , ceylanpınar’ ın öncelikli sorunları hakkındaki önerilerini sunması, bu önerilerin kurul tarafından birleştirilerek tek liste haline getirilmesi ve listedeki konuların,sorunların 06/03/2015 tarihinde yapılacak toplantıda maddeler halinde sunulması oybirliğiyle  belirlenecek konu ve sorunlar üzerinden platformun faaliyet alanları ve sınırlarının belirlenmesi kararlaştırıldı.

2. aşamada ise temsil ve yürütme ile ilgili önerilerin alınması, faaliyet alanları ve sınırlarının belirlenmesinde izlenen yöntemin, temsil ve yürütme ile ilgili alınacak kararlarda da uygulanması üzerinde uzlaşıya varıldı.

ayrıca çeşitli nedenlerle toplantıya katılamayan stk’ların belirlenen çalışma kurulu tarafından kendileriyle iletişime geçilerek, uzlaşılan hususlar hakkında  bilgilendirilmeleri, önerilerinin alınması ve 06/03/2015 tarihinde yapılacak toplantıya davet edilmeleri kararlaştırıldı.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!