olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Cevheri, Şanlıurfa’ya dair projelerini açıkladı

Cevheri, Şanlıurfa’ya dair projelerini açıkladı
AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, bir ara büyük tepki çeken hızlı tren projesine açıklık getirdi. Cevheri, hızlı trenin Şanlıurfa’ya getirilmesi için 2021 yılında inşaat ihalesine çıkılacağını söyledi.

Ali ÇETİNKAYA / Şanlıurfa OLAY

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Şanlıurfa temaslarını sürdürürken, Şanlıurfa Olay Gazetesini ziyaret etti. Olay Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı ve Gazeteci ve Yazarlar Cemiyet Başkanı Celal Çiftçi'ye özel açıklamalarda bulunan Cevheri, Şanlıurfa’ya ilişkin projelerini de açıkladı.

‘HIZLI TREN PROJESİ DEVAM EDİYOR’

Gaziantep’e kadar ihalesi yapılan hızlı tren projesinin devam ettiğini kaydeden Cevheri, maliyetine kadar tüm çalışmaların hesaplandığını belirterek, bir yıl içerisinde ihalesinin yapılacağını söyledi.

Hızlı trenin Şanlıurfa-Mardin hattından devam ederek, Habur’a kadar gideceğini kaydeden Cevheri, şöyle konuştu: “Hızlı tren projesinin ihalesini yaptırdık. Suriye sınırındaki tren şuanda çalışmıyor. Urfa’ya hızlı trenin gelmesi için yıllar önce mücadele verdik. Hızlı tren projesi devam ediyor, hızlı tren Habur’a kadar gidecek. Projemiz bitmediği için bu seneki inşaat ihalesine almadılar bizi, projesinin bitmesi gerekiyor ki ona göre bir maliyet çıkarılması lazım. Önümüzdeki sene ihalesi yapılacak, 2021’de inşaat ihalesine çıkılacak. Çünkü bu proje durdurulamaz, proje Antep’te duracaksa bir anlam ifade etmez. Bizim talebimiz, Urfa’dan sonra bir de kuzeye açılmak.”

‘KARAKÖPRÜ DAHA DA GELİŞECEK’

Gelişmişlik konusunda sürekli ilerleme kaydeden Karaköprü’nün nüfus olarak da sürekli arttığına dikkat çeken Cevheri, ilçenin gelişimi konusunda birçok proje ürettiklerini söyledi. Atatürk Barajının bu anlamda büyük bir avantaj olduğunu belirten Cevheri, “Karaköprü’de Atatürk Barajı’nın sahili var. Orada çok güzel alanlarımız var, uluslararası çalışmaların yapılabileceği, su sporlarının yapılabileceği alanlar açmamız lazım. Olta balıkçılığını burada geliştirebiliriz. AquaPark’ı yapmayı hedefliyoruz” dedi.

ŞANLIURFA’YA YENİ ÜNİVERSİTE PROJESİ

Şanlıurfa’da ikinci üniversite kurulacak mı sorusu soruluyor ancak ikinci üniversite için öğrenci sayısı önemli bir faktör oluşturuyor. İkinci üniversiteye ilişkin projesinden de bahseden Cevheri, şöyle konuştu: “Şanlıurfa’da yeni bir üniversite kurabiliriz ve geliştirdiğimiz projede, eğer altyapısını tamamlarsak Urfa evlerini fakülte yapmayı planlıyoruz. Aldığımız bir fikir üzerine, her hayatlı evi bir bölüm yapmayı düşünüyoruz. Eğer bu proje hayata geçerse Urfa çok ama çok gelişir.”

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!