olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Cevahir Konukevi, yeniden açıldı

Cevahir Konukevi, yeniden açıldı
Cevahir Konukevi, önceki yerinde çıkan ihale sorunu nedeniyle kapandıktan iki buçuk aylık kısa bir süreden sonra yeni yerinde yeniden açıldı. Cevahir’in Samsat Meydanındaki yeni yerinde düzenlenen açılış törenine katılan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük “Böyle bir markanın devam etmesi Şanlıurfa için büyük bir şanstır” dedi.

İki buçuk ay önce yerindeki ihale sorunu nedeniyle kapanmak zorunda kalan Cevahir Konukevi, Samsat Meydanında yeniden açıldı. Açılışa Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün yanı sıra, siyasetçi, bürokrat ve iş dünyasından olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. Cevahir, önceki yerinden ayrılmak zorunda kalmasından kısa süre sonra görkemli bir açılışla yeniden hizmete girdi. 

“CEVAHİR ŞANLIURFA İÇİN ŞANSTIR”

Mekansal değişiklikle yeni yerinde düzenlenen açılış törenine katılan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Cevahir’in Şanlıurfa için bir şans olduğunu söyledi. “Şehirler markaları ile vardır” cümlesi ile sözlerine başlayan Vali Küçük, şehirleri insanların kalbine yazan şeyin markalar olduğunu ifade ederek şunları söyledi; “Cevahir de bu şehrin gerçekten hak edilmiş markalardan bir tanesi. Şu anda mekan değişti ama bu şehirde yaşamayan insanların dışarıda duyduğu, gittikleri zaman uğramak istedikleri ve uğradıklarında o lezzetin damaklarında tat bıraktığı mekanlardan bir tanesi. Böyle bir markanın devam etmesi Şanlıurfa için büyük bir şanstır. Bu şans ve talihi, azmi, gayreti, dirayeti ve çabasıyla şehrimize kazandırıp devam ettiren Asuman hanımı gerçekten yürekten, sevinçle tebrik ediyorum.”

“BİTİRMEK ÖYLE KOLAY DEĞİLDİ”

Cevahir’i kısa sürede yeni mekanında hizmete açan Cevahir Asuman Yazmacı ise konuşmasına İran mitolojisinde geçen kaknüs kuşu efsanesini anlatarak başladı. Kendini ateşe veren Kaknüs kuşunun küllerinden yeni bir Kaknüsün ayağa kalktığını söyleyen Yazmacı “Bugün burada yeni bir kaknüsün doğum gününü kutluyoruz” dedi. Konuşmasının devamında Cevahir’in 9 yıl önce başlayan hikayesini anlatan Yazmacı “Cevahirimizle yollarımız mekânsal anlamda ayrılmak zorundaydı ama biz biliyorduk, büyük aşklar mekanlarla sınırlı değildi. Gitmek, yitmek, bitmek ve bitirmek öyle kolay değildi. Artık düşümüz mecburen bir mekan değiştirmeliydi” diyerek kısa sürede yeniden açılan Cevahir Konukevi’nin Şanlıurfa’ya hayırlı olması temennisinde bulundu.

Konuşmaların ardından davetlilere açık büfe usulü yemek ikram edildi.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!