olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Çelik: “Üniversiteyi yeniden yapılandırıyoruz”

Çelik: “Üniversiteyi yeniden yapılandırıyoruz”
Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Osman Bey Kampusünde basın toplantısı düzenledi. Basınla tanişma ve 100 günlük programlarını anlattığı toplantıda, sinevizyon gösterisi ile öncelikle kendisini tanıtan Rektör Prof. Çelik, 100 günlük programla yapmayı planladıkları projeleri anlatarak, Harran Üniversitesinin Devlet Üniversiteleri genel sıralamasında 68. sırada olduğunu ve bu durumdan hoşnut olmadıklarını belirterek, Üniversiteyi yeniden yapılandırmaya çalıştıklarını söyledi.

Harran Üniversitesinde 28 bini aşkın öğrenci eğitim görüyor”

Kuruluşundan bu yana 27 yılın adeta heba edildiğini dile getiren Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, “28 binin üzerinde öğrencimiz var, bunların yaklaşık olarak 25 bini bizim yani Türkiye Cumhuriyet uyrukludur. 2 bin 800 öğrencimizde yabancı dilden öğrencimiz var yani toplam 29 bin civarı öğrencimiz var. Bunların %44’ü kız, %46’sı erkek %10'u yabancı uyrukludur ve 28 hepsi de Osmanbey Kampüsünde eğitim görmekteler” dedi.

Harran Üniversitesi Türkiye’de 68. sırada

Harran Üniversitesinin Devlet Üniversiteleri genel sıralamasında 68. sırada olduğunu ve bu durumdan hoşnut olmadıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Çelik, “Benim göreve geldiğim günden itibaren üzerinde durduğum konu, Harran Üniversitesinin Devlet Üniversiteleri genel sıralaması. Harran Üniversitesinin diğer üniversiteler sıralamasına baktığım zaman gerçekten çok üzülüyorum. Şu anda en iyi üniversteler arasında 68. sıradayız. Bizim Dönemde 1992 / 1994 yılları arasında kurulan 21 üniversite arasında 16. Sıradayız.  İnşallah el birliğiyle hem yerel yöneticilerle, hem de Şanlıurfa halkı ve basın mensuplarıyla Harran Üniversitemizi en iyi dereceye getireceğiz” diye konuştu.

Öğrencilerle birlikte büyük bir aileyiz

Öğretim Kurulu, çalışan personel, staj gören öğrencilerle büyük bir aile olduklarını belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sabri Çelik, “Bizim Harran Üniversitemizde görev yapan 800 Öğretim Üyesi, 250 Araştırma Görevlisi, Bin137 Öğretim Kurulumuz var. Ayrıca personel sayımızda 800 civarı. İdari Yönetim 700 civarı ve işçi ile staj yapan öğrencilerimiz var. Yani bu konuda çok büyük bir aileyiz” şeklinde konuştu.

Üniversitede huzur yapısı yavaş gelişiyor

Üniversitede huzur yapısının çok yavaş geliştiğini belirten Rektör Çelik, açıklamalarına şöyle devam etti;

“Başka üniversitelerde göre iyi de değil ama geride değiliz ve bu kurumsal yapının çok önemli olduğunu düşünüyorum ve burada herşeyi yapmaya ve çalışmaya kısacası elimden gelen neyse onu yapacağım. Kimseyi kırmadan, incitmeden ve en önemlisi BEN demeden, BİZ olarak daha önce yerleri değiştirilen personelleri eski yerlerine geri aldık. Tabi bu konu basına da farklı yansıdı. Ekip arkadaşlarımızın hepsi vekaleten işlerini yürütüyorlar. En büyük problem, yaptığımız çalışmaların basına gereği kadar yansımaması, tanıtılmamasıdır. Toplamda 172 tane Öğretim Üyemiz var. Geldiğim günden beri gördüğüm en büyük problemlerden birisi Harran üniversitesinin çalışmalarının siz değerli basın mensuplarına ulaştırılamamsı ve yaptığımız çalışmaların tanıtımının yapılamamasıdır. Bu amaçla hemen ilk yaptığımız şey bir Tanıtım Ofisi kurmak Bu ofiste yaklaşık 40 kişiden oluşan ekiple tanıtım faaliyetlerine başladık. Basın Halkla İlişkiler ve Radyo - Televizyonculuk Ofisi oluşturduk ve bu Nisan ayında başka sürpriz şeylerimizde olacak.”

Göbeklitepe için gereğini yapıyoruz

“Geçen hafta, 2019 yılı Göbeklitepe yılı olduğu için bazı projeler yaptık ve bu kapsamda bizim sanat kültür ve spor gibi alanlarımızı projelere dahil ettik. 2 Mayıs ve 4 Mayıs arasında yapılacak. Özelliklede kalite kontrol alanlarımız olacak ve bu kapsamda üniversitemizin faktöriyel alanlarımızın da gelişmesine katkı sağlayacağız. Döner sermayede Bilgi Yönetim Sistemi ve çok önemli alanlarımızın gelişmesi, diğer kalite alanlarımızın ve kalite kontrol alanlarımızın gelişmesine karşı çalışmalar yapacağız. Üniversitenin Şanlıurfa ile ilgili çeşitli kurumlar arasında bir anlaşmaları vardı. Bunların yeterince deneyimli ve seviyeli olmadığını görünce, biz bütün kuruluşlarla ilişkileri tekrardan kurmaya çalışıyoruz.”

Yabancı öğrencilerimizi ilgilendiren konular var

Maarif Vakfı ile protkol imzaladıklarını belirten Rektör Çelik, “Bu konu yabancı öğrencilerimiz için çok önemli. Türkiye’de sadece 28 tane üniversitede yer alır ve çok önemli bir faktöriyel. Bizlerde bu kuruluşlarla toplantı düzenledik ve özellikle yabancı uyruklu kardeşlerimizi ilgilendirecek bir konu. Öğrencilere burada daha rahat bir ortam sağlaması için geliştirilen bir konudur ve bu konu Şanlıurfa’nın öğrenim tanıtım konusudur. Bu arada, bizim öğrencilerin burslarına sahip çıktık ve birçok öğrencimizin burs almasını sağladık. Yine Harran Üniverstesi olarak bazı toplantılar için Ankara’ya gittik, orada elimizden geldiği kadar bütün çabaları gösterdik” dedi.

Acil yönetim sergileyerek çalışmalara başladıklarını ve aidiyet kültürünün çok önemli olduğunu belirten Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, “Bizim üniversitemizin en büyük problemi; Osmanbey Kampusünde bir yaşam olmaması. Şu anda görüyorsunuz, burada mahalleler var ancak saat 16 ve 17’den sonra yaşama dair hiçbir şey yok. Ben burada lojmanda kalıyorum, saat 17’den itibaren hiçbir şeylerle karşılaşmanız mümkün değildir. Neredeyse ıssız bir yerdeyiz sanki. Ama muazzam bir kampüsümüz var, hatta dünyanın en güzel yeri diyebiliriz. Ancak saat 17’den sonra yaşam diye bir şey kalmıyor burada. Bunun nedeni 27 senedir bu kampüste yeteri kadar hizmet yapılmamasıdır. Sadece 2 Yurt vardır, onlarda kız yurtlarıdır ve çok az sayıda hocalarımız var 27 senedir. Biz Ankara’da TOKİ ile de görüşmeler yaptık. 5000 kişilik Yurt planladık ve ilk etapta 2 bin öğrencilik yurt binamızı yaptıracağı. Önümüzdeki günlerde Şanlıurfalıların desteğini ve yardımını almak için ziyaretler yapacağız” diye konuştu. 

Osmanbey Kampüsüne kreşler, evler, alışveriş merkezleri yapılması lazım

“Şırnak Üniversitesinde bile 27 senede, herhalde 8 sene önce açıldı, 300 tane lojman vardır. Ama bizim Osmanbey kampüsünde maalesef çok az sayıda lojmanımız var. Diğer okul yönetimleri kreşten liseye kadar olan okullar olmadığı için zaten kimse burada kalmak istemiyor. Dolayısıyla bu problemi halletmek için öncelikle yurt problemleri ve bu yurtların hemen üniversstenin girişinde olması, sağ tarafta evlerin ve diğer okulların hatta kreşlerin yapılması daha makuldür. Bunların gerçekleşmesi için önce izin almamız gerek ve sonra hemen Ankara’ya gidip ilgili kuruluşlara yönelmektir” şeklinde konuştu.

AR-GE gelirlerini de planladıklarını belirten Rektör Çelik, Milyon TL olarak düşünüldüğünde 2018 yılında 5 Bin, 2019’da 6 Bin, 2020’de 8 Bin, 2021’de 12 Bin ve 2022’de 20 Bin olarak gerçekleşeceğine inandıklarını, yine ciddiyet olması için de Merkezi Öğrenci İşleri kurduklarını, dünya sıralamasına girebilmek için ulusallaşma alt yapısını kuracaklarını söyledi.

Prof. Dr.Mehmet Sabri Çelik kimdir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 2547 sayılı Yükseköğrenim Kanunu'nun 13. ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2, 3 ve 7. maddeleri gereğince Harran Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik atandı. Şanlıurfa’mıza, Harran Üniversitemize, öğrencilerime ve hepimize hayırlı olsun inşaallah.

Harran Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik; İlk, Ortaokul ve Liseyi Van'da okudu. Lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Genel Maden Bölümünde tamamladı. Yüksek Lisansını Pennsylvania State University’de, Doktorasını ise; Cevher Hazırlama / Yüzey ve Kolloid Kimyası üzerine Columbia University’de yaptı.

İTÜ’nün başarılı Öğretim Üyelerinden olan ve İTÜ Rektör Yardımcılığı görevi de yürüten Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, bir dönem rektörlük seçimi için yarışmıştı.

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!