olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Celal Çiftçi ASML öğrencileri Halep’e ses verdi

Celal Çiftçi ASML öğrencileri Halep’e ses verdi
Şanlıurfa Özel Celal Çiftçi Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, Halep’e ses verdi. Öğrenciler, Halepli sivillere battaniye gönderdi.

Haber: Mehmet Kaması

Şanlıurfa Özel Celal Çiftçi Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri ve okul yönetimi Suriye'de rejim güçleri ve Şii milislerin kuşatması altında yaşam mücadelesi veren Halepli sivillere yardımda bulundu. İç savaşın başlamasından bu yana özellikle gıda ve içme suyu sıkıntısı çeken Halepliler, kış aylarıyla birlikte ısınma problemi yaşamaya başladı. ‘Halep’e ses ver’ yardım çağrısına Özel Celal Çiftçi ASML de bu çağrıya tepkisiz kalmayarak battaniye desteğinde bulundu.

Öğrenciler teşekkür etti

Zor şartlarda hayatta kalmaya çalışan Halepli sivillere ulaştırılması için hazırladıkları yardım paketlerini yardım kuruluşlarına teslim eden öğrenciler ve okul yönetimi bu davranışı ile takdir topladı. Sivilleri ve özellikle çocukları unutmayan öğrenciler çam sakızı çoban armağanı hediyelerini ilgili kuruluşa teslim ettikten sonra okullarına dönerek derslerine devam etti. Öğrenciler, hediyelerini Öncüler ve Yardımeli Dernekleri aracılığıyla yardımlarını Halep’e ulaştıracak. Öğrenciler, okul yönetimine bu hayırlı işe ön ayak olduğu teşekkür etti.

‘Ortak bir duygu birlikteliği oluşturuldu’

Yapılan yardımın ardından duygularını dile getiren Özel Celal Çiftçi Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Genel Koordinatörü Dilek Çiftçi, Okuldaki değerler eğitiminin çocukların gelişimine önemli katkı sağladığını belirterek, "Halep'te yaşanan insanlık ayıbına karşı birliği göstermek ve oradaki mazlumların derdine bir nebze çare olabilmek için yardım yaptık. Öğrenciler, bu yardım ile Halep’teki drama maruz kalanların ihtiyaçlarını bir nebze de olsa karşılamış oldu. Böylece ortak bir duygu birlikteliği oluşturuldu.” dedi.

‘Temennimiz diğer okulların da böyle davranış sergilemesi’

Şehrin çocukları, kardeşlerine yalnız olmadıklarını hissettirmek için ellerinden gelen katkılarda bulunduklarını belirten Çiftçi, “Öğrencilerimiz sonuna kadar fedakarca iş birliği yaptı. Mağdur olan kardeşlerine yardımda bulundular. Çünkü din kardeşimiz olan Halepli insanlar yardım bekliyor. Biz de Özel Celal Çiftçi Anadolu Sağlık Meslek Lisesi yönetimi ve öğrencileri olarak bu yardım kampanyasına kulak verdik. Temennimiz inşallah diğer okullar da örnek alır ve bizim yaptığımızı onlar da yapar.” diye konuştu.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!