olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
20 Ekim, 2024, Pazar
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Çarşı pazarda bayram bereketi

Çarşı pazarda bayram bereketi
Şanlıurfa’da Ramazan Bayramı öncesi başta gıda, giyim olmak üzere birçok sektörde hareketlilik arttı. Kentte uzun zamandır işleri iyice azalan esnafın, Ramazan Bayramı dolayısıyla piyasanın hareketlenmesi sonucu yüzü güldü.

Aziz Çiftçi/Şanlıurfa OLAY

RAMAZAN ayının sonlarına doğru gelinirken Ramazan Bayramının da yaklaşmasıyla birlikte Şanlıurfalıları bayram telaşı sardı. Birçok vatandaş iftardan sonra sokaklara dökülerek bayram alışverişini yapmaya başladı özellikle Yıldız Meydanı, Açıksu Caddesi, Ahmet Yesevi Mahallesi ve Divanyolu Caddesinde aşırı yoğunluk olurken vatandaşın alışverişe çıkması en çok esnafın yüzünü güldürdü. Gündüzleri birçok esnafı dükkanı kapatırken, akşamları geç saatlere kadar dükkanları açık bırakıyor. Vatandaşlar özellikle giyim alışverişine yoğunluk yaptığı gözlendi. Bayram alışverişi yapan vatandaşların özellikle çocuk giyimi mağazalarını doldurduğu görüldü.

Pazarda iğne atsalar yere düşmedi

Şanlıurfa’da Yoğunluğun en çok olduğu noktalardan biride pazaryerleri oluyor. Vatandaşlar giyim kıyafetlerinin satıldığı tezgahlarda aradıklarını bulabilmek için adeta birbirleriyle yarıştılar. Yoğun kalabalık nedeniyle pazar yerlerinde “İğne atsan yere düşmez.” değimi gerçeklik noktasına yaklaştı.

Otopark sıkıntısı yine gündemde

Kentte vatandaşların bayram öncesi şikayetçi oldukları konuların başında yine otopark sıkıntısı ve trafik yoğunluğu yer aldı. Her bayram arifesinde yaşanan sıkıntıların en başlıcası olarak hafızalara kazınan durum Ramazan Bayramında da değişmedi. Şehirdeki araç yoğunluğu iki katına çıkarken, trafik ekipleri şehir merkezinde yaşanan yoğunluğu kontrol etmek için büyük çaba sarf etti.

Alışverişlerinizi son güne bırakmayın

OLAY’a konuşan esnaf Mikail Toprak, vatandaşın alışverişe çıkmasından memnun olduklarını belirtti.  Toprak, bayram alışverişline çıkacak olan vatandaşlara alışverişlerini son güne bırakmamaları konusunda telkinlerde bulundu. Vatandaşın özellikle alışverişini bayrama bir iki gün kala yaptığını ifade eden Mikail Toprak, kıyafetlerde beden olarak fazla alternatifin olmadığını bu yüzden vatandaşı erken alışverişe davet ettiklerini dile getirdi.

Arefe günü yoğunluk artacak

Esnaf Mikail Toprak, arife günü müşterilerinde artış beklediklerini vurgulayarak, “Çarşı öğlen saatlerinden sonra daha da yoğunlaşıyor. Bayram sabahına kadar satışların devem etmesini bekliyoruz ve bu gidişle bayramı da yorgun bir şekilde karşılayacağız” ifadelerini kullandı.

    Toprak, alışverişte daha çok çocukların ön plana çıktığını belirterek, “Bayramlarda en çok sevindirilmesi gerekenler çocuklar olunca, alışverişte de en çok çocuk müşterilere satış yapılıyor. Bayan giyim satışlarımızda ise belirli bir moda olmadığı için her çeşit ürün getirmek zorunda kaldık. Fiyatların hesaplı olduğunu gören vatandaşlar giyim eşyasına daha çok ilgi gösteriyorlar” şeklinde konuştu.

Vatandaş fiyatlardan memnun

Çocukları için bayram kıyafeti almak için çarşıya çıkan Ömer Çolak ise,  bayram öncesi ürünlerde indirimlerin olduğunu kaydederek, vatandaşların huzur içerisinde alışverişini yaptığını söyledi.Çolak "3çocuğum var, bugün onlar için bayram alışverişine çıktık. Allah'a şükür alışveriş çok iyi gidiyor. Esnafımız da bize kolaylık sağlıyor. Zaman zaman onlarla kıyasıya bir pazarlık yapıyoruz ama beğendiğimiz ürünleri alabiliyoruz” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!