olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Çalıştay şehrimizin geleceğine ışık tutacak

Çalıştay şehrimizin geleceğine ışık tutacak
Toplumun farklı kesimlerinden konukların görüş ve önerilerinin alındığı Şehir Kimliği Çalıştayına katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, ‘Ortak akılla alınan fikirler şehrimizin geleceğine ışık tutacaktır’ dedi.

Kentin geçmişi, bugünü ve geleceğinin konuşulduğu çalıştıyda  konuklar tarafından  şehrin sosyo-ekonomik, kültürel ve turizmine katkı sağlayacak fikir ve  öneriler alındı. Çalıştay komitesi tarafından sunulan fikir ve öneriler değerlendirilerek görüşüldü.

Çalıştayın düşünce mimarı Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce olduğunu ve Şanlıurfa’da başlattığı için Bakan Güllüce’ye teşekkür ederek sözlerine başlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, herkesin görüş ve önerilerinin alındığı bu platformun önemine dikkat çekerek, “Bunu önemsediğimizi belirtmek istiyorum. Bunun en önemli göstergesi de tanıtım için bizzat sayın bakanımız ilimize geldi. Misyonumuzu ve amacımızı ifade etti” dedi.

Güvenç, Ortak Akılla Fikirler ve Gerçekler Ortaya Çıkıyor

Farklı kesimlerden bir araya gelen konuklarla konuşularak, fikirlerin ve gerçeğin ortaya çıktığını belirten Başkan Güvenç, “Şanlıurfa’nın gerçekten böyle bir çalıştaya ihtiyacı vardı. Çünkü bu kent gerçekten kadım bir kent, özel bir kettir. Aynı zamanlarda imar sorunu olan kırsalı bol olan sanayileşme aşamasında olan bir kent. Dolayısıyla  iyi yönetilmesi iyi projelerin yapılması gereken bir kenttir. İnanıyorum ki bu çalıştay da sizlerden alacağınız fikirler şehrin geleceğine ışık tutacaktır. Yolumuzu aydınlatacaktır” şeklinde konuştu.

 Erdem, Ortak Akıl İçin Buradayız

Açılış konuşmasını yapan Çevre ve Şehircilik Bakan Danışmanı ve Çalıştay Koordinatörü Zekeriya Erdem ise, “Ortak akıl hareketinin fişeğini çakmak için burada bulunmaktayız. Yaşadığımız ve yaşayacağımız tüm sorunların cevabı insandır. Çünkü insan düzeldiği zaman her şey düzelmektedir. Akıl birliği ile Şehrimizin sorunlarını burada görüşerek çözeceğiz” dedi.

 Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş ise, “Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanımızın anlattığı gibi Şanlıurfa tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir şehirdir. İlçeleri ile tarih ve turizm şehri olma özelliği Şanlıurfa; Müziği, Mutfağı ve eşsiz bucaksız ovalarıyla birleşen bir şehirdir” dedi.

Öte yandan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin de katıldığı ilk toplantı 15 Ocak’ ta yapılmış ve Şanlıurfa’nın geleceği konusu ele alınmıştı.

 

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa düzenlendiği Çalıştaya Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç’in yanı sıra;  Çevre ve Şehircilik Bakan Danışmanı ve Çalıştay Koordinatörü Zekeriya Erdem, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, Bakanlık ve Büyükşehir yetkilileri, Sivil toplum temsilcileri, Akademisyenler, Yerel Bürokrasi temsilcileri, kanaat önderleri, Kültür- Sanat, Spor ve medya temsilcileri katıldı.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!