olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
21 Ekim, 2024, Pazartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Büyükşehir’den 3 katlı köprülü kavşak

Kent merkezi ile havaalanı arasında ışıksız trafik akışını sağlamak amacıyla 7 ayrı köprülü kavşak yapımını hedefleyen, bu kapsamda Diyarbakır karayolunda 2 adet köprülü kavşağı tamamlayarak hizmete sunan büyükşehir belediyesi, üçüncü köprülü kavşağı Karaköprü İlçesi Kolsuzoğlu Bulvarı’na keşisen alanda yapmak için çalışma başlattı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kent merkezi ile havaalanı arasında ışıksız trafik akışını sağlamak amacıyla 7 ayrı köprülü kavşak yapımı hedefliyor.

Diyarbakır karayolunda 2 adet köprülü kavşağı tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, üçüncü köprülü kavşağı Karaköprü İlçesi Kolsuzoğlu Bulvarı’na keşisen alanda yapacak. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin öncülüğünde yapımına hız verilen “Narlıdere  Katlı Köprülü Kavşak” öncesinde bölgede yer alan 15 ev kamulaştırılarak yıkıldı.  Büyükşehir Belediyesi, kavşak yapımı için ihale günü aldı. Kavşağın ihalesi önümüzdeki günlerde yapılacak.

 

KARAKÖPRÜ'NÜN HER İKİ YAKASI BİRBİRİNE BAĞLANACAK

Çardaklıkaya Bulvarı ile Karaköprü ilçesinin önemli damarlarından biri olan Yeşiloğlu Bulvarına geçişi sağlayan İbrahim Kolsuzoğlu Bulvarını birbirine bağlayacak olan “Narlıdere Köprülü Kavşağı” Diyarbakır Yolunun ayırdığı Karaköprü’nün iki yakası arasında kesintisiz bir ulaşım imkânı sağlayacak.

Kavşak yapımı sayesinde Çardaklıkaya Bulvarı ile Kolsuzoğlu Bulvarı 430 metrelik art germe bir viyadükle bağlanacak. Diyarbakır Yolu güzergahı ise dal-geç şeklinde olacak ve tüm proje yan yollarıyla beraber 3 katlı olarak inşa edilecek. Güzergah tamamen trafik yoğunluğundan arındırılarak Karaköprü Çevik kuvvet Kavşak Projesi yapımı sırasındaki trafik yığılmasının önüne geçilmesi planlanıyor.

Kolsuzoğlu, Balıkayağı, Metrolife Hastanesi Önü ve Cemre Tesisleri Kavşağında ışıkları devre dışı bırakacak kavşak projeleri  Büyükşehir tarafından hayata geçirilecek. Karaköprü Köprülü Kavşağı projesi ön hazırlık çalışmaları tamamlanarak  Karayolları Genel Müdürlüğü’ne gönderildi. 

‘TRAMVAY GEÇİŞ HATTI’ UNUTULMADI

35 metreden 50 metreye genişletilmesi için çalışmalara başlanılan Diyarbakır Yol güzergahı üzerinde Tramvay Geçiş Hattı’nı da unutmayan Büyükşehir Belediyesi, yolun ortasından bir tramvay hattı geçirilmesi için gerekli projeleri hazırladı. Yolun devamında Eski Karaköprü menfezinde de genişletme çalışması yapılacak. 

210 iş gününde bitirilmesi hedeflenen “Narlıdere Farklı Seviyeli Köprülü Kavşak” projesinde yaklaşık 3140 ton demir, 21160 m³ beton kullanılacağı hesaplandı. 

ÇEVİK KUVVET İHALE AŞAMASINDA

Öte yandan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin devreye girmesiyle yeniden revize edilen Çevik Kuvvet Köprülü Kavşağı’nın Karayolları tarafından önümüzdeki günlerde ihale edileceği öğrenildi.  (Haber Merkezi)

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!