olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Büyükşehir Bütün STK\'ların ve Şanlıurfalılarındır

Büyükşehir Bütün STK\'ların ve Şanlıurfalılarındır
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Sivil Toplum Kuruluşu (STK)temsilcileriyle bir araya gelerek Şanlıurfa\'nın sorun ve projeleri hakkında istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen istişare toplantısına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ve çok sayıda Sivil Toplum kuruluşu Temsilcileri katıldı.

Büyükşehir Belediyesinin bütün Şanlıurfalıların olduğunu söyleyen Başkan Nihat Çiftçi, "Kapımız herkese açıktır. Her zaman  sahada olduğumuz ve geniş bir çalışmaya yön verdiğimiz için birlikte istişare etmemizde aksaklıklar meydana geliyor. Geçtiğimiz günlerde başımızda yaşanan talihsiz olaydan dolayı Şanlıurfa merkez ve bütün ilçelerde örgütlenen STK temsilcileri bizleri ziyaret ederek Şanlıurfa'nın bir ve birlikte olduğunu göstermiştir. Buda bizlere ve kurumuza onur vermiş olduğunu Şanlıurfa'nın kendi yerel yöneticisine sahip çıktığının bir göstergesi olmuştur. Bu anlamda yine herkese teşekkür ediyorum.

\"\"

ŞANLIURFAYI HEP BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ

Şanlıurfa'nın bütün sorunlarını hep birlikte çözeceklerini vurgulayan Başkan Nihat Çiftçi, "İnşallah önümüzdeki süreçte Şanlıurfa'nın sektörsel sorunları, STK temsilcilerimizin sorunlarını ve Şanlıurfa'mızın genel  sorunlarını hep birlikte istişare ederek çözeceğimizi belirtmek istiyorum. Kentler orada yaşayan insanlara aittir. Kentlerde yaşayan grupların dinamizmi ve vizyonu şehirde yaşayanların mutluluğunu yansıtır. Biz birlikte şehri yönetebilme ilkesine sahibiz. Bunu Belediye Başkanlığımız, sevk ettiğimiz kadrolarımız, seçili Meclis üyesi arkadaşlarımız ve İlçe Belediye Başkanlarımızla birlikte gerçekleştireceğiz. Çünkü sizlerin sorunlarınızı hangi noktada çözerek Şanlıurfa'ya nasıl faydalı bir şekilde yarar sağlayacağı konusunda ileriye yönelik biz vizyonla düşünüyoruz.

URFA'DA SANAYİLEŞMEYİ HEP BİRLİKTE BAŞLATMAMIZ LAZIM

Belediyeciler olarak Şehrimizin önünü açmak için durmadan çalışacaklarını söyleyen Başkan Nihat çiftçi, "Şehrimizde yaşayan bütün işadamlarının, STK Temsilcilerinin ve yöneticilerinin ufkunun açık olmasını istiyoruz. Şanlıurfa'da olan değerlerin öncelikle hep birlikte farkında olmamız gerektiğini düşünüyorum. Şanlıurfa'da; Müthiş bir turizm potansiyelimiz var. Allah vergisi müthiş bir tarihi zenginliğimiz var. Tarihi mekanlarımız, inanç mekanlarımız  var. Bütün Peygamberlerimizin makamlarıyla büyük bir değer kattığı bir şehirdeyiz. Allahın izniyle çok iyi sulanılabilir tarım arazilerine sahibiz. Şanlıurfa olarak en büyük eksikliğimiz sanayileşmedir. Bu eksikliği de hep birlikte keşfedip bütün STK'lar ve Şanlıurfalıklar olarak adım adım iyileştirme adına elimizden gelen bütün özveriyi gerçekleştireceğiz. Teknik anlamda şehrimizi masaya yatırıyoruz, sektörlerimizin aydınlanması önlerinin açılması hangi alanlarda sıkıntılarının olması ve mekan konusunda sorunlarını çözmeye çalışacağız. Fakat sektörlerimizin özgüvenlerinin yüksek olması bu konuları araştırıp masaya yatırması gerekmektedir. Kendi sermayelerini ve kendi biriktirmiş oldukları tecrübeleri artık Şanlıurfa'mız ve evlatlarımız için sahaya yansıtmamız gerekiyor. Bu çok önemli bir konu eğer biz bunları yapmasak çocuklarımıza eksik bir miras kazandırmış olacağız.  Miras sadece maddi anlamla değil eğer siz çok iyi organize olmuş bir sistemi veya şirketini miras olarak bırakırsanız bana göre en önemli mirasınız bu olacaktır" dedi.

Şanlıurfa için  ilerleyen dönemlerde yapılacak bütün projelerden bahseden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise, "Geleceğin Türkiye'si herkes için çok önemli, geleceğin Şanlıurfa'sını hep birlikte inşa edeceğiz. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor, gerek Belediyelerimiz gerekse diğer kamu ve kuruluşlarımız. Biz hep birlikte ortak bir şekilde çalıştığımız zaman Şanlıurfa'yı ileriyle taşımış olacağız"

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!