olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
19 Ekim, 2024, Cumartesi
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısı gerçekleşti

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında Harranlı Meclis Üyelerinin verdikleri önergeler tartışmaya neden oldu.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı ilk meclis birleşimi bugün gerçekleşti.



Toplantı, Meclis Başkanvekili Ahmet Kaytan başkanlığında Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleşti. Mecliste, açılış ve yoklamanın ardından önce gündem maddelerine geçildi. Gündemde meclis üyeleri tarafından verilen önergeler ilgili komisyona havale edildi.

Önergeler arasında yer alan ve MHP'li Meclis Üyeleri Mahmut Gündoğdu ve Hüseyin Kaya tarafından verilen konular tartışmaya neden oldu.

GÜNDOĞDU: SU SORUNLARI ACİL GİDERİLMELİ 

Verdikleri önergeler ile Gündoğdu ve Kaya, Harran'daki birçok mahallede yaşanan su sorunlarını gündeme getirdi. Seçimde Cumhur İttifakına oy vereceklerine söz veren vatandaşın taleplerinin karşılanmadığını iddia eden meclis üyeleri, şu ifadelere yer verdi:

"Harran İlçesi Cevizli Mahallesi, Demirli Mahallesi, Yedikardeş Mahallesinde acilen bir kuyu kazılmalı ve mahallenin su ihtiyacı giderilmeli. Nüfus rakamı 4 bin 200 kişi olan Harran Saide Doğu Pınarcık Mahallesinde seçimden önce Cumhur İttifakına oy vermeleri için ilçe belediyesi kendi bütçesinden köylüye kuyu kazdı. Köylü, vatan ve bayrak söz konusu olduğu için bin 300 oyunu Cumhur İttifakına verdi. Seçimden 2 yıl geçmesine rağmen kimse köylünün yüzüne bakmamıştır. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün gereğini yapmasını talep ediyoruz."

AİŞEOĞLU: OY İÇİN HİZMET BEKLENİLMEMELİ!

Üyelerin verdikleri bu önerge sonrası HDP'li Meclis üyesi Sema Aişeoğlu kullanılan üslubu yanlış bulduğunu kaydetti. Aişeoğlu, "Bu vatan, bayrak hepimizin. Bu düşünce ve söylemi kınıyoruz. Cumhur İttifakına sırf oy vermiş olup, ayrı bir hizmet beklemek ayrıca bir sıkıntı. Böyle bir ayrımın düşünülüyor olması da yanlış. Hizmet hepimizin görevi, kıyaslama yapılmadan çalışma beklenilmeli" sözlerine yer verdi.



KAYTAN: VERİLEN OYLAR ÜZERİNDEN...

Oy verilen bölgelere ayrımcılık yapılmadığını söyleyen Meclis Başkanvekili Ahmet Kaytan da, "Verilen oylar üzerinde hizmet götürme anlayış olmadığını biliyoruz. Dolayısıyla bu noktada herkes hassas davranıyor. Böyle bir şey yok" diye konuştu.

'HAVALE EDİYORUZ, İCRAAT YOK'

Gelen tepkiler üzerine sözü bir kez daha alan Gündoğdu, "Önerge verdiğim halde bize cevap gelmedi. Siz de sürekli havale ediyorsunuz, bir sonuç gelmiyor. İcraat yok. Sadece imara icraat var. İmar değişikliği, parsel değişikliği hemen geçiyor meclisten. Ama yol, su geçmiyor. Havale ediyoruz sürekli. Havale ettiğiniz kişiler hiç görevlerini yapmıyorlar" ifadelerini kullandı.

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!