olay reklam sol
ufuklar koleji sol
Şanlıurfa
22 Ekim, 2024, Salı
  • DOLAR
    34.07
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2733.2
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57623.74$
Ufuklar

Bucak\'tan çarpıcı açıklamalar

Bucak\'tan çarpıcı açıklamalar
0

SÖYLEŞİ: ÖZLEM DOĞAN

PKK'nın hain saldırıları sonrası devlet kararlılıkla sürdürdüğü operasyonlarına devam ediyor. Bazı medya grupları da PKK ile paralel söylemler üreterek, özellikle Cizre'de katliam varmış gibi gösteriyorlar. Terör örgütüne karşı hiçbir olumsuz söylemin içine girmeyen ihanet koalisyonu terör saldırılarından Erdoğan'ı sorumlu tutarak kirli bir algı operasyonu yürütüyorlar. Son günlerde yaşanan gelişmeleri örgütü çok iyi tanıyan ve uzun yıllar PKK ile mücadele eden aşiretlerin başında adı geçen Bucak aşiretinin önde gelen isimlerinden Şanlıurfa AK Parti Milletvekili aday adayı  Fatih Mehmet Bucak'la konuştuk.

 ON BİR YAŞIMDAYKEN PKK KURŞUNU YEDİM

PKK ile mücadele eden ünlü bir aşiret olarak terör örgütünün silahlı saldırısına maruz kaldınız mı?

PKK'nın ilk terör saldırısıyla karşılaştığımızda on bir yaşındaydım. İftar sofrasındayken silahlar patladı. PKK'lı bir terörist içeri girerek bize ateş açtı. Teyzemin oğlu ve babamın kuzeni öldü. Saldırı anında babam ve koruması da silahına davrandı. Dedem ve ben yaralandık. Yaklaşık dört saat süren ağır silahlı saldırıya maruz kaldık.

 

Dört saat süren silahlı çatışma nasıl sona erdi?

Bitişik köyde oturan annemin akrabaları silah seslerini duyuyor. Düğün ya da kutlama olmadığını bildikleri için havaya ateş ederek geliyorlar. PKK da gelenlerin polis ya da asker olduğunu düşünerek kaçıyor. Aksi halde bizi tamamen yok edene kadar gitmeyeceklerdi. Babamı ise canlı olarak ele geçirip kendi kurdukları sözde halk mahkemesinde yargılayacaklardı.

\"\"

İSİMLERİNİ DUYURABİLMEK İÇİN BİZİ HEDEF ALDILAR

PKK bölgede güçlü bir aşiret olmanıza rağmen sizi niçin hedef aldı?

PKK o dönemde Apocular olarak tanınıyordu. Babam bölgenin en güçlü feodal yapısına sahip güçlü bir ağası ve iktidar partisi milletvekiliydi. Bu yüzden bize gerçekleştirlen saldırı geniş yankı uyandırdı. PKK yeni yeni başlayan eylemlerini duyurabilmek için bizi hedef aldı.

 

PKK'nın Bucak aşiretini düşman olarak görmesinde özel bir neden var mı?

Milliyetçi, muhafazakar ve sağduyulu bir aile olduğumuz için PKK'nın ve sol örgütlerin ilk hedefiydik. 1980 darbesine kadar da bölgede terörle sürekli mücadele ettik. Marksizm ve Komünizm devriminin gerçekleşmesi için feodal yapıyı yıkıp ayrıca Allah inancını yok etmek gerekiyor. Bu yüzden ilk hedef bizdik. PKK Kürdistan'ı kurmak ve büyük Ortadoğu projesini hayata geçirmek için hareket ediyor.

 

BARIŞ SÜRECİNDEN HALK MEMNUNDU

Bölgeyi ve bölge insanını iyi tanıyan biri olarak, şu an dondurulmuş olsa da iki yıllık Çözüm Süreci'ni nasıl değerlendiriyorsunuz?

Çözüm Süreci'yle birlikte bölgede güzel bir barış tablosu oluştu. Terör yüzünden gidemediğimiz doğu illerinde rahatça dolaşmaya başladık. Bu barış ortamından halk da çok memnundu. Ama süreç öyle bir noktaya geldi ki kilitlendi.

 Sizce süreç yeniden başlayabilir mi?

Sürecin tekrar devam etmesi AK Parti'nin güçlü bir şekilde iktidara gelmesi gerekir. İki yıl boyunca silahları susturan AK Parti, tabiri caizse bu silahları otuz iki yıl da susturabilir. Kürt ve Türt, tarih boyunca daima kardeşti ve kardeş olarak kalacak.

 ERDOĞAN'I KISKANIYORLAR

Barışın mimarı Erdoğan'a karşı yürütülen algı operasyonları için neler düşünüyorsunuz?

Erdoğan kahraman ve yiğit bir adam. Başta muhalefet olmak üzere marjinal kesimler Cumhurbaşkanımıza karşı bir savaş başlattı. Erdoğan'ın başarılarını kıskanıyorlar ve onu yok etmek istiyorlar.

 Cizre'ye ait olmayan fotoğraflar sosyal medyada kasıtlı olarak Cizre halkına aitmiş gibi paylaşılıyor. Sizce neden?

Bosna savaşından bir fotoğrafın Kobani'ye aitmiş gibi kullanıldığına şahit oldum. Mesela bazı isimler Filistin'e ait bir fotoğrafı Cizre'de çekilmiş gibi paylaştılar. Bana göre onların yaptığı da terördür. Çünkü haksız ve yalan bilgi ile bile bile yangına körükle gidiyorlar.

\"\"

HALK SAĞDUYUYLA ÇÖZECEK

Türkiye'de Kürt sorunu var mı sizce? Yani malum çevrelerin dediği gibi Kürt'lere yönelik haksız bir tutum mu var?

Başta Kürt sorunu olmak üzere Türkiye'de artık azınlık sorunu yok. Ama küresel güçler bu hassas dengeleri kaşıyınca ülkedeki işbirlikçileri suni sorun üretiyor. Emperyalist devletlerin hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı var. En nihayetinde halk kendi sağduyusuyla olan biteni fark edip sorunu çözecektir.

 PKK'nın Kürtlerin hakkını savunduğuna inanıyor musunuz?

PKK'nın manifestosu Marksizm'dir. Dolayısıyla 'İnanç afyondur, yok edilmelidir' mantığıyla hareket ediyorlar. Örgütle etnik kimlik savaşı değil, din savaşı yürütülüyor. PKK'yı finanse eden de aynı fikri benimseyen küresel güçlerdir.

 DÜNYA GÖRÜŞÜMÜZ FARKLI

Amcanızın oğlu Sedat Bucak’ın kardeşi 7 Haziran’da CHP’den 1. sıra adayıydı,  şimdi de diğer kardeşi Ahmet Ersin Bucak Ak Parti'den milletvekilliğine aday adaylığını koydu. Bu adaylığı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sedat Bucak dahil 5 kardeş ve CHP’nin tüm Urfa teşkilatları 7 haziran’da bir oldular ve başarılı olamadılar. Daha 3 ay önce AK Parti karşıtı slogan atıp aleyhine konuşuyorlardı. Bense siyasete 3 ay önce ilk adım attığımda  bağımsız adaydım şimdi ise hayat görüşümüze en yakın olan AK Parti'yi seçtim. Amca çocukları olabiliriz ama siyasi ve dünya görüşlerimiz apayrıdır. Benim inancım ve babam merhum Mehmet Celal Bucak’ın manevi mirası gereği hayalim insanlara zulüm etmeden, kimseyi ayırmadan, zengin fakir ayrımı yapmadan, bölgemin insanlarına hizmet edebilmek ve onları temsil edebilmektir.

MİLAT GAZETESİ

ysd yatay

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!